Swim to Fight Cancer

Nijmegen

zondag 29 augustus 2021

Tot zien in 2022! 

Programma, Parcours en bereikbaarheid

Op zondag 29 augustus 2021 zwemmen de deelnemers in de Spiegelwaal van Nijmegen ter hoogte van de Lentloper brug een parcours van 500, 1500 of zelfs 3000 meter, afhankelijk van leeftijd, zie hiervoor inschrijving.  De zwemmers zullen in groepen, in ‘waves’ met ieder een eigen starttijd, het water in gaan. De wave-indeling maken wij een week voor het evenement bekend. De deelnemers ontvangen hierover bericht. Mocht je alvast vragen hebben, dan kan je die altijd stellen via de contactpagina.

Sfeervolle dag voor deelnemers en publiek

Tijdens het hele evenement is er muziek, zijn er foodtrucks en op verschillende plekken een bar voor zowel publiek als deelnemers. Er zijn ook muzikale optredens van dweilorkest C'est Tout. De presentatie is in handen van Stan en Frank van het Feestteam en zij zullen ook nog een kort optreden verzorgen als alle deelnemers weer op het droge zijn!  Nadat de laatste zwemmer binnen is, zal er een feestelijke bekendmaking zijn van het totaal opgehaalde bedrag.

Het globale programma ziet er nu als volgt uit, maar kan qua tijd nog wat wijzigen afhankelijk van het aantal deelnemers:

Programma

Vanaf 12:00 uur      Registratie deelnemers

13:00 uur               Officiële opening door Burgemeester Bruls van Nijmegen en start van Swim to Fight Cancer Nijmegen

13:05 uur               Start waves van de 500 meter

13:17 uur               Start waves van de 3000 meter

13:41 uur               Start waves van een VIP team en de businessteams 1500 meter

13:59 uur               Start waves van de teams en individuele zwemmers 1500 meter

Ca. 16:00 uur          Alle deelnemers zijn binnen en direct aansluitend een afsluitingsact, waarna bekendmaking van het totaal aan donatiegeld volgt en men onder genot van muziek nog kan blijven hangen bij onze diverse  horecagelegenheden om de dag gezellig af te sluiten. 

Rond 18:00 uur gaan wij onze spulletjes inpakken.

Meer info over de corona maatregelen vinden jullie onder het kopje Nieuws

Bereikbaarheid

Wij adviseren deelnemers en bezoekers om op deze dag zo min mogelijk met de auto te komen. Rondom de Spiegelwaal zal slechts weinig tot geen parkeergelegenheid zijn en in overleg met de gemeente kan besloten worden om bepaalde sectoren rondom het parcours tijdelijk af te sluiten. Het eiland zal uiteraard bereikbaar blijven voor de lokale bewoners. Zoek in je navigatie de Lentse Warande in Nijmegen op! 

Wij adviseren het volgende:

Kom zoveel mogelijk met de fiets of met het openbaar vervoer. Het evenemententerrein is op loopafstand van station Lent / Nijmegen Noord. 

Parkeren is mogelijk op de Wedren in Nijmegen centrum of in de parkeergarage Kelfkensbos. Vanaf daar is het ongeveer 15 minuten lopen over de Waalbrug en Verlengde Waalbrug tot aan het parcours aan de Spiegelwaal. Onderaan de dijk wordt het parkeren geregeld door verkeersregelaars tot het daar vol staat. 

Je kunt ook parkeren op P+R Waalsprinter aan de Ovatonde nabij Cinemec Lent. Van daaruit rijden bussen (buslijnen 125, 300) naar het Traianusplein in Nijmegen.

Klik hier voor verdere informatie over de P+R Waalsprinter.

Bezoekers kunnen vanaf de Lentse Warande het gehele parcours overzien en de deelnemers volgen. Dit is voor iedereen leuk en vooral voor de zwemmers enorm motiverend. Wij hopen dan ook op veel publiek!

Het Parcours in grote lijnen.