Financiële informatie

Fight cancer staat voor een transparante organisatie. Als donateur wil je weten hoe je bijdrage besteed wordt. Wij zijn daar graag open over.

Inkomsten en uitgaven

Onze droom is een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is. Om die droom waar te maken halen wij geld op dat wij vervolgens via KWF Kankerbestrijding investeren in kankeronderzoek en preventie. Als organisatie maken wij ook kosten. Denk hierbij aan het zo goed mogelijk helpen van onze actievoerders. Ook willen we dat Swims jarenlang geld kunnen ophalen voor kankeronderzoek en daarom investeren we in een duurzame lange termijnorganisatie. Daarnaast maken wij bijvoorbeeld kosten voor de huur van een kantoor, aanschaf van systemen en databases, werving van nieuwe donateurs en personeelskosten. Wij houden ons bij de salariëring aan de beloningsregels die zijn opgesteld door de branchevereniging Goede Doelen Nederland. Onze kosten houden we zo laag mogelijk, door diensten en producten gesponsord te krijgen.

Jaarverslagen

Alle donaties komen op een jaarrekening. Daarin staan alle inkomsten en uitgaven van Fight cancer. Wij houden ons aan de richtlijnen van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Dat betekent dat er gemiddeld per jaar van iedere gedoneerde euro minimaal 75 cent rechtstreeks naar KWF Kankerbestrijding gaat ten behoeve van kankeronderzoek en preventie. Bijgevoegd vind je onze jaarverslagen. Via het jaarverslag kan je op de pagina met kerncijfers doorklikken naar de jaarrekening. Hier vind je de jaarverslagen van: 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019

Van donatie naar doorbraak

Kom in actie en zamel geld in voor kankeronderzoek en preventie. Daar gaan wij voor! Maar hoe gaat de weg van jouw euro tot een oplossing eigenlijk? Lees hier hoe dit werkt.

Van euro naar oplossing

Kankeronderzoek helpt!

Jouw bijdrage aan Fight cancer gaat naar kankeronderzoek en preventie. Lees hoe je bijdraagt aan meer genezing en minder kanker.

Kankeronderzoek helpt!

Doneren met fiscaal voordeel

De Belastingdienst heeft Stichting Fight cancer aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling, waarmee wij de ANBI status hebben verkregen. Dit levert fiscaal voordeel op: Donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. En Fight cancer hoeft over donaties geen schenkingsrecht te betalen. Dat betekent dat alle donaties nog effectiever besteed kunnen worden! Ons fiscale nummer is 852969284.

Zo besteedt Fight cancer iedere euro

Vanuit Fight cancer vinden wij het belangrijk om open en transparant te communiceren over onze geldstromen. De afgelopen jaren hebben wij naast inkomsten van vaste donateurs, actievoerders, samenwerkingen met bedrijven, marketingacties en andere events, een grote groei laten zien door Swim to Fight Cancer verder uit te breiden door heel Nederland. Dat is belangrijk, omdat we zo meer kankeronderzoek kunnen financieren. Voor Swim to Fight Cancer geldt dat alle donaties direct ten goede komen aan onderzoek. Hoe werkt dit?