Swim to Fight Cancer
Nijmegen 2023

10 september 2023

Voorlopige eindstand: €176.837,- !!

6.749 donateurs

281 deelnemers

41 teams

Swim to Fight Cancer Nijmegen jubileum editie !

PERSBERICHT  

Swim to Fight Cancer Nijmegen verplaatst naar Watergoed in Valburg

Hét recreatieve zwemevenement van 2023, Swim to Fight Cancer vindt aankomende zondag niet plaats in de Nijmeegse Spiegelwaal maar bij de Evenementenlocatie Watergoed in Valburg. De organisatie is eigenaar Joost Frijlink ontzettend dankbaar voor het lastminute open stellen van zijn locatie.

Blauwalg

Uit een watermeting is gebleken dat de concentratie blauwalg vijf keer de toegestane hoeveelheid is in de Spiegelwaal. Hierdoor bestaat er een verhoogd risico op gezondheidsklachten. Vanwege deze slechte waterkwaliteit heeft het team van Swim to Fight Cancer Nijmegen, met pijn in het hart, moeten besluiten om het evenement te verplaatsen.

De veiligheid van alle deelnemers is de hoogste prioriteit voor de organisatie. Daarom hebben zij deze lastige beslissing, om over te stappen op plan B, op het laatste moment moeten nemen.

Geen verandering programma

Na een officiële opening om 13 uur door burgemeester Bruls, die ook naar Valburg zal komen,  gaan zo’n 273 deelnemers en 41 teams zondag 10 september van start. Samen zwemmen in Watergoed (https://watergoed.nl) om geld op te halen voor verder onderzoek naar kanker. Zondagavond maakt de organisatie bekend hoeveel geld er wordt opgehaald.

Samen met alle deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en toeschouwers wordt er van de vijfde jubileumeditie van Swim to Fight Cancer een hele bijzondere gemaakt. Ben jij er ook bij?

Aftermovie en foto's 2022 : 

https://www.flickr.com/photos/196120222@N06/albums/72177720306318569 


Swim to Fight Cancer is een landelijk evenement waar deelnemers en sponsoren zich inzetten voor een geliefde en / of om donaties op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Het doel? Zorgen dat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is. Het is een dag met een traan en een lach, een dag waar je de machteloosheid die je voelt wanneer een naaste kanker heeft, kunt omzetten in kracht. Iedereen kent helaas wel iemand die getroffen is door kanker mét of zonder goede afloop. De Swim maakt het mogelijk om als individu, samen met collega's, vrienden of familie je respect te tonen voor een geliefde of naaste. Nu niet meer vanaf de zijlijn, maar dit keer in het water van Watergoed. 
Tijdens de Swim staan gezelligheid en saamhorigheid centraal. Iedereen kan meedoen aan de Swim: van jong tot oud, van individu tot team. Je hoeft geen professioneel zwemmer te zijn. Je zwemt in je eigen tempo op je eigen manier! Afstanden? 500, 1500 of 3000 meter. 

Aanmelden
Schrijf je in als individuele deelnemer, schoolteam, vereniging, vriendenteam of business team.
Inschrijven

Sponsoren
Je wilt graag sponsor worden? Dat kan door mee te zwemmen, maar ook door niet mee te zwemmen!
Bekijk de sponsormogelijkheden

Doneren
Een zwemmer of team supporten door een donatie te doen? Vind deze zwemmer of team en doe je donatie. 
Bekijk de donatiepagina

Aftermovie

Bekijk hieronder de aftermovies van de voorgaande edities! 

Steun een deelnemer of team

Meezwemmen

Deelnemers, van jong tot oud kunnen mee zwemmen om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar kanker. Er zijn afstanden voor jeugd en volwassenen. Je levert daarmee niet alleen een bijzonder sportieve prestatie, maar je draagt óók je steentje bij aan het goede doel. Als deelnemer haal je namelijk zoveel mogelijk donaties op voor onderzoek naar kanker.


Wat is dat dan kankeronderzoek?

Onderzoek om kanker beter te behandelen, beter te diagnosticeren, waar zit het en onderzoek om kanker te voorkomen. Met behulp van de donaties kunnen in het bijzonder onderzoeken gefinancierd worden voor jonge, talentvolle onderzoekers, die werken aan betere behandelmethoden tegen kanker zodat op een dag deze ziekte niet meer dodelijk hoeft te zijn. Bekijk bijvoorbeeld het filmpje van onderzoeker Mark Rijpkema van het Radboudumc Nijmegen.

Top Fighters

Top Teams

Nieuws

Social media

Sponsoren