Voorbereiding

Een zeer geoefende zwemmer doet ongeveer 15-25 minuten over een afstand van 1500 meter. Een minder getrainde zwemmer doet daar gemiddeld 45-60 minuten over. Over het algemeen zwem je met schoolslag langzamer dan wanneer je borstcrawl zwemt. Trainen voor deze Swim is goed én leuk om goed voorbereid te zijn. Er zijn diverse trainingsmogelijkheden.

Open water trainingen
Onze trainer Peter Fölker organiseert speciaal voor alle deelnemers gratis open water trainingen om jouw zwemvaardigheid te verbeteren in open water. 

Locatie: Bisonbaai (bij het hek) 
Data en tijden: 

 • Woensdag 13 juli | 19.00 uur
 • Woensdag 27 juli | 19.00 uur
 • Woensdag 10 augustus | 19.00 uur
 • Woensdag 24 augustus | 19.00 uur
 • Woensdag 7 september | 19.00 uur
  Aanvang: 19.00 uur (uitleg en omkleden) | 19.30 uur (start training) 20.30 uur (einde training) 20.45 uur (borrel voor de liefhebbers bij Oortjeshekke). 

Aanmelden

Aanmelden


Speciaal: KNZB Zwem mee-training
Exclusief voor de deelnemers van Swim to Fight Cancer Nijmegen wordt er een extra Zwem mee-training georganiseerd in samenwerking met onze partner KNZB. 
De training is gericht op de borstcrawl en zal worden gegeven door een gekwalificeerde trainer van de KNZB. De training bestaat uit een theorie gedeelte op de kant en aansluitend een meezwemgedeelte in het water. Wat leer je? Veiligheid in het open water, tips om de eerste keer in open water te zwemmen, het verschil tussen binnen zwemmen en buiten zwemmen in open water, hoe je je veilig voelt in open water en passende tempowisselingen. 

Locatie: de Spiegelwaal in Nijmegen
Datum: zondag 4 september
Tijd: 11:00 - 12.30 uur 

Aanmelden
Voor de training zijn maximaal 50 plekken beschikbaar, dus schrijf je snel.
Je kunt je alleen inschrijven voor de voor de Zwem mee-training in de stad waar je ook gaat zwemmen
Wanneer dit maximum is bereikt, ontvang je hierover uiterlijk een week van tevoren bericht van ons. 

AanmeldenMijnzwemcoach platform
Wil je naast de open water trainingen en de Zwem mee-training zelfstandig aan de slag om je conditie of techniek te verbeteren? Dan zijn de trainingsschema’s van Mijnzwemcoach iets voor jou! Een platform waarop trainingsschema’s, tips en tricks te vinden zijn over zwemmen (in open water). Drie maanden kosteloos toegang tot Mijnzwemcoach ter waarde van 12,50 euro. Maak gebruik van meer dan 200 trainingsschema's gericht op jouw persoonlijke doel en niveau. 

Klik hier voor deze kosteloze toegang.

*De organisatie is niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de trainingen. 

Wetsuits dragen
Het dragen van een wetsuit is tijdens de Swim sterk aan te raden en zelfs verplicht bij een watertemperatuur onder de 18 graden. Volg hier de huidige watertemperatuur. Naar verwachting zal de watertemperatuur op 11 september rond de 20 graden zijn. 

Kopen
Wil je een wetsuit aanschaffen? Kijk dan eens op Marktplaats of (web)winkels. (Vrij) betaalbare wetsuits vind je bijvoorbeeld bij Decathlon. Let er wel goed op dat deze geschikt is voor jouw zwemslag én juiste temperatuur.

Huren
Huren kan natuurlijk ook. Wetsuits zijn vooraf te resereveren en vooraf of ter plekke op te halen en weer in te leveren.
 Kosten: 25 euro. Sailfish is al meer dan 15 jaar toonaangevend met de meest soepele en snelle wetsuits. Je kunt een wetsuit reserveren via deze link waar Swim to Fight Cancer in Nijmegen als evenement is toegevoegd.  Op basis van jouw gegevens beveelt Sailfish de juiste wetsuit aan. 

RESERVEER WETSUIT

Tot bij de trainingen of Swim op 11 september! :) 

Trainingen

Wij bieden jou als deelnemer van Swim to Fight Cancer de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een open water Zwem mee-training in jouw stad, georganiseerd door onze partner KNZB. Deze training is gericht op borstcrawl en bestaat uit een droog gedeelte op de kant en aansluitend een meezwemgedeelte in het water. Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:
 • Veiligheid in het openwater
 • Tips om de eerste keer het openwater in te gaan
 • Het verschil tussen binnen zwemmen in het zwembad en buitenzwemmen in het open water
 • Veilig voelen in het openwater
 • Oriënteren kun je leren
 • Tempowisselingen, verschil ervaren met hoog en laag beentempo
De Zwem mee-training is op 4 september om 11.00. Er kunnen maximaal 50 deelnemers per stad meedoen.

Wanneer de watertemperatuur tijdens de Zwem mee-training tussen de 16 en 18 graden is, is het dragen van een wetsuit verplicht. Boven de 18 graden raden wij het dragen van een wetsuit ten zeerste aan. Wanneer de watertemperatuur onder de 16 graden is kan de Zwem mee-training helaas niet doorgaan. 

Mocht je na de Zwem mee-training gezellig willen trainen in groepsverband, dan bieden wij jou waarschijnlijk die mogelijkheid aan. Houd onze website in de gaten. Zodra hier meer over bekend is, publiceren wij dat op onze website en via onze social mediakanalen.

Wil je zelfstandig aan de slag om je conditie en/of techniek te verbeteren?
Dan zijn de trainingsschema’s van Mijnzwemcoach iets voor jou! Onze partner KNZB biedt alle deelnemers van Swim to Fight Cancer drie maanden kosteloos toegang tot Mijnzwemcoach ter waarde van €12,50,- Mijn zwemcoach is een platform waarop trainingsschema’s, tips en tricks te vinden zijn over zwemmen (in open water). Je kunt gebruik maken van meer dan 200 trainingsschema's gericht op jouw doel en niveau.

Wetsuits

Het dragen van een wetsuit is tijdens de Swim sterk aan te raden. Als de temperatuur onder de 18 graden komt is een wetsuit zelfs verplicht. Je kunt op deze kaart altijd de watertemperatuur volgen, maar indien een wetsuit verplicht wordt gesteld zullen wij je als organisatie daar ook van op de hoogte stellen. 

Wil je een wetsuit kopen, kun je denken aan Marktplaats, maar natuurlijk ook aan (web)winkels. Vrij betaalbare wetsuits vind je bijvoorbeeld bij Decathlon, maar let er dan goed op dat deze geschikt is voor jouw zwemslag en voor de juiste temperatuur. We begrijpen dat voor deelnemers de aanschaf van een wetsuit voor eenmalig gebruik te kostbaar is. Om deze reden zijn wij in overleg met een mogelijke verhuurder van wetsuits. Hou deze pagina en onze socials goed in de gaten voor de mogelijkheden van het huren van een wetsuit!

local_hospital

Veiligheid & gezondheid

Dankzij de inzet van partijen zoals Rijkswaterstaat, de Reddingsbrigade, gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, ervaren zwembegeleiders, veiligheidsboten, duikers, suppers enzovoort proberen wij dit evenement zo veilig mogelijk te organiseren. Ook zullen er in het water boeien liggen, die het gedeelte markeren waar het veilig is om te zwemmen. Zwemmen buiten de boeien is niet toegestaan.

Houdt er rekening mee dat deelname aan Swim to Fight Cancer verder altijd op eigen risico is. Indien de waterkwaliteit ten tijde van het evenement onvoldoende blijken te zijn, dan behoudt de organisatie zich het recht om maatregelen te nemen, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement. Zie de algemene voorwaarden voor alle details.