Swim to Fight Cancer
Nijmegen

1 september  2024

Tussenstand €39.356

166 Deelnemers

1.627

Donaties

22

Teams

Swim to Fight Cancer Nijmegen 2024

Swim to Fight Cancer is een landelijk evenement waar deelnemers en sponsoren zich inzetten voor een geliefde en / of om donaties op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Het doel? Zorgen dat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is. Het is een dag met een traan en een lach, een dag waar je de machteloosheid die je voelt wanneer een naaste kanker heeft, kunt omzetten in kracht.

Iedereen kent helaas wel iemand die getroffen is door kanker mét of zonder goede afloop. De Swim maakt het mogelijk om als individu, samen met collega's, vrienden of familie je respect te tonen voor een geliefde of naaste. Nu niet meer vanaf de zijlijn, maar dit keer in het water van de Spiegelwaal.
Tijdens de Swim staan gezelligheid en saamhorigheid centraal. Iedereen kan meedoen aan de Swim: van jong tot oud, van individu tot team. Je hoeft geen professioneel zwemmer te zijn. Je zwemt in je eigen tempo op je eigen manier! Afstanden? 500, 1500 of 3000 meter. 

Aanmelden
Schrijf je in als individuele deelnemer, schoolteam, vereniging, vriendenteam of business team.
Inschrijven

Sponsoren
Je wilt graag sponsor worden? Dat kan door mee te zwemmen, maar ook door niet mee te zwemmen!
Bekijk de sponsormogelijkheden

Doneren
Een zwemmer of team supporten door een donatie te doen? Vind deze zwemmer of team en doe je donatie. 
Bekijk de donatiepagina

Meezwemmen

Deelnemers, van jong tot oud kunnen mee zwemmen om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar kanker. Er zijn afstanden voor jeugd en volwassenen. Je levert daarmee niet alleen een bijzonder sportieve prestatie, maar je draagt óók je steentje bij aan het goede doel. Als deelnemer haal je namelijk zoveel mogelijk donaties op voor onderzoek naar kanker.


Wat is dat dan kankeronderzoek?

Onderzoek om kanker beter te behandelen, beter te diagnosticeren, waar zit het en onderzoek om kanker te voorkomen. Met behulp van de donaties kunnen in het bijzonder onderzoeken gefinancierd worden voor jonge, talentvolle onderzoekers, die werken aan betere behandelmethoden tegen kanker zodat op een dag deze ziekte niet meer dodelijk hoeft te zijn. Zie hiernaast een filmpje van Mark Rijpkema van het Radboud UMC betreffende een onderzoek wat we eerder ondersteunden. 

Zij gingen je voor...

"Sinds de diagnose van mijn vader heb ik veel kracht gehaald aan het sporten voor het goede doel. Mijn eerste Swim in 2019 kon hij nog bijwonen.

In 2020 is hij, veel te jong, aan kanker overleden. Sindsdien probeer ik het sporten voor het goede doel vast te houden en het te gebruiken als onderdeel hier mee om te kunnen gaan. De eenheid tijdens die evenement doet zoveel goeds, daarmee geld inzamelen voor onderzoek is fantastisch." 

Cindy Franken-Hendriks (Gedragswetenschapper gehandicaptenzorg)

"Toen mijn man (42) en vader van ons zoontje veel te jong in 2016 overleed en de 1e Swim in 2018 in Nijmegen werdt gehouden heb ik geen moment getwijfeld om mee te doen. Zwemmen, presteren en zoveel mogelijk geld ophalen zodat onze dierbare later niet bang hoeven te zijn om hun geliefdes te verliezen. Die keer zwom ik de 1500 meter zonder vooraf te trainen. Puur op wilskracht. Want iemand die de diagnose van dit monster krijgt wordt ook niet gevraagd of hij/zij dit aankan. Alle jaren er na hebben we ook mee gezwommen. Er is verbondenheid, Swim to Fight Cancer is een dag met een lach en een traan en iedereen die daar is heeft op een of andere manier met deze vreselijke ziekte te maken gehad. Dus er is geen reden om niet mee te doen. Want wie wil er nou niet dat kanker geen dodelijke ziekte meer zal zijn. Jij toch ook?!"

Jolanda Kersten - Trotse moeder

"Swim to Fight Cancer 2021 was een bijzondere ervaring voor mij, omdat ik zelf helaas ook getroffen ben door deze ziekte. Toen mijn eigen arts in het Radboudumc met de vraag kwam of ik mee wilde doen en de organisatie mijn soort kanker als doel toewees, was meedoen een makkelijke beslissing. Het komt vaak voor dat er geld voor kanker wordt opgehaald, maar dat komt vaak bij meervoorkomende tumoren terecht. Dit keer werd een onderzoek gesteund naar wekedelensarcoom. Dit gaf mij en mijn team extra motivatie om mee te doen en samen met artsen uit het Radboudumc zijn we de Spiegelwaal in gesprongen om onze betrokkenheid te tonen en te laten zien waarom het zo belangrijk is om aan dit scoort acties mee te doen. Met 1,5 long is het me gelukt de 500 meter te zwemmen. Het was een onvergetelijke ervaring en een uitdaging die ik met veel plezier gedaan heb."

Jasper Smit (Patiëntenplatform Sarcomen)

Steun een deelnemer

Nieuws

Social media

Onze sponsoren

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan eens per kwartaal nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail