Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Swim to Fight Cancer?

Bekijk dan eerst of je hieronder je antwoord kunt vinden. Lukt dit niet, dan ontvangen we je vragen graag per mail.

Kan ik ook mobiel inschrijven, betalen en/of doneren?

add remove

Ja, er is een mobiele versie van deze website. Deze kun je zowel gebruiken om je in te schrijven als om te doneren.

Wat adviseert de organisatie ten aanzien van het zwemmen met of zonder wetsuit?

add remove

We raden sterk aan om voor je eigen veiligheid een (full) wetsuit en eventueel waterschoenen te gebruiken, zeker als de temperatuur onder de 20 graden is. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Als de watertemperatuur lager is dan 18 graden , dan is een wetsuit zelfs verplicht. Zeker voor niet getrainde zwemmers is het raadzaam dit advies op te volgen. Bovendien raden wij deze deelnemers aan om in dit zwempak te trainen.

Hoe wordt gezondheid en veiligheid in en op het water bewaakt?

add remove

Dankzij de inzet van partijen zoals de Brandweer, de gemeente, de ReddingsBrigade, het Rode Kruis, etc., zijn wij op het water voorzien van gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, duikers, ervaren zwembegeleiders en security-boten.

Waarom betaal ik inschrijfgeld en waar gaat dit naar toe?

add remove

Jouw inschrijfgeld wordt gebruikt om het evenement te bekostigen. Denk hierbij aan kosten voor bijvoorbeeld diverse veiligheidsdiensten en materialen om het evenement goed en veilig neer te zetten. Je ontvangt als deelnemer ook wat terug voor je inschrijfgeld, zoals een badmuts, medaille en gratis trainingen. Als organisatie proberen wij zoveel mogelijk kennis en expertise in te zetten via vrijwilligers, én producten en diensten te verkrijgen via sponsoring. Sommige zaken worden kosteloos verkregen, voor andere dingen moeten wij helaas kosten maken. Het realiseren van zo'n event lukt helaas niet geheel kosteloos.

Hoe houden jullie het inschrijfgeld en de donaties gescheiden?

add remove

Het inschrijfgeld en de donaties houden wij strikt gescheiden doordat wij werken met twee verschillende rekeningen. Op de ene rekening komen het inschrijfgeld en eventuele sponsorgelden binnen en op andere rekening de donaties. Met het inschrijfgeld en eventuele sponsorgelden worden de organisatiekosten gedekt. 

De donaties komen 100% ten goede aan onderzoek. Na afloop van het evenement wordt de eerste stand doorgegeven. Daarna wordt het definitieve totale donatiebedrag openbaar gemaakt.

Ik word doorverwezen naar een pagina van Girogate, klopt dat?

add remove

Ja dat klopt. Alle betalingen worden gedaan via het payment platform van Girogate/Stripe.

Op mijn afschrift staat een Duits rekeningnummer, klopt dat?

add remove

Ja dat klopt. Dit is het rekeningnummer van onze betaalprovider.

Ik ben deelnemer en krijg per SMS een Tikkie-link waarmee ik donaties kan ophalen. Klopt dit?

add remove

Ja dat klopt. sinds 2022 werken wij met Tikkie samen om er zo voor te zorgen dat doneren nog makkelijker en sneller gaat! De Link die je per SMS ontvangt is gekoppeld aan jouw persoonolijke actiepagina. Wij raden je aan deze link te delen in al je Whatsapp groepen met jouw persoonlijke verhaal, om zo hopelijk samen met ons zoveel mogelijk geld op te halen voor meer onderzoek naar kanker. Na betaling wordt de donatie zichtbaar op jouw profiel!

Ik krijg een Tikkie-link waarbij ik direct moet betalen klopt dat?

add remove

Ja dat klopt. sinds 2022 werken wij met Tikkie samen om er zo voor te zorgen dat doneren nog makkelijker en sneller gaat! De Link die wordt gedeeld is een persoonlijke Tikkie-link van een deelnemer. Na betaling wordt de donatie direct zichtbaar op zijn/haar pagina.

Er wordt €0,89 bij mijn donatie opgeteld. Waarom is dat?

add remove

Aan dit handige actieplatform zitten kosten verbonden. Denk bijvoorbeeld aan hosting- en transactiekosten. Fight cancer probeert zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek op te halen. Als iedereen €0,89 extra bijdraagt, kunnen wij daarmee de kosten van het platform zoveel mogelijk wegstrepen.