Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Swim to Fight Cancer?

Bekijk dan eerst of je hieronder je antwoord kunt vinden. Lukt dit niet, dan ontvangen we je vragen graag per mail.

Kan ik ook mobiel inschrijven, betalen en/of doneren?

Ja, er is een mobiele versie van deze website. Deze kun je zowel gebruiken om je in te schrijven als om te doneren.

Wat adviseert de organisatie ten aanzien van het zwemmen met of zonder wetsuit?

We raden sterk aan om voor je eigen veiligheid een (full) wetsuit en eventueel waterschoenen te gebruiken, zeker als de temperatuur onder de 20 graden is. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Als de watertemperatuur lager is dan 18 graden , dan is een wetsuit zelfs verplicht. Zeker voor niet getrainde zwemmers is het raadzaam dit advies op te volgen. Bovendien raden wij deze deelnemers aan om in dit zwempak te trainen.

Hoe wordt gezondheid en veiligheid in en op het water bewaakt?

Dankzij de inzet van partijen zoals de Brandweer, de gemeente, de ReddingsBrigade, het Rode Kruis, etc., zijn wij op het water voorzien van gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, duikers, ervaren zwembegeleiders en security-boten.

Hoe houden jullie het inschrijfgeld en de donaties gescheiden?

Het inschrijfgeld en de donaties houden wij strikt gescheiden doordat wij werken met twee verschillende rekeningen. Op de ene rekening komen het inschrijfgeld en eventuele sponsorgelden binnen en op andere rekening de donaties, Met het inschrijfgeld en eventuele sponsorgelden worden de organisatiekosten gedekt. 

De donaties komen 100% ten goede aan onderzoek. Na afloop van het evenement wordt de eerste stand doorgegeven. Daarna wordt het definitieve totale donatiebedrag openbaar gemaakt.

Ik word doorverwezen naar een pagina van Girogate, klopt dat?

Ja dat klopt. Alle betalingen worden gedaan via het payment platform van Girogate/Stripe.

Op mijn afschrift staat een Duits rekeningnummer, klopt dat?

Ja dat klopt. Dit is het rekeningnummer van onze betaalprovider.

Er wordt €0,79 bij mijn donatie opgeteld. Waarom is dat?

Aan dit handige actieplatform zitten kosten verbonden. Denk bijvoorbeeld aan hosting- en transactiekosten. Fight cancer probeert zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek op te halen. Als iedereen €0,79 extra bijdraagt, kunnen wij daarmee de kosten van het platform zoveel mogelijk wegstrepen.