Donatiewervingtips

Tip 1: Maak jouw pagina persoonlijk

Vertel waarom jij in actie komt en waarom mensen jou zouden moeten steunen met een donatie. Uit ervaring weten wij dat fans sneller een donatie doen als je ze meeneemt in jouw verhaal. Voeg foto's toe om het nóg persoonlijker te maken.

Tip 2: Geef jezelf de eerste donatie

Goed voorbeeld doet volgen. Plaats zelf een donatie en vraag vervolgens familie en vrienden om een donatie. Als je een aantal donaties hebt verzameld kan je meer mensen om een donatie vragen. Je zult zien dat de donaties zo sneller oplopen!

Tip 3: Deel je persoonlijke Tikkie-link

Je hebt per SMS jouw persoonlijke Tikkie-link ontvangen van ons. Deze is gekoppeld aan jouw persoonlijke pagina, waardoor de donaties op jouw pagina verschijnen. Deel de link gemakkelijk met vrienden, familie en collega's:

Tip 4: Delen via je socials

Maak een WhatsApp-groep aan met mensen die elkaar mogelijk kennen. Stel je vraag en verwijs naar je actiepagina of gebruik je persoonlijke Tikkie-link. Bedank degene die gedoneerd hebben zodat alle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en je actie zullen steunen. 

Tip 5: Benader bedrijven

Vergeet niet om ook bedrijven te benaderen om je te sponsoren. Je werkgever, een goede klant, een fijne leverancier. Als dank kan je daarover een nieuwsbericht schrijven en verspreiden met hun naam daarin. Of hun logo als afbeelding plaatsen op je actiepagina.

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar

Als je los van deze tips nog hulp nodig hebt of vragen aan ons hebt dan kan je altijd een mailtje sturen naar info@fightcancer.nl

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan eens per kwartaal nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail