Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over Swim to Fight Cancer?

Bekijk dan eerst of je hieronder je antwoord kunt vinden. Lukt dit niet, dan ontvangen we je vragen graag per mail of via social media.

 

Wie kan er deelnemen aan Swim to Fight Cancer?

Een deelnemer is minimaal 9 jaar  of wordt dit jaar 9 (geboortejaar 2010), mag niet zwanger zijn en mag geen gezondheidsproblemen hebben. Tevens is een deelnemer minimaal in het bezit van de zwemdiploma’s A en B of een soortgelijk diploma. Elke deelnemer moet dit voor de start verklaren. Deelnemers jonger dan 18 jaar kunnen alleen meedoen onder verantwoordelijkheid van hun ouder en/of verzorger en hebben een schriftelijke goedkeuring van hun ouder en/of verzorger nodig. Hiervoor vul je een ouderverklaring in. Deze verklaring tref je aan bij het inschrijfformulier.

 

Wat gebeurt er als ik het streefbedrag aan donaties niet haal?

Naast het inschrijfgeld, heeft elke deelnemer een inspanningsverplichting om minimaal 250 euro (vanaf 18 jaar) en 100 euro (junioren t/m 17 jaar) aan donaties op te halen voor het goede doel. Mocht dit onverhoopt niet helemaal lukken, neem dan contact met ons op.

 

Wat adviseert de organisatie ten aanzien van het zwemmen met of zonder wetsuit?

We raden je sterk aan om voor je eigen veiligheid een wetsuit (full suit of shorty) te gebruiken, zeker als de temperatuur onder de 20 graden is. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Daarnaast moeten we ons voor het zwemmen in open water houden aan de regels van de KNZB voor open water. Dit betekent dat het dragen van een wetsuit onder de 20 graden aangeraden wordt en onder de 18 graden verplicht wordt gesteld. Te zijner tijd zullen we de temperatuur van het water hier vermelden.  Meer informatie over de mogelijkheden om wetsuits te kopen of huren, vind je op de pagina trainingen.

 

Zijn er mogelijkheden om je om te kleden en te douchen?

Er zijn geen mogelijkheden om te douchen. Alle deelnemers kunnen zich omkleden en opfrissen in het ‘atletendorp’. Hier kun je je persoonlijke eigendommen in een tas voorzien van je naam in een bewaakte ruimte achterlaten of je kunt deze meenemen in een swimsafer. Bij de finish worden handdoeken uitgedeeld.

 

Waar kan ik parkeren tijdens de Swim?

In alle parkeergarages in Nijmegen of op de Wedren of op P+R De Waalsprinter.

Kom als het kan zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer!

Zie tevens onder kop ‘bereikbaarheid’ op deze website.

 

Wat is de waterkwaliteit van het water tijdens Swim to Fight Cancer?

Het water in de Spiegelwaal is voor het overgrote deel geen officieel zwemwater. De provincie spant zich dagelijks in om het water zo schoon mogelijk te houden, maar kan geen invloed uitoefenen op de uiteindelijke kwaliteit. De organisatie spant zich in om de waterkwaliteit van het parcours van Swim to Fight Cancer in de gaten te houden in samenwerking met de provincie en uiteindelijk een advies te geven voor het evenement op 8 september 2019 op deze website.

 

Wat doet de organisatie als de metingen een negatief resultaat opleveren?

Indien de waterkwaliteit op 8 september 2019 een onverantwoord gevaar dreigt op te leveren voor de gezondheid (bijvoorbeeld door zeer hevige weersomstandigheden), behoudt de organisatie zich het recht voor om maatregelen te nemen voor de veiligheid van de deelnemers, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement. Zie Deelnemersreglement voor meer details.

 

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren?

Je kunt een bericht sturen door de link van je persoonlijke pagina (dat is normaal gesproken www.nijmegen.swimtofightcancer.nl/voornaamachternaam) te kopiëren en deze via mail, WhatsApp, Facebook of een ander medium te sturen. Als mensen op die pagina, onder jouw foto en motivatie op de knop 'doneer' drukken, dan doneren ze aan jou.

 

Donatie doen, maar pas later betalen. Kan dat?

Als je als bedrijf een donatie doet van tenminste € 250,00 dan kun je een factuur ontvangen die je binnen 14 dagen dient te betalen. Neem voor deze manier van doneren contact op met ons team, wij zorgen vervolgens dat de factuur wordt toegezonden. Je kunt hierover contact opnemen met info@nijmegen.swimtofightcancer.nl

 

Ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat nu?

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als je verkeerd doneert, kunnen wij dat helaas NIET oplossen.

 

Kan ik ook mobiel inschrijven, betalen en/of doneren?

Ja, er is een mobiele website. Deze kun je ook gebruiken om je in te schrijven en te doneren, mits je een mobiele app van je bank hebt geïnstalleerd die dit ondersteunt.

 

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen?

Nee, de betalingssystemen van onze website ondersteunen dit niet. Als je wilt doneren vanuit het buitenland, neem dan even contact met ons op, dan maken we het in orde.

 

Mogen de bedrijven achter businessteams acties op touw zetten om donatiegeld binnen te halen?

Ja, natuurlijk! We omarmen alle initiatieven die geld opleveren voor het goede doel. We vernemen als organisatie graag van tevoren welke acties worden ondernomen. Dan kunnen we er namelijk op anticiperen en houden we het overzicht. Swim to Fight Cancer is in geen geval verantwoordelijk voor acties die derden op touw zetten. 

 

Met hoeveel deelnemers houden jullie rekening bij de Swim to Fight Cancer?

We hopen op zoveel mogelijk deelnemers, maar houden rekening met maximaal 500 deelnemers. De organisatie behoudt zich het recht voor om dit aantal aan te passen.

 

Is Swim to Fight Cancer Nijmegen een zwemwedstrijd?

Nee, Swim to Fight Cancer is geen wedstrijd.

 

Hoe houden jullie het inschrijfgeld en de donaties gescheiden?

Het inschrijfgeld en de donaties houden wij strikt gescheiden, doordat wij werken met twee verschillende bankrekeningen. Op de ene rekening komen inschrijfgelden en sponsorgelden binnen, op de andere rekening de donaties. De donaties komen 100% ten goede aan Stichting Fight Cancer (na aftrek van eventuele transactiekosten). Na afloop van het event geven we de voorlopige stand door. Eind 2019 wordt het definitieve totale donatiebedrag openbaar gemaakt en overgemaakt aan de stichting Fight Cancer.

 

Hoe wordt gezondheid en veiligheid in en op het water bewaakt?

Dankzij de inzet van partijen zoals Brandweer, gemeente Nijmegen, reddingsbrigade, het Rode Kruis, Rijkswaterstaat en beveiligingsmedewerkers zijn wij op en rondom het water voorzien van o.a. gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, ervaren zwembegeleiders en security-boten.