Onderzoek is de basis van vooruitgang

Het nut van wetenschappelijk onderzoek

Dankzij wetenschappelijk onderzoek overleven steeds meer mensen kanker. Maar nog altijd overlijden jaarlijks zo'n 45.000 Nederlanders aan deze vreselijke ziekte. Daarom blijft Fight cancer onverminderd inzetten op wetenschappelijk onderzoek naar methoden om kanker beter op te sporen en te behandelen. Help jij mee?

Bekijk de onderzoeken  Doneer nu

Deze onderzoeken maken we mogelijk

Fight cancer financiert momenteel 6 onderzoeken naar kanker. Kom meer te weten over deze projecten.

Onze onderzoeken

Talentvolle onderzoekers met baanbrekende ideeën

Fight cancer kiest ervoor om talentvolle onderzoekers te steunen. Door jouw bijdrage kunnen talentvolle artsen en onderzoekers op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Fight heeft samen met KWF een aantal bijzondere onderzoeken geselecteerd waar de opbrengst uit 2019 naartoe gaat. Maak kennis met onze knappe koppen en lees hier de voortgang van het onderzoek.

Hoe steunt Fight cancer deze onderzoekers?
Sommige mensen voeren de strijd tegen kanker op de werkvloer. En dat zijn onder andere de onderstaande toponderzoekers die zich verder willen specialiseren in de oncologie of in het onderzoek naar kanker, waarvan we verwachten dat ze een belangrijke rol zullen gaan spelen in het kankeronderzoek in Nederland. Door hun onderzoek te steunen kunnen zij onderzoek naar kanker of de medische behandeling van kanker doen in gerenommeerde oncologische instituten. Met het geld kunnen de onderzoekers dus meer kennis van kanker verzamelen, verspreiden en toepassen!

Over de onderzoekers
Fight cancer heeft de afgelopen jaren diverse onderzoekers gesteund. Zij ontvingen via KWF een persoonlijke beurs voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers. Hiermee kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Bekijk hieronder welke onderzoeken de afgelopen jaren al volledig gefinancierd zijn door Fight cancer.

Zij doen onderzoek

Fight cancer heeft de afgelopen jaren diverse onderzoekers gesteund. Zij ontvingen via KWF een persoonlijke beurs voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers.

Onze onderzoekers

Kanker bestrijden is kanker begrijpen

Dankzij wetenschappelijk onderzoek neemt de kennis over kanker steeds verder toe. Hierdoor:

  • Is beter bekend hoe kanker ontstaat en zich gedraagt
  • Kan kanker eerder, sneller en beter worden opgespoord
  • Zijn behandelingen effectiever, gerichter en veiliger
  • Is de kwaliteit van leven voor (ex-)patiënten verbeterd
  • Overleven meer mensen