Landelijke tussenstand: €1.832.149*

9 swims

Swim to Fight Cancer 2023

*€461.000 van het totaal opgehaalde bedrag is in 2022 al besteed aan onderzoek.

Er vinden dit jaar in 9 steden Swim to Fight Cancer evenementen plaats! Een aantal Swims zijn open voor inschrijving, zie hieronder, de overige steden volgen binnenkort.

Swim to Fight Cancer is een unieke recreatieve zwemtocht van ca. 2000 meter door natuurlijk buitenwater. Deelnemers en teams laten zich sponsoren en halen zoveel mogelijk geld op voor kankeronderzoek. Dit evenement is één van de succesvolle evenementen van Stichting Fight cancer en is sinds 2014 al 30 maal georganiseerd. Alleen al in 2022 is er ruim 2 miljoen Euro opgehaald voor talentvolle, jonge onderzoekers met 12 edities door heel Nederland – van Middelburg tot Amsterdam en van Nijmegen tot Delft. Kijk hieronder op welke locaties we dit jaar allemaal zwemmen en meld je snel aan om samen met honderden anderen het water in te gaan.

Top fundraisers

Onze sponsoren

Zoek en steun een deelnemer

Zelf een Swim organiseren in jouw stad?

Krijg je ook zo’n zin om in jouw woonplaats een Swim to Fight Cancer te organiseren? Met familie, vrienden en bekenden het water inspringen, om zo geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek is een hele bijzondere ervaring. Iedereen zwemt voor iemand – omdat kanker zo veel mensen raakt. Door mee te zwemmen kunnen we ons gevoel van onmacht hopelijk omzetten in iets krachtigs en iets postieifs. Swim to Fight Cancer is een evenement met een lach en een traan, dat enorm verbindt.

Er komt heel wat kijken bij het realiseren van een Swim. Bij elke Swim to Fight Cancer editie werken wij met een lokaal organisatieteam dat het evenement op poten zet – en altijd met de inzet van een (ervaren) projectleider. Inmiddels hebben wij - dankzij alle kennis en ervaring van lokale organisaties én van ons als landelijke organisatie – een krachtige basis neergezet zodat we (nieuwe) Swim plaatsen goed kunnen faciliteren.

Vind jij het interessant om verder te sparren over het organiseren van een Swim to Fight Cancer in jouw woonplaats? Neem dan contact met ons op via info@fightcancer.nl