Swim to Fight Cancer
Amersfoort

1 september 2024

Tussenstand €189.456

303
Deelnemers

6.506

Donaties

48

Teams

Nieuws

Vrienden van de Swim

Swim to Fight Cancer Amersfoort

Doe met ons mee op zondag 1 september en zet jouw onmacht om in kracht. Zwem mee en haal donaties op bij familie, vrienden, collega's en buren, zodat we gezamenlijk baanbrekend kankeronderzoek mogelijk kunnen maken. Alleen samen kunnen we toe naar een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is!

De donaties gaan naar...

Met de opbrengsten van Swim to Fight Cancer wordt baanbrekend onderzoek naar kanker gefinancierd. Daarnaast schenken wij een deel van de opbrengst aan het Meander Medisch Centrum Amersfoort.  Houd deze website in de gaten voor meer informatie omtrent de naam van het onderzoekscentrum en waar het onderzoek zich op richt.

Onderzoek is hard nodig. Nog steeds krijgen zo'n 14 mensen per uur de diagnose kanker, dat zijn meer dan 300 mensen per dag. We weten dat onderzoek werkt; de kans dat iemand vijf jaar na diagnose nog leeft is in de afgelopen vijftig jaar met maarliefst 90% gestegen. We zijn er alleen nog niet. Daarom hebben we jouw hulp hard nodig. Kom jij ook in actie? Via de buttons hieronder kun je meer lezen over het onderzoek of een donatie doen. Bedankt voor je betrokkenheid!

Zij gingen je voor...

“Na het succes van de vorige Swim to Fight Cancer in Amersfoort zijn wij enorm trots dat Vrienden van Meander wederom het lokale goede doel is van de editie van dit jaar. Wij kijken uit naar de zomer!”

Rob Metz - voorzitter Vrienden van Meander Medisch Centrum

"Ik zwom mee in het jaar waarin borstkanker bij mij geconstateerd werd. Het voelde zo goed om een steentje bij te kunnen dragen. Dat het een steentje van 7939 euro werd had ik nooit durven dromen. Ik zei tegen mijn vriendin ik ga mee zwemmen tegen kanker en ze zei direct dan ga ik met je mee. Samen trainen en naar de swim toe leven heeft onze vriendschap nog mooier gemaakt. Zwemmen met zoveel mooie mensen en lieve toeschouwers maakte het een prachtige dag. Ik geef het stokje graag aan jullie over, zet hem op. Ik zal er weer bij zijn maar dan vanaf de kant." 

Daniëlle Smink

"In 2019 heb ik, samen met een mooi team, Swim to Fight Cancer voor het eerst in Amersfoort georganiseerd. Nu, 5 jaar later, ben ik erbij als deelnemer en spring ik zelf het water in!

Acht jaar geleden heb ik ondervonden hoe belangrijk het is dat er goede behandelingen zijn om kanker te genezen. Ik hoop dat we met met deze editie veel geld ophalen voor onderzoek naar kanker." 

Lisette Ouwerkerk

Steun een deelnemer

Social media

Onze sponsoren

Logo Dare2Tri Swim Breda

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan eens per kwartaal nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail