Voorbereiding

Een zeer geoefende zwemmer doet ongeveer 15-25 minuten over een afstand van 1500 meter. Een minder getrainde zwemmer doet daar gemiddeld 45-60 minuten over. Over het algemeen zwem je met schoolslag langzamer dan wanneer je borstcrawl zwemt. Trainen voor deze Swim is goed én leuk om goed voorbereid te zijn. Er zijn diverse trainingsmogelijkheden.

Open water trainingen
Onze trainer Peter Fölker organiseert speciaal voor alle deelnemers gratis open water trainingen om jouw zwemvaardigheid te verbeteren in open water, vooral gericht op conditie.  

Locatie: Bisonbaai (bij het hek) 
Data en tijden: 

  • woensdagen 17 en 31 juli, 14 en 28 augustus
  • Aanvang: 19.00 uur (uitleg en omkleden) | 19.30 uur (start training) 20.30 uur (einde training) 20.45 uur (borrel voor de liefhebbers bij Oortjeshekke). 

Buitenzwembad trainingen

Data volgen nog! Er zijn er trainingen in het buitenbad van zwembad West, we verzamelen om 18.30 uur op de parkeerplaats rechts naast de hoofdingang. De training wordt gegeven door Marco en Tim Furer, trainers bij Aqua-Novio'94 van 18.45 - 19.45 uur. 

Aanmelden


 

Wil je zelfstandig aan de slag om je conditie en/of techniek te verbeteren?
Dan zijn de trainingsschema’s van Mijnzwemcoach iets voor jou! Onze partner KNZB biedt alle deelnemers van Swim to Fight Cancer toegang tot Mijnzwemcoach. Dit is een platform waarop trainingsschema’s, tips en tricks te vinden zijn over zwemmen (in open water). Je kunt gebruik maken van meer dan 200 trainingsschema's gericht op jouw doel en niveau.

KNZB open water training

Wij bieden jou als deelnemer van Swim to Fight Cancer de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een open water Zwem mee-training in jouw stad, georganiseerd door onze partner KNZB. Deze training is gericht op borstcrawl en bestaat uit een droog gedeelte op de kant en aansluitend een meezwemgedeelte in het water. Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:
  • Veiligheid in het openwater
  • Tips om de eerste keer het openwater in te gaan
  • Het verschil tussen binnen zwemmen in het zwembad en buitenzwemmen in het open water
  • Veilig voelen in het openwater
  • Oriënteren kun je leren
  • Tempowisselingen, verschil ervaren met hoog en laag beentempo
De datum en plaats van de Zwem mee-training voor de Swim in Nijmegen volgt nog. Er kunnen maximaal 50 deelnemers per stad meedoen.

Wanneer de watertemperatuur tijdens de Zwem mee-training tussen de 16 en 18 graden is, is het dragen van een wetsuit verplicht. Boven de 18 graden raden wij het dragen van een wetsuit ten zeerste aan. Wanneer de watertemperatuur onder de 16 graden is kan de Zwem mee-training helaas niet doorgaan. 
local_hospital

Veiligheid & gezondheid

Dankzij de inzet van partijen zoals Rijkswaterstaat, de Reddingsbrigade, gediplomeerde EHBO-ers, veiligheidsboten, suppers enzovoort proberen wij dit evenement zo veilig mogelijk te organiseren. Ook zullen er in het water boeien liggen, die het gedeelte markeren waar het veilig is om te zwemmen.

Houdt er rekening mee dat deelname aan Swim to Fight Cancer verder altijd op eigen risico is. Indien de waterkwaliteit ten tijde van het evenement onvoldoende blijken te zijn, dan behoudt de organisatie zich het recht om maatregelen te nemen, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement. Zie de algemene voorwaarden voor alle details. 

Wetsuits

Het dragen van een wetsuit is tijdens de Swim sterk aan te raden. Als de temperatuur onder de 18 graden komt is een wetsuit zelfs verplicht*. Je kunt op deze kaart altijd de watertemperatuur volgen, maar als een wetsuit verplicht wordt gesteld, word je hierover geinformeerd.

Meer info over waar dit jaar weer voor een klein bedrag pakken te huren volgt zo snel mogelijk! 

De voordelen van het dragen van een wetsuit:
-  Het beschermt je tegen de kou en onderkoeling
- Je kan gemakkelijker zwemmen, omdat een wetsuit je meer drijfvermogen geeft. 

Het is wel van belang dat je een wetsuit draagt dat speciaal bedoeld is voor zwemmen (en niet voor watersport). Anders kan het zwemmen juist moeilijker worden.

*Houd er rekening mee dat we afraden om te zwemmen met een wetsuit als de watertemperatuur boven de 22 graden is.