Praktische zaken

Op zondag 11 september 2022 zwemmen de deelnemers in de Spiegelwaal van Nijmegen ter hoogte van de Lentloper brug een parcours van 500, 1500 of 3000 meter (afhankelijk van leeftijd).

De zwemmers zullen in groepen, in ‘waves’ met ieder een eigen starttijd, het water in gaan. De wave-indeling maken wij een week voor het evenement bekend. Je ontvangt hierover als deelnemer een bericht. 

Vragen? Mail ons gerust

Sfeervolle dag voor deelnemers en publiek

Gedurende de dag wordt er ook voor gezelligheid voor het publiek gezorgd.  Nadat de laatste zwemmer binnen is, zal er een feestelijke bekendmaking zijn van het totaal opgehaalde bedrag. Meer informatie hierover volgt later. 

Het globale programma ziet er nu als volgt uit, maar kan afhankelijk van het aantal deelnemers nog wijzigen:

Programma 

Vanaf 12:00 uur       Registratie deelnemers 

Vanaf 12:45 uur tot 15:00 uur warming up

13:00 uur                Officiële opening door sportwethouder Broeren en voorzitter Astrid van Hest inclusief een moment van stilte + startschot van Swim to Fight Cancer Nijmegen 

13:05 uur      Start wave van de 500

13:10 uur      Start waves van 3000m 

13:40 uur      Start waves van de businessteams 1500 meter

14:25 uur      Start waves van de teams 1500 meter

15:00 uur     Start waves individuele zwemmers 1500 meter

Ca. 16:15 uur Alle deelnemers zijn binnen 

Afsluitingswoord oa door Fight Cancer, waarna het voorlopige totaal aan donatiegelden bekend wordt gemaakt door de organisatie

18:00 uur               Eind van een geweldige dag

Bereikbaarheid

Wij adviseren deelnemers en bezoekers op deze dag zo min mogelijk met de auto te komen. Rondom de Spiegelwaal zal slechts weinig tot geen parkeergelegenheid zijn en in overleg met de gemeente kan besloten worden om bepaalde sectoren rondom het parcours tijdelijk af te sluiten. Het eiland zal uiteraard bereikbaar blijven voor de lokale bewoners. Voor de navigatie: Lentse Warande, Nijmegen.  

Wij adviseren het volgende:

  • Kom zoveel mogelijk met de fiets of met het openbaar vervoer. Het evenemententerrein is op loopafstand van station Lent / Nijmegen Noord. 
  • Parkeren is mogelijk op de Wedren in Nijmegen centrum of in de parkeergarage Kelfkensbos. Vanaf daar is het ongeveer 15 minuten lopen over de Waalbrug en Verlengde Waalbrug tot aan het parcours aan de Spiegelwaal. Onderaan de dijk wordt het parkeren geregeld door verkeersregelaars tot het daar vol staat.
  • Parkeren kan ook op P+R Waalsprinter aan de Ovatonde nabij bioschoop Pathé Lent. Van daaruit rijden bussen (buslijnen 125, 300) naar het Traianusplein in Nijmegen.
  • Klik hier voor verdere informatie over de P+R Waalsprinter.
  • Bezoekers kunnen vanaf de Lentse Warande het gehele parcours overzien en de deelnemers volgen. Dit is voor iedereen leuk en vooral voor de zwemmers enorm motiverend.