Financiële informatie

Fight cancer staat voor een transparante organisatie. Als donateur wil je weten hoe je bijdrage besteed wordt. Wij zijn daar graag open over.

Doneren met fiscaal voordeel

De Belastingdienst heeft Stichting Fight cancer aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling, waarmee wij de ANBI status hebben verkregen. Dit levert fiscaal voordeel op: Donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. En Fight cancer hoeft over donaties geen schenkingsrecht te betalen. Dat betekent dat alle donaties nog effectiever besteed kunnen worden! Ons fiscale nummer is 852969284.

Inkomsten en uitgaven

Onze droom is een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is. Om die droom waar te maken werven wij fondsen die wij vervolgens via KWF Kankerbestrijding investeren in kankeronderzoek en preventie. Als organisatie maken wij ook kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huur van een werkruimte, aanschaf van systemen en databases, werving van nieuwe donateurs en personeelskosten. Wij houden ons bij de salariëring aan de beloningsregels die zijn opgesteld door de branchevereniging Goede Doelen Nederland. Onze kosten proberen wij zo laag mogelijk te houden, door diensten en producten gesponsord te krijgen.

Jaarverslagen

Alle donaties komen op een jaarrekening. Daarin staan alle inkomsten en uitgaven van Fight cancer. Wij houden ons aan de richtlijnen van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Dat betekent dat er gemiddeld per jaar van iedere gedoneerde euro minimaal 75 cent rechtstreeks naar KWF Kankerbestrijding gaat ten behoeve van kankeronderzoek en preventie. Bijgevoegd vindt je de jaarverslagen. Via de jaarverslag kan je op de doorlink klikken naar jaarrekeningen. Hier vind je de jaarverslagen van  2014, 2015, 2016, 2017 en 2018. De jaarrekening van 2018 is hier te vinden. 

Kankeronderzoek helpt!

Jouw bijdrage aan Fight cancer gaat naar kankeronderzoek en preventie. Lees hoe je bijdraagt aan meer genezing en minder kanker.

Kankeronderzoek helpt!

Van donatie naar doorbraak

Kom in actie en zamel geld in voor kankeronderzoek en preventie. Daar gaan wij voor! Maar hoe gaat de weg van jouw euro tot een oplossing eigenlijk? Lees hier hoe dit werkt.

Van euro naar oplossing