Over Fight cancer

In totaal krijgen in Nederland meer dan 100.000 mensen per jaar kanker, dit zijn er 11 per uur. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ willen wij jou inspireren om samen de strijd tegen kanker aan te gaan. Je kunt ons op verschillende manieren helpen, zoals een actie starten voor Fight, geld doneren of vrijwilliger worden. Samen kunnen wij onze droom realiseren: kanker verslaan. 

Fight cancer wil iets doen aan deze schokkende aantallen en daarom is wetenschappelijk onderzoek en preventie zo belangrijk. Door kankeronderzoek kunnen we echt een oplossing vinden. Ons doel is een beweging te creëren tegen kanker onder jongvolwassenen. Samen zetten wij ons in voor een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn!

Met jouw actie en donatie maak je onderzoek naar een oplossing mogelijk. Van iedere gedoneerde euro gaat minimaal 75 cent rechtstreeks naar KWF Kankerbestrijding ten behoeve van kankeronderzoek en preventie.

LEES MEER OVER DE WEG VAN EURO NAAR OPLOSSING

Onze aanpak                                                                                     
Vanuit de liefde voor het leven gaan we de strijd tegen kanker aan. Door samen met jou een beweging te creëren tegen kanker, zorgen we ervoor dat er awareness ontstaat voor kanker onder jongvolwassenen. Met de fondsen die wij werven financieren we, via KWF Kankerbestrijding, wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Fight cancer houdt zich aan de richtlijnen van het CBF. Om onderzoek naar kanker te kunnen blijven doen, en om mensen goed voor te lichten is nog steeds heel veel geld nodig. Daarom roept Fight cancer iedereen op om in actie te komen. Jij maakt het verschil! Van het organiseren van een benefietparty of hardloopwedstrijd, tot een donateurschap. Alles kan. Want wat je ook doet, met jouw actie steun je de strijd tegen kanker.

Onderzoek = meer genezing
Dankzij onderzoek kunnen meer mensen in de toekomst kanker overleven. Op dit moment zijn ruim 61% van alle patiënten na vijf jaar nog in leven. In 1949 was dit nog maar 25%. We gaan dus vooruit, maar zijn er nog lang niet! Onze droom is dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is.

Preventie = minder kanker
Helaas kun je kanker niet altijd voorkomen door gezond te leven. Wel toont onderzoek aan dat éénderde van alle kanker te voorkomen is. Zo weten we steeds beter op welke risicofactoren we zelf meer of minder invloed hebben. Een gezonde leefstijl speelt daarbij een belangrijke rol. Roken, overgewicht, te weinig bewegen, ongezonde voeding, te veel alcohol en onverstandig zonnen vergroten de kans op diverse vormen van kanker. Vandaar dat Fight cancer preventieonderzoek steunt, en voorlichting geeft over deze onderwerpen. Zodat we samen zorgen voor minder kanker.

Kwaliteit van leven
Lange tijd draaide het in de oncologie maar om één ding: patiënten zo lang mogelijk in leven houden. Hóé patiënten overleefden was van ondergeschikt belang. De laatste decennia denkt men daar gelukkig anders over. Kwaliteit van leven is minstens zo belangrijk. Steeds vaker weegt men de verwachte levensverlenging van een behandeling af tegen de impact op de kwaliteit van leven. Kwaliteit van leven is een breed begrip. Ze wordt niet alleen bepaald door de lichamelijke gevolgen van kanker(behandeling), maar ook door de psychologische, sociale en maatschappelijke impact van de ziekte. 

Waarom onderzoek?
Wetenschappelijk onderzoek is de basis voor de bestrijding van kanker. Dankzij onderzoek stijgt de gemiddelde overlevingskans van patiënten en verbetert de kwaliteit van leven. We kunnen kanker alleen terugdringen als we de ziekte beter begrijpen. Daarom investeren we in onderzoek en zorgen we ervoor dat de kennis die dit oplevert wordt vertaald naar de patiënt.

Waarom preventie?
Voorkomen is beter dan genezen. Helaas kun je kanker niet altijd voorkomen door gezond te leven. Wel toont 
onderzoek aan dat meer dan éénderde van alle kanker te voorkomen is. Een gezonde leefstijl speelt daarbij een belangrijke rol. Roken, overgewicht, te weinig bewegen, ongezonde voeding, te veel alcohol en onverstandig zonnen zijn risicofactoren. Fight cancer steunt preventieonderzoek, en geeft voorlichting over deze onderwerpen. Zodat we samen zorgen voor minder kanker.

Betere kwaliteit van leven
Steeds meer mensen overleven kanker en ook steeds langduriger. De langetermijneffecten van kanker(behandeling) worden daardoor steeds zichtbaarder. Bijna alle patiënten hebben tijdens en na de behandeling behoefte aan begeleiding en ondersteuning.