Organisatie

Swim to Fight Cancer Nijmegen is een separaat onderdeel van de Stichting Fight Cancer in Hilversum. Stichting Fight Cancer heeft de ANBI-status. (Algemeen Nut Beogende Instelling). Hierdoor zijn de donaties aan Stichting Fight Cancer vrijgesteld van schenkbelasting. Donateurs kunnen ook gebruik maken van belastingvoordelen met betrekking tot de gedane giften aan de Stichting Fight cancer. Particuliere donateurs van een ANBI kunnen hun giften onder voorwaarden aftrekken van de inkomstenbelasting. Ook voor ondernemingen is het mogelijk om hun giften onder voorwaarden af te trekken van de vennootschapsbelasting. Het fiscaal nummer of RSIN van Stichting Fight Cancer is 852969284.

De organisatie van Swim to Fight Cancer Nijmegen sluit zich volledig aan bij de visie van Fight cancer. Met het organiseren van een Swim in Nijmegen hopen wij zoveel mogelijk aandacht te genereren en geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek.

Kernteam

Het kernteam van Swim to Fight Cancer Nijmegen is in maart 2018 ontstaan en bestaat op dit moment uit: Astrid van Hest (voorzitter), Thomas Verbeek (penningmeester), Guusje van Lent, Michael Habeck, Cindy Hendriks.

Waarom we dit doen? Omdat we allemaal dierbaren of vrienden hebben verloren aan kanker, zelf door kanker geraakt zijn of mensen kennen die door kanker geraakt zijn. En omdat we het daarom belangrijk vinden dat er meer onderzoek naar kanker komt, zodat deze ziekte in de toekomst niet meer dodelijk is. Maar ook omdat we vinden dat Nijmegen met de Spiegelwaal de ideale plek is om zo'n gaaf evenement te organiseren. We willen ons team graag vergroten met enthousiaste vrijwilligers die helpen met het opzetten van het evenement. Wil jij ook meehelpen? Neem contact met ons op