FAQ

Wil je meer weten of heb je een vraag? Check dan hier de FAQ. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We antwoorden zo snel mogelijk!

Algemeen

Wat is Fight cancer?

Fight cancer is een jonge en eigentijdse stichting die samen met jou vecht tegen kanker, door fondsen te werven voor KWF Kankerbestrijding. Wij hebben een duidelijke doelstelling: vier het leven, vecht tegen kanker, steun kankerbestrijding en red levens. Daarom luidt het motto van Fight cancer: Love life. Fight cancer.

Fight cancer draagt bij niet alleen bij aan bewustwording maar stimuleert ook iedereen die zich betrokken voelt bij kankerbestrijding en om zelf in actie te komen. Dat kan op allerlei verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld merchandise-artikelen kopen, donateur worden, deelnemen aan evenementen of acties van Fight cancer of zélf een actie organiseren voor Fight cancer. 

Waarom Fight cancer?

Fight cancer is ontwikkeld om jongere mensen meer te betrekken bij kankerbestrijding in Nederland. Fight cancer stelt dat je ook op een positieve en eigenzinnige manier kan bijdragen, op welke manier dan ook. Hiermee richten wij ons primair op jongvolwassenen (18-45 jaar).

Wij hebben een helder doel: dat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is.

Dat doel willen we halen door een beweging te creëren tegen kanker. Samen kunnen we aandacht vragen voor kankerbestrijding en extra inkomsten genereren voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. En dat is hard nodig: nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in zijn of haar leven kanker. 

Wat doet Fight cancer? 

Vanuit de liefde voor het leven gaan we de strijd tegen kanker aan. Door samen met jou een beweging te creëren tegen kanker, zorgen we ervoor dat er awareness ontstaat voor kanker onder jongvolwassenen. Met de fondsen die wij werven financieren we, via KWF Kankerbestrijding, wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Fight cancer houdt zich aan de richtlijnen van het CBF. Om onderzoek naar kanker te kunnen blijven doen, en om mensen goed voor te lichten is nog steeds heel veel geld nodig. Daarom roept Fight cancer iedereen op om in actie te komen. Jij maakt het verschil! Van het organiseren van een benefietparty of hardloopwedstrijd, tot een donateurschap. Alles kan. Want wat je ook doet, met jouw actie steun je de strijd tegen kanker.

Wat gebeurt er met mijn bijdrage?

Met jouw actie en donatie maak je onderzoek naar een oplossing mogelijk. Van iedere gedoneerde euro gaat minimaal 75 cent rechtstreeks naar KWF Kankerbestrijding ten behoeve van kankeronderzoek en preventie.

Resultaten onderzoek en preventie

Meer patiënten overleven

Dankzij onderzoek kunnen meer mensen in de toekomst kanker overleven. Op dit moment is ruim 61% van alle patiënten na vijf jaar nog in leven. In 1949 was dit nog maar 25%. We gaan dus vooruit, maar zijn er nog lang niet! Onze droom is dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Maar helaas kun je kanker niet altijd voorkomen door gezond te leven. Wel toont onderzoek aan dat éénderde van alle kanker te voorkomen is. Zo weten we steeds beter op welke risicofactoren we zelf meer of minder invloed hebben. Een gezonde leefstijl speelt daarbij een belangrijke rol. Roken, overgewicht, te weinig bewegen, ongezonde voeding, te veel alcohol en onverstandig zonnen vergroten de kans op diverse vormen van kanker. Vandaar dat Fight cancer preventieonderzoek steunt, en voorlichting geeft over deze onderwerpen. Zodat we samen zorgen voor minder kanker.

Krijgt Fight cancer subsidie van de overheid?

Nee, net als KWF Kankerbestrijding krijgen wij geen overheidssubsidie. Wij zijn volledig afhankelijk van donaties en acties van en door jullie!

Ik heb een vraag over kanker. Waar kan ik terecht? 

Alles over de ziekte kanker vind je op de website over Kanker. Specifieke of persoonlijke vragen kun je telefonisch stellen. Bel (gratis) de KWF Kanker Infolijn: 0800 - 022 66 22. Of stuur een e-mail via het contactformulier. Dan nemen wij contact met je op!

Hoe kan ik mij opgeven als vrijwilliger voor Fight cancer?

Mail ons met het contactformulier en geef je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres door. Geef ook aan wát je voor Fight cancer zou willen doen en eventueel wat je studeert of in welk vakgebied je werkt. Dan nemen wij vervolgens contact op als er dingen zijn waar we jouw hulp goed bij kunnen gebruiken. Bedankt alvast voor je aanbod.

Kan ik als bedrijf nog iets extra’s doen?

Ook met je bedrijf kun je in actie komen tegen kanker. Je kunt bijvoorbeeld acties van anderen sponsoren in de buurt of regio of zelf een actie aanmaken. Bekijk hier meer mogelijkheden die je als bedrijf hebt.

Doneren en financiën

Is er een minimumbedrag voor een donatie? 

Het minimumbedrag is 5 euro. Dit is zo geregeld omdat er kosten zijn verbonden aan een online transactie. 

Wat doen jullie met de donaties? 

Alle donaties aan acties gaan naar Fight cancer. Wij houden ons aan de richtlijnen van het CBF. Dat betekent dat wij van alle donaties die binnenkomen niet meer dan 25% kosten maken. De netto opbrengst gaat via KWF Kankerbestrijding naar kankeronderzoek en preventie.

Ik wil mijn donatie wijzigen. Hoe doe ik dat?

Wijzig je gegevens via het contactformulier en geef daarbij de reden op van je wijziging. Wij zorgen ervoor dat je donatie zo spoedig mogelijk wordt aangepast.