Organisatie

Move to Fight Cancer wordt georganiseerd door een lokaal team, bijstaande uit een mix van vrijwilligers uit Swim to Fight Cancer Breda en de LoveLife Run, ondersteund door het landelijke team van Stichting Fight cancer. Maak hier kennis met het team!

Vanessa Roest, projectleider

Mijn naam is Vanessa Roest en ik ben nu 3 jaar actief voor Stichting Fight cancer. Wat klein begon in de polder in Oosterhout, is uitgegroeid tot 3 succesvolle edities van LoveLife Run Breda. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van Fysio-en Healthcenter De Beemd in Oosterhout waar ik samen met mijn super team bijna uitsluitend oncologische patiënten zie voor oncologie- en oedeemfysiotherapie. Samen met onze patiënten gaan we de strijd met deze afschuwelijke ziekte aan; of door fysiek te trainen voor een mooi event, of door middel van het werven van fondsen voor kankeronderzoek. Move to fight cancer dus!

Theo Dekker, projectleider

Ik ben Theo Dekker en mag samen met Vanessa dit enorm waardevolle event coördineren. Mijn jongere broer en mijn ex-vrouw zijn beide overleden aan kanker. In 2018 ben ik daarom de Alpe d’Huez beklommen. Dit gaf mij de mogelijkheid mijn onmacht om te zetten in kracht. Dat wilde in ook voor mensen in Breda mogelijk maken. Daaruit is uiteindelijk de Move ontstaan. En nu is er is geen ontkomen meer aan: ga zwemmen, rennen, spinnen, en anders doneren. Maar MOVE to Fight Cancer en maak het verschil.
Leandra Sprenkels Swim to Fight Cancer Breda

Léandra Sprenkels, communicatie en nieuwsbrieven

In 2022 was ik projectleider van Swim to Fight Cancer Breda. Vanwege mijn huidige opdrachten als freelance eventmanager kan ik de rol van projectleider niet meer op mij nemen, dus deze editie ben ik erbij als vrijwilliger in het Marketingteam. 
Over mij: ik woon in Breda met 5 kerels (mijn man, twee zonen en twee katers), ik ben verslaafd aan hardlopen, sushi en Tony-chocolade, word intens gelukkig van een bord goed eten, cocktails, feestjes en op de bank hangen met een kat op schoot.

Harry Dekker, bestuur en sponsoring & bedrijven

Ik ben Harry Dekker en ben al sinds 2019 bij de Swim betrokken. Ik zit in het bestuur en houd mij vooral bezig met de sponsoring en bedrijven. In het dagelijks leven ben ik directeur bij STEK (Stichting Emissiepreventie Koudetechniek en heb ik een eigen bedrijf in de koeltechniek. Volgende week volgt er meer info.

Erik Baak, penningmeester

Ik ben Erik Baak en woon in Breda waar in juni 2024 het fantastische Move to Fight Cancer gaat plaatsvinden. Ik werk als Controller in de logistiek. Verder heb ik 12 jaar ervaring als penningmeester in verenigingsverband in volleybal en wielersport. Als penningmeester voor Move to Fight Cancer ben ik september 2023 gestart en ga ik zorgen dat de Fight ook financieel helemaal op rolletjes loopt.

 

Johan van Gils, horeca & entertainment

Ik ben Johan van Gils. In het dagelijkse leven ben ik financieel adviseur en binnen de Move Breda kernteamlid Horeca & entertainment.Ik houd me bezig met alles wat te maken heeft met het amusement en horeca.Sinds 2019 maak ik deel uit van een geweldige club mensen die gezamenlijk een bijzonder evenement organiseren; Move to Fight Cancer in ons eigen stad ons eigen fier Breda.

Jolanda Schuijl, sponsoring en LLR

Hallo, ik ben Jolanda Schuijl. Een paar maanden na mijn borstkanker diagnose ben ik in aanraking gekomen met de LoveLife Run. Twee jaar heb ik als patiënt meegedaan wat enorm heeft geholpen in mijn fysieke en mentale herstel. In 2024 ben ik, net zoals vorig jaar, lid van het kernteam en zal ik als ervaringsdeskundige mee gaan lopen tijdens de trainingen waarbij ik hopelijk kan bijdragen aan het herstel van andere patiënten.

Chantal Verhoeff Swim Breda

Chantal Verhoeff, team Swim

Ik ben Chantal Verhoeff, 42 jaar en woon in Breda samen met mijn kat. Ik werk al 20 jaar in het basisonderwijs, nu als juf van groep 8 op de Griffioen in Prinsenbeek.
Zwemmen is mijn passie! Op mijn 8e begon ik met wedstrijden en dat doe ik nu nog steeds. Mijn taak in het kernteam is het verzorgen van alles rondom de Swim to Fight Cancer Breda. 

Ik ben een fighter omdat ik graag wil dat kanker geen dodelijke ziekte meer is in de toekomst en het is fijn dat ik mijn steentje bij kan dragen door iets wat ik heel graag doe: zwemmen!

Marthy van Dijk Swim Breda

Marthy van Dijk, infomail & inschrijvingen

Mijn naam is Marthy van Dijk. Ik verzorg de aanmeldingen en het mailverkeer van de Swim sinds 2019.

Mijn moeder en al haar broers en zussen, maar ook mijn zwager zijn overleden aan deze vreselijke ziekte. De meesten zijn lang geleden jong overleden, dat was in de tijd dat er nog maar weinig bekend was en genezing eerder een uitzondering dan een regel was. Gelukkig is er in de afgelopen jaren al veel veranderd, maar er is nog een lange weg te gaan.

Angela Kapitein, vrijwilligers

Mijn naam is Angela Kapitein en ik ben al sinds de eerste editie van de Love Life Run betrokken bij het evenement. Het eerste jaar als vrijwilliger en de laatste 2 edities in Breda en de editie in Arnhem als vrijwilligerscoördinator en in het kernteam. In het dagelijks leven werk ik veel met oncologiepatiënten en samen met hen wil ik mij inzetten voor dit goede doel en met Move to Fight Cancer zoveel mogelijk geld inzamelen. 

Lidwien Hupkens, vergunning & veiligheid

Dag! Mijn naam is Lidwien Hupkens.  Voor Move To Fight Cancer denk en doe ik mee in de werkgroep die zich bezighoudt met veiligheid en vergunningen. Een aantal jaar geleden werd bij mijzelf borstkanker geconstateerd. Dankzij de goede behandelingen die er zijn ben ik genezen. Iets waar ik erg dankbaar voor ben. Daarom vind ik het fijn om een steentje bij te dragen en mijn ervaring als organisator van grote manifestaties in te zetten voor dit mooie doel.

Rob Kroonen, veiligheid en crowdmanagement

Ik ben Rob Kroonen, en samen met mijn gezin alweer  ruim 22 jaar woonachtig in Breda.

Vanaf 2019 ben ik betrokken bij Swim to Fight Cancer. De Swim is een geweldig evenement om mee te mogen organiseren en verbindt mensen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt.
Het is een evenement met een lach en een traan, wat het dan ook zeer bijzonder maakt voor mij persoonlijk.
Het is een feit dat hoe ouder je wordt er steeds meer mensen om je heen wegvallen en helaas ook aan de ziekte kanker.
Ik zet mij tijdens dit evenement dan ook graag in om een steentje bij te dragen om deze ziekte te bestrijden.

Frank de Jong, logistiek

Waarom ik mee doe aan Move fight cancer Breda.

Omdat ik het belangrijk vind om mijn steentje bij te dragen om zo geld in te zamelen waarmee nog meer onderzoek mogelijk is en in de toekomst nog meer mensen deze vreselijke ziekte kunnen overwinnen.

Ook ik heb in mijn naaste omgeving mensen zien vechten en verliezen.

Afgelopen jaren kon ik vanaf de zijlijn ivm mijn werk mijn bijdrage leveren. Zo kreeg ik al wat mee van de organisatie. Nu kan ik echt bijdragen en daardoor meevechten. Het geeft me energie om zo mijn steentje bij te dragen aan een wereld voor overwinnaars.

John Kuijlaars, veiligheid, verkeer en vergunning

John Kuijlaars, team VVV
Hallo allen. Ik ben John Kuijlaars uit Breda. Al heel wat jaren ben ik betrokken bij het organiseren van evenementen op het gebied van veiligheid, vergunningen en verkeersplannen. Niet alleen kleine evenementen in Breda, maar ook hele grote en zelfs ver buiten Nederland. Het binnenhalen van geld voor onderzoek naar kanker zie ik een beetje als het maken van veiligheidsplannen. Voorkomen kun je niet alles, zowel de ziekte niet als een incident op een evenement niet. Alleen door mijn bijdrage hoop ik het risico te verkleinen. Mijn bijdrage, ook al is het onzichtbaar, kan het verschil maken. Minder kans op incidenten dankzij gedegen plannen, minder kans op de slopende ziekte door meer geld voor onderzoek. Vandaar mijn deelname als lid van het kernteam!

Suzan Rutten, Facilitair en Spin

Ik ben Suzan Rutten en heb plaatsgenomen in team Facilitair en team Spin, waarbij ik allerlei praktische zaken regel voor het evenement en voor het spinnen.

Zoveel mensen om je heen krijgen een diagnose kanker. Ik vind het fijn dat ik op deze manier ook een steentje kan bijdragen, door een mooi evenement te organiseren, dat geld ophaalt voor onderzoek naar kanker.

Frans van der Meulen, facilitair

Voor veel mensen is kanker gelukkig niet heel dichtbij, maar dat kan ineens anders worden. Vooral de mensen in mijn directe omgeving met deze diagnose zijn een grote stimulans om weer mee te doen aan Move to Fight Cancer.

Binnen het team Planning, Faciliteiten en logistiek ben ik weer actief om bij te kunnen dragen aan het evenement in 2024. Samen met de andere teamleden ondersteunen we het evenement om zo met elkaar een vuist te kunnen maken tegen kanker.

Annemiek Swart, team Spin

Mijn naam is Annemieke Ydo-Swart en ben werkzaam als clubmanager bij SportCity Breda.
Ik ben trots om onderdeel te mogen uitmaken van dit fantastische evenement.
Samen met de organisatie en het team gaan we ons inzetten op het onderdeel spinning.
Iedereen maakt helaas wel mee dat er iemand van dichtbij deze verschrikkelijke ziekte krijgt, ook in mijn omgeving zijn dierbaren hier door geraakt.
Het voelt goed om samen actief de strijd aan te gaan tegen deze vreselijke ziekte.

Wendy Didden, vrijwilligers

Mijn naam is Wendy Didden en in 2023 heb ik samen met mijn gezin de Love Life Run gelopen. Ik werd zo enthousiast van dit evenement dat ik hier graag meer voor wilde betekenen. Vandaar dat ik dit jaar mijn steentje ga bijdragen binnen de organisatie van Move to fight cancer. Iedereen komt in zijn leven wel iemand tegen met kanker, dus laten we ons samen inzetten om veel geld op te halen voor onderzoek! 

Jan Vermeulen, horeca & entertainment

Hallo ik ben Jan Vermeulen. Mijn motivatie om me in te zetten voor dit mooie evenement komt omdat ik mijn dochter,  Debby, in 2022 ben verloren aan kanker.  Zij was één van de drijvende krachten achter LoveLife Run. We willen zoveel mogelijk geld inzamelen om kankeronderzoek mogelijk te maken. En ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk dat is.

Marjon Boidin,team Swim

Ik ben Marjon Boidin en ik draai dit jaar voor het eerst mee in het team van de Swim. In 2019 werd er bij mijn vader beenmergkanker geconstateerd en ik heb er dan ook geen moment over getwijfeld om met de eerste Swim to Fight Cancer in Breda mee te doen. Met dank aan een stamceltransplantatie kan ik gelukkig nog steeds vaak van hem genieten. Na een deelname en een aantal jaren als vrijwilliger, heb ik enorm veel zin om nu mee te draaien in de organisatie.

Selina Dekker, inschrijvingen en planning

Mijn naam is Selina Dekker en sinds de eerste swim al betrokken bij dit mooie event, dit jaar voor het eerst in de organisatie. 

Waarom doe ik dit? In 2017 zijn in 3 weken tijd mijn moeder en mijn oom hieraan overleden. Er gaan nog steeds teveel mensen dood aan deze ziekte en elke cent die hier voor opgehaald wordt is er één die helpt aan onderzoek. Door nu 3 mooie events te combineren gaan we er voor zorgen om een record bedrag op te halen!

Vacature, Businessteam en sponsoring

Wat een mooie, waardevolle en uitdagende vacature!

Je vind het leuk bedrijven te benaderen om wat voor ons te doen. Bedrijven die het eten en drinken van onze vrijwilligers verzorgen, die ons drukwerk willen verzorgen, EHBO inzet regelen enzovoort. En dan wel voor de laagst mogelijke prijs of liever nog, voor niets. Wij doen het tenslotte voor een goed doel. Maar ook bedrijven overtuigen om mee te doen met een Businessteam. Goed om hun maatschappelijke betrokkenheid te laten zien maar ook voor de teamspirit.
Natuurlijk doe je dit niet alleen. Wij hebben al een team van 3 ervaren vrijwilligers maar hebben nog extra ondersteuning nodig. Een goed netwerk in Breda is zeker handig maar niet persé noodzakelijk.
Interesse? Stuur een mail met je telefoonnummer naar info@breda.movetofightcancer.nl en je hoort snel van ons!

Vacature, marketing & communicatie

Wat een mooie, waardevolle en uitdagende vacature!

In deze functie ga je ons helpen met alle marketing- en communicatie uitingen die wij gebruiken, zowel offline als online. Wat je precies gaat doen is erg afhankelijk van je kennis en ervaring. Denk aan het schrijven van teksten voor nieuwsbrieven, voorbereiden van social media posts maar ook aan het ontwerpen van posters en flyers; of het voorbereiden van publieksacties. 

Interesse? Stuur een mail met je telefoonnummer naar info@breda.movetofightcancer.nl en je hoort snel van ons!