Voorbereiding

Een zeer geoefende zwemmer doet ongeveer 15-25 minuten over een afstand van 1500 meter. Een minder getrainde zwemmer doet daar gemiddeld 45-60 minuten over. Over het algemeen zwem je met schoolslag langzamer dan wanneer je borstcrawl zwemt. Trainen voor deze Swim is goed én leuk om goed voorbereid te zijn. Er zijn diverse trainingsmogelijkheden.

Open water trainingen
Onze trainer Peter Fölker organiseert speciaal voor alle deelnemers gratis open water trainingen om jouw zwemvaardigheid te verbeteren in open water. 

Locatie: Bisonbaai (bij het hek) 
Data en tijden: 

  • 26 juli, 9 augustus, 23 augustus en 6 september.
  • Aanvang: 19.00 uur (uitleg en omkleden) | 19.30 uur (start training) 20.30 uur (einde training) 20.45 uur (borrel voor de liefhebbers bij Oortjeshekke). 

Buitenzwembad trainingen

Op 8 en 15 augustus zijn er trainingen in het buitenbad van zwembad West, we verzamelen om 18.30 uur op de parkeerplaats rechts naast de hoofdingang. De training wordt gegeven door Marco en Tim Furer, trainers bij Aqua-Novio'94 van 18.45 - 19.45 uur. 

Aanmelden


Wetsuits dragen
Het dragen van een wetsuit is tijdens de Swim sterk aan te raden en zelfs verplicht bij een watertemperatuur onder de 18 graden. Volg hier de huidige watertemperatuur. Naar verwachting zal de watertemperatuur op 11 september rond de 20 graden zijn. 

Kopen
Wil je een wetsuit aanschaffen? Kijk dan eens op Marktplaats of (web)winkels. (Vrij) betaalbare wetsuits vind je bijvoorbeeld bij Decathlon. Let er wel goed op dat deze geschikt is voor jouw zwemslag én juiste temperatuur.

Huren
Huren kan natuurlijk ook. 
Wetsuits zijn vooraf te reserveren en ter plekke op te halen en weer in te leveren. Kosten: slechts 25 euro. Sailfish is al meer dan 15 jaar toonaangevend met de meest soepele en snelle wetsuits. Je kunt een wetsuit reserveren via deze link waar Swim to Fight Cancer in Nijmegen als evenement is toegevoegd.  Op basis van jouw gegevens beveelt Sailfish de juiste wetsuit aan. 

RESERVEER WETSUIT

Tot bij de trainingen of Swim op 10 september! cool

KNZB open water training

Wij bieden jou als deelnemer van Swim to Fight Cancer de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een open water Zwem mee-training in jouw stad, georganiseerd door onze partner KNZB. Deze training is gericht op borstcrawl en bestaat uit een droog gedeelte op de kant en aansluitend een meezwemgedeelte in het water. Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:
  • Veiligheid in het openwater
  • Tips om de eerste keer het openwater in te gaan
  • Het verschil tussen binnen zwemmen in het zwembad en buitenzwemmen in het open water
  • Veilig voelen in het openwater
  • Oriënteren kun je leren
  • Tempowisselingen, verschil ervaren met hoog en laag beentempo
De Zwem mee-training is op 3 september om 11.00 uur in de Lentse Plas. Er kunnen maximaal 50 deelnemers per stad meedoen.

Wanneer de watertemperatuur tijdens de Zwem mee-training tussen de 16 en 18 graden is, is het dragen van een wetsuit verplicht. Boven de 18 graden raden wij het dragen van een wetsuit ten zeerste aan. Wanneer de watertemperatuur onder de 16 graden is kan de Zwem mee-training helaas niet doorgaan. 


Wil je zelfstandig aan de slag om je conditie en/of techniek te verbeteren?
Dan zijn de trainingsschema’s van Mijnzwemcoach iets voor jou! Onze partner KNZB biedt alle deelnemers van Swim to Fight Cancer drie maanden kosteloos toegang tot Mijnzwemcoach ter waarde van €12,50,- Mijn zwemcoach is een platform waarop trainingsschema’s, tips en tricks te vinden zijn over zwemmen (in open water). Je kunt gebruik maken van meer dan 200 trainingsschema's gericht op jouw doel en niveau.
local_hospital

Veiligheid & gezondheid

Dankzij de inzet van partijen zoals Rijkswaterstaat, de Reddingsbrigade, gediplomeerde EHBO-ers, veiligheidsboten, suppers enzovoort proberen wij dit evenement zo veilig mogelijk te organiseren. Ook zullen er in het water boeien liggen, die het gedeelte markeren waar het veilig is om te zwemmen.

Houdt er rekening mee dat deelname aan Swim to Fight Cancer verder altijd op eigen risico is. Indien de waterkwaliteit ten tijde van het evenement onvoldoende blijken te zijn, dan behoudt de organisatie zich het recht om maatregelen te nemen, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement. Zie de algemene voorwaarden voor alle details.