Swim to Fight Cancer

Nijmegen

zondag 29 augustus 2021

Tot zien in 2022! 

Veel gestelde vragen

Hoe wordt de veiligheid in en op het water bewaakt?   

Met hulp van de Reddingsbrigade, het Rode Kruis en eigen veiligheidsboten wordt de veiligheid zo goed mogelijk bewaakt. Bij en rond het parcours zal de Reddingsbrigade met behulp van subs snel kunnen handelen. Gemotoriseerde boten worden geweerd van het parcours. 

Kan ik ook mobiel inschrijven, betalen of doneren? 

Ja dat kan. Er is een mobiele versie van deze website beschikbaar, deze kun je zowel gebruiken om je in te schrijven als om te doneren. Een betaalapp van de eigen bank is nodig om het betaalproces te doorlopen. 

Is het dragen van een wetsuit verplicht?

We raden sterk aan om voor je eigen veiligheid een (full) wetsuit te gebruiken. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Als de watertemperatuur lager is dan 18 graden, dan is het dragen van een wetsuit zelfs verplicht. Zeker voor niet getrainde zwemmers is het raadzaam dit advies op te volgen. Bovendien raden wij deze deelnemers aan om in dit zwempak te trainen om zo gewend te raken aan het pak. Er zijn speciale zwemwetsuits verkrijgbaar. 

Hoe kan ik aan mijn familie en vrienden een bericht sturen zodat ze eenvoudig aan mij kunnen doneren? 

Stuur een mail, een facebookbericht of een tweet met de link van je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina doneren, dan doneren ze aan jou.

Houden jullie het inschrijfgeld en de sponsorgelden gescheiden? 

Het inschrijfgeld en de donaties houden wij strikt gescheiden doordat wij werken met twee verschillende rekeningen. Op de ene rekening komen het inschrijfgeld en de eventuele sponsorgelden binnen en op andere rekening de donaties.  Met het inschrijfgeld en eventuele sponsorgelden worden de organisatiekosten gedekt. 

De donaties komen voor 100% ten goede aan onderzoek naar kanker. Na afloop van het evenement wordt de eerste stand doorgegeven. Daarna wordt het definitieve totale donatiebedrag openbaar gemaakt.

Wie kunnen er deelnemen aan Swim to Fight Cancer Nijmegen? 

Een deelnemer is minimaal 10 jaar (geboortejaar 2011)  oud, in het bezit van A- en B- diploma, mag niet zwanger zijn en mag geen gezondheidsproblemen hebben. Aan elke deelnemer zal voor de start worden gevraagd om dit te verklaren. Deelnemers jonger dan 18 jaar kunnen alleen meedoen met een schriftelijke goedkeuring van hun ouder en/of verzorger. Hiertoe dient de 'ouderverklaring' te worden ingevuld tijdens het registreren. Bewoners buiten gemeente Nijmegen mogen zich uiteraard ook aanmelden, het is een inclusief evenement en iedereen is van harte welkom.

Wat gebeurt er als ik het streefbedrag aan donaties niet haal?

Naast het inschrijfgeld, heeft elke deelnemer een inspanningsverplichting om minimaal 250 euro (vanaf 18 jaar) en 100 euro (junioren t/m 17 jaar) aan donaties op te halen voor het goede doel. Mocht dit onverhoopt niet helemaal lukken, neem dan contact met ons op.

Donatie doen, maar pas later betalen. Kan dat?

Als je als bedrijf een donatie doet van tenminste € 250,00 dan kun je een factuur ontvangen die je binnen 14 dagen dient te betalen. Neem voor deze manier van doneren contact op met ons team, wij zorgen vervolgens dat de factuur wordt toegezonden. Je kunt hierover contact opnemen met info@nijmegen.swimtofightcancer.nl

Ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat nu?

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als je verkeerd doneert, kunnen wij dat helaas NIET oplossen.

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen?

Nee, de betalingssystemen van onze website ondersteunen dit niet. Als je wilt doneren vanuit het buitenland, neem dan even contact met ons op via info@nijmegen.swimtofightcancer.nl, dan maken we het in orde.

Mogen de bedrijven achter businessteams acties op touw zetten om donatiegeld binnen te halen?

Ja, natuurlijk! We omarmen alle initiatieven die geld opleveren voor het goede doel. We vernemen als organisatie graag van tevoren welke acties worden ondernomen. Dan kunnen we er namelijk op anticiperen en houden we het overzicht. Swim to Fight Cancer is in geen geval verantwoordelijk voor acties die derden op touw zetten.

Met hoeveel deelnemers houden jullie rekening bij de Swim to Fight Cancer?

We hopen op zoveel mogelijk deelnemers, maar houden rekening met maximaal 500 deelnemers. De organisatie behoudt zich het recht voor om dit aantal aan te passen.

Is Swim to Fight Cancer Nijmegen een zwemwedstrijd?

Nee, Swim to Fight Cancer is geen wedstrijd en er zal dus ook geen tijdsregistratie zijn.

Wanneer vindt Swim to Fight Cancer Nijmegen plaats?

Op zondag 29 augustus 2021

Zijn er mogelijkheden om je om te kleden en te douchen?

Er zijn geen mogelijkheden om te douchen. Alle deelnemers kunnen zich omkleden en opfrissen in het ‘atletendorp’. Hier kun je je persoonlijke eigendommen in een tas voorzien van je naam in een bewaakte ruimte achterlaten of je kunt deze meenemen in een swimsafer. Bij de finish worden handdoeken uitgedeeld.

Waar kan ik parkeren tijdens de Swim? 

Wij adviseren deelnemers en bezoekers om op deze dag zo min mogelijk met de auto te komen. Rondom de Spiegelwaal zal slechts weinig tot geen parkeergelegenheid zijn en in overleg met de gemeente kan besloten worden om bepaalde sectoren rondom het parcours tijdelijk af te sluiten. Het eiland zal uiteraard bereikbaar blijven voor de lokale bewoners. Wij adviseren het volgende:

Kom zoveel mogelijk met de fiets of met het openbaar vervoer. Het evenemententerrein is op loopafstand van station Lent / Nijmegen Noord.

Parkeren is mogelijk op de Wedren in Nijmegen centrum of in de parkeergarage Kelfkensbos. Vanaf daar is het ongeveer 15 minuten lopen over de Waalbrug en Verlengde Waalbrug tot aan het parcours aan de Spiegelwaal.

Je kunt ook parkeren op P+R Waalsprinter aan de Ovatonde nabij Cinemec Lent. Van daaruit rijden bussen (buslijnen 125, 300) naar het Traianusplein in Nijmegen..

Wat is de waterkwaliteit van het water tijdens Swim to Fight Cancer?

Het water in de Spiegelwaal is voor het overgrote deel geen officieel zwemwater. De provincie spant zich dagelijks in om het water zo schoon mogelijk te houden, maar kan geen invloed uitoefenen op de uiteindelijke kwaliteit. De organisatie spant zich in om de waterkwaliteit van het parcours van Swim to Fight Cancer in de gaten te houden in samenwerking met de provincie en uiteindelijk een advies te geven voor het evenement op 29 augustus 2021 op deze website.