image004

9 September 2018

Na een aantal succesvolle edities in andere steden wordt het (Nijmeegse) zwemevenement Swim to Fight Cancer deze zomer voor de eerste keer in Nijmegen georganiseerd. Op zondag 9 september 2018 krijg je de kans om een unieke zwemtocht af te leggen in de Spiegelwaal. Deelnemers zwemmen een tocht van ruim 1.500 meter (volwassenen en jeugd vanaf 15 jaar) of 500 meter (junior 10 t/m 14 jaar en jeugd 15 t/m 17) in de Spiegelwaal (Nevengul). De jeugd kan kiezen tussen een afstand van 500 of 1500 meter.

Zwemmers van alle leeftijden komen hiermee in actie om samen de strijd tegen kanker aan te gaan.


Doe jij ook mee? 

Je levert daarmee niet alleen een bijzonder sportieve prestatie, maar je draagt óók je steentje bij aan het goede doel. Als deelnemer haal je namelijk zoveel mogelijk donaties op voor Stichting Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en –preventie via KWF Kankerbestrijding. Met behulp van de donaties kunnen beurzen gefinancierd worden voor jonge, talentvolle onderzoekers, waarmee zij zich verder kunnen ontwikkelen en specialiseren binnen de oncologie. 

Deelnemen kan individueel of als team.

Klik hier om je in te schrijven.  

Swim to Fight Cancer biedt jou de unieke combinatie van sportief plezier en samen presteren binnen een prachtig decor. Deelname aan de zwemtocht en de voorbereiding hierop vormen natuurlijk een persoonlijke uitdaging. Clemens Cornielle, commissaris van de koning in de provincie Gelderlang en zwemtalent Nyls Korstanje zijn verbonden als ambassadeurs aan dit evenement.

Wil je niet mee doen, maar wel doneren, klik dan hier!

Kijk hier voor een sfeerimpressie naar de eerste editie van Swim to Fight Cancer in Den Bosch 2014.

Samen maken we een vuist tegen kanker.