Veelgestelde vragen

Wanneer is Move to Fight Cancer en waar vindt het plaats?

add remove

Move to Fight Cancer is op zondag 23 juni 2024 en vindt plaats in de binnenstad van Breda:

  • De Swim to Fight Cancer in de Haven en singels tot aan de Willemsbrug
  • De route van de LoveLife run Breda loopt door de binnenstad, langs revalidatiecentrum Revant en langs het Amphia Ziekenhuis Molengracht. De exacte route wordt nog bekend gemaakt via deze website.
  • De Spinning4Life vindt plaats op de Prinsenkade

Met hoeveel deelnemers houden jullie rekening bij Move to Fight Cancer?

add remove

Wij hopen op meer dan 1.000 deelnemers die gaan zwemmen, hardlopen of spinnen! Maximaal 100 deeelnemers gaan zelfs alledrie de onderdelen doen. Daarnaast kan iedereen deelnemen als donateur

Is Move to Fight Cancer een wedstrijd?

add remove

Nee, Move to Fight Cancer is geen wedstrijd en er zal dus ook geen tijdsregistratie zijn.

Hoe kan ik Move to Fight Cancer bereiken?

add remove

Wij raden iedereen aan om zoveel mogelijk met de fiets, lopend of met het OV naar het event te komen. Er zullen extra fietsenstallingen geplaatst worden.

De parkeergarages Barones, Q-park en de Prins zijn bereikbaar

Wat gebeurt er als het evenement niet door kan gaan?

add remove
Bij onverwacht slecht weer of onvoorzienbare omstandigheden kan het event geannuleerd worden of de organisatie kan beslissen om uit te wijken (met een alternatief programma) naar een alternatieve locatie of alternatieve starttijd / datum. 

Wie organiseert de Move to Fight Cancer

add remove

De organisatie van de Move to Fight Cancer Breda is in handen van een enthousiast team vrijwilligers en Stichting Fight cancer. 

Waar gaan de donaties heen?

add remove

Door jouw bijdrage kunnen talentvolle artsen en onderzoekers op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Stichting Fight cancer selecteert elk jaar samen met KWF een aantal bijzondere onderzoeken. Maak via deze pagina kennis met deze specifieke onderzoekers en lees over hun baanbrekende onderzoeken. Daarnaast gaat er een belangrijke donatie naar het Bredase ziekenhuis Amphia. Zij gaan dit geld inzetten voor het onderstaande project.

Project Beweging en Beleving Amphia:

Wist je dat je spierkracht met 1,5% spiermassa per dag afneemt als je in het ziekenhuis ligt?

Patiënten die in Amphia zijn opgenomen liggen nu meer dan 80% van de tijd in bed. Om patiënten te stimuleren uit bed te komen en meer te gaan bewegen is Amphia het project ‘Beweging en Beleving’ gestart. Met dit project krijgt de verpleegafdeling veel meer sfeer en nodigt uit om te gaan bewegen.

Zo komt er een wandelroute met grote wandprints waar van alles in te ontdekken valt uit Breda en omgeving. Ook komen er twee fitnesshoeken.

Een deel van de opbrengst van de Move to Fight cancer Breda gaat naar dit ‘Beweging en Beleving’ project in Amphia. 

Waarom wordt er € 0,89 in rekening gebracht bij een donatie? 

add remove

Om onze vaste IT kosten zo laag mogelijk te houden, maken wij voor al onze evenementen gebruik van het fondsenwerf platform Funraisin en het betaalplatform Stripe. Zij rekenen hosting- en transactiekosten. Fight cancer probeert zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Als iedereen €0,89 extra bijdraagt, kunnen wij daarmee de kosten van het platform zoveel mogelijk wegstrepen, zodat er meer naar onderzoek kan gaan. Uiteraard hebben zowel deelnemers als donateurs de keuze om wel of niet bij te dragen aan deze kosten.

Ik wil een donatie doen, maar ik wil handmatig het geld overmaken of pas later betalen. Kan dat? 

add remove

Ja dat kan. Je kunt bij het doen van een donatie bij de tweede stap een betaalmethode kiezen. Als je hier de optie ‘factuur/EFT’ kiest, ontvang je een factuur per mail die je dan binnen 14 dagen betaalt. In verband met de financiële administratie kan het wel tot uiterlijk 10 werkdagen duren voordat jouw donatie zichtbaar wordt. 

Hoe kan ik mijn familieleden en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren? 

add remove

Stuur een e-mail, een Facebook bericht via jouw eigen pagina of tag mensen via onze Facebook pagina, Instagram of een tweet via Twitter met de link naar je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina, onder jouw foto en motivatie op de knop 'doneer' drukken, dan doneren ze direct aan jou. Daarnaast kun je via jouw persoonlijke Tikkie link, die je ontvangt in een SMS en email, ook zorgen dat mensen nog makkelijker een donatie aan je doen. Stuur de link door naar je gehele netwerk en laat ze simpelweg een tikkie betalen als donatie. 

Ik heb een donatie gedaan via een Tikkie link. Ik zie echter dat mijn donatie (nog) niet op de persoonlijke pagina staat bijgeschreven.

add remove

De verwerking van een donatie, gedaan via de Tikkie link, kan tot 2 dagen duren.

Ik zie een donatie onderaan mijn persoonlijke pagina, maar het bedrag is niet in mijn donatieteller verwerkt.

add remove

De verwerking van een donatie is eerst zichtbaar op je persoonlijke pagina en wordt met enige vertraging opgeteld bij de donatieteller.

Ik word doorverwezen naar een pagina van Girogate, klopt dat?

add remove

Ja, dat klopt. Alle betalingen worden gedaan via het payment platform van Girogate/Stripe.

Op mijn afschrift staat een Duits rekeningnummer, klopt dat?

add remove

Ja, dat klopt. Dit is het rekeningnummer van onze betaalprovider Stripe.

Oeps, ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat moet ik nu doen? 

add remove

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, kan je een mailtje sturen naar info@fightcancer.nl om het op te lossen. Vermeld hierin duidelijk op wie je gedoneerd hebt en naar wie het eigenlijk had gemoeten.  

Kan ik ook via mobiel inschrijven, betalen en/of doneren? 

add remove

Ja, er is ook een mobiele website. Deze kun je ook gebruiken om je in te schrijven en te doneren, mits je een mobiele app van je bank hebt geïnstalleerd die dit ondersteunt. 

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen? 

add remove

Je kunt doneren via iDeal, PayPal of met creditcard. Dit kan dus ook als je een buitenlands rekeningnummer hebt. We hebben gemerkt dat het vanuit Frankrijk en Duitsland soms niet altijd gemakkelijk lijkt te gaan. Kies in dit geval voor de optie betalen op factuur/EFT. Hiermee moet je handmatig een bedrag overboeken volgens de instructies die je vanuit ons per e-mail ontvangt.


Als je wilt doneren vanuit het buitenland maar je kunt dat niet d.m.v. overboeken, creditcard of PayPal, neem dan even contact met ons op, dan maken wij het voor jou in orde. 

Mogen bedrijven achter Businessteams acties op touw zetten om donatiegeld binnen te halen?

add remove

Graag zelfs! We omarmen alle initiatieven die donaties opleveren voor het goede doel. We vernemen graag welke acties jullie gaan houden. Dan kunnen we er namelijk op anticiperen en houden we het overzicht.

Move to Fight Cancer is in geen geval verantwoordelijk voor acties die derden op touw zetten.

Hoe wordt de veiligheid in en langs het water bewaakt? 

add remove

Dankzij de inzet van drijvende krachten zoals de Reddingsbrigade, duikers en tientallen suppers zijn wij op en langs het water voorzien van gediplomeerde EHBO-ers, ervaren zwembegeleiders en andere veiligheidsdiensten. Ook zullen er in het water boeien liggen, die het gedeelte markeren waar het veilig is om te zwemmen. Zwemmen buiten de boeien is niet toegestaan.

Langs de hardlooproute zijn waterposten ingedeeld en is voldoende EHBO aanwezig.

Wordt de kwaliteit van het zwemwater gemeten?

add remove

Voorafgaand aan het event wordt de waterkwaliteit gemeten door Brabantse Delta. We hebben altijd een alternatieve locatie achter de hand, mocht er op originele locatie niet gezwommen kunnen worden i.v.m. de waterkwaliteit. Indien de waterkwaliteit onvoldoende blijkt te zijn op beide locaties, dan behoudt de organisatie zich het recht om maatregelen te nemen, zoals een alternatieve activiteit. Zie de algemene voorwaarden voor alle details. 

Moet ik als deelnemer aan de Swim verplicht een wetsuit dragen? 

add remove

Voor je eigen veiligheid wordt sterk geadviseerd om een wetsuit te dragen. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook extra drijfvermogen en bescherming op. Zo kun je onderweg nog een beetje ‘uitrusten’. 

Als de watertemperatuur tussen de 16 en 18 graden is, is het dragen van een wetsuit zelfs verplicht. Bij een watertemperatuur boven de 18 graden raden wij het dragen van een wetsuit ten zeerste aan.

We raden af om met een wetsuit te zwemmen als de watertemperatuur boven de 22 graden is.

Hoe kom ik aan een wetsuit?

add remove
Mocht je zelf geen wetsuit hebben, kun je deze kopen of huren bij onze partner Dare2Tri. Je betaalt €30,- voor het huren van een wetsuit of kan er een met 10 procent korting kopen. Ook kan je hier bijvoorbeeld een saferswimmer kopen, wat helpt om veilig te kunnen trainen. Bekijk de website voor meer informatie.

We maken met onze organisatie later bekend bij welke training je eventueel kan komen om direct een pak van Dare2Tri mee te kunnen nemen en te passen! Je kan dan dus zelf nog met jouw gekozen pak trainen, zodat je er helemaal aan gewend bent voor de Swim. Graag wel je maten doorgeven op de site van Dare2Tri zodat zij ook zeker weten jouw maat mee kunnen nemen naar de training.

Op het evenement kun je ook jouw pak bij de lokale organisatie weer inleveren.

Is het toegestaan om met flippers te zwemmen?  

add remove

Nee, het gebruik van flippers is niet toegestaan.  

Moet ik verplicht een DTP-prik (tetanusprik) halen voordat ik het water in ga?  

add remove

Nee, het is echter wel verstandig om te controleren of je in de laatste 10 jaar een DTP-prik hebt gehad. Als dit niet het geval is, kun je overwegen de prik in de voorbereiding te halen. Zoek anders even contact met de GGD in jouw omgeving. Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van vaccinaties en het consult. 

Kan ik veilig meezwemmen als ik zwanger ben?

add remove

We raden af mee te zwemmen als je zwanger bent. Overleg bij twijfel met je huisarts.

Kan iedereen meedoen aan Move to Fight Cancer?

add remove

Deelnemers aan het onderdeel Swim to Fight Cancer zijn verplicht in het bezit te zijn van zwemdiplomas A en B. Indien je zwanger bent of gezondheidsproblemen hebt, raden wij af deel te nemen. Overleg bij twijfel met je huisarts. 

Bekijk de 'doe mee' pagina voor de deelnamemogelijkheden en leeftijdseisen.  

Deelnemers jonger dan 16 jaar kunnen alleen meedoen met een schriftelijke goedkeuring van een ouder/verzorger. Een vrijwaringsverklaring dient ingevuld te worden voordat je kan deelnemen aan het event. De organisatie van Move to Fight Cancer zal hierover contact met je opnemen of je wordt gevraagd op de dag van het event deze verklaring in te vullen.

Waarom betaal ik inschrijfgeld en waar dient dit voor?

add remove

Jouw inschrijfgeld wordt gebruikt om kosten te dekken voor het organiseren van het evenement. Denk hierbij aan kosten voor bijvoorbeeld diverse veiligheidsdiensten en materialen om het evenement goed en veilig neer te zetten. Je ontvangt als deelnemer ook wat terug voor je inschrijfgeld, zoals een badmuts, medaille en gratis trainingen. Als organisatie proberen wij zoveel mogelijk kennis en expertise in te zetten via vrijwilligers én producten en diensten te verkrijgen via sponsoring. Sommige zaken worden kosteloos verkregen, voor andere dingen moeten wij helaas kosten maken. Het realiseren van zo'n event lukt helaas niet geheel kosteloos. Wel werken wij met duurzame materialen die wij voor meerdere evenementen kunnen gebruiken om zo verspilling tegen te gaan.

Wat ontvangt een individuele deelnemer?

add remove
Bekijk de 'Doe Mee' pagina om erachter te komen wat er inbegrepen zit in het inschrijfgeld dat je betaalt om mee te kunnen doen aan dit event.

Wat ontvangt een businessteam?

add remove
Bekijk de 'Doe Mee' pagina voor meer informatie over het inschrijfgeld dat Businessteams betalen om mee te kunnen doen aan dit event. Hier staat ook wat hierin inbegrepen is. 

 

Kan ik met één mailadres meerdere personen inschrijven?

add remove

Je kunt op ons platform niet met precies hetzelfde mailadres meerdere personen inschrijven. We hebben hier wel een trucje voor, maar let op want dit lukt niet bij alle providers. Zover bij ons bekend werkt dit trucje voor Gmail accounts, Hotmail en Icloud. 

Als je een plusteken (+) en een woord (in dit geval bijvoorbeeld naam van de 2e persoon van inschrijving) toevoegt vóór het @-teken in je huidige mailadres, komen de berichten nog steeds bij je huidige inbox terecht. Dit kun je oneindig vaak doen. 
 
Voorbeeld: vader Jan wil graag meezwemmen met zoon Piet en dochter Eva. Zijn mailadres is Jan.achternaam64@gmail.com. Hij kan Piet inschrijven door het mailadres jan.achternaam64+piet@gmail.com te gebruiken en voor dochter Eva jan.achternaam64+eva@gmail.com. Alle mails worden doorgestuurd naar het originele mailadres van Jan.
Ziggo heeft een andere route. Zie: https://www.ziggo.nl/klantenservice/e-mail/alias-toevoegen#/

Waarom kan ik mijn streefbedrag bij het inschrijven niet verlagen?

add remove

Omdat we graag zoveel mogelijk geld voor onderzoek willen ophalen, is er een inspanningsverplichting van €500 aan donaties per deelnemer. Voor kinderen bedraagt deze €100.

Vaak is een appje in je familie- of vriendengroep al genoeg om de inspanningsverplichting te halen. Gemiddeld haalt een deelnemer meer dan € 600 op. Bekijk onder het kopje Deelnemers onze Donatiewerving tips!

Ik sta al ingeschreven, maar wil alsnog meedoen bij een Team. Kan dit nog?

add remove
Ja dit kan zeker! Als je rechtsbovenin op inloggen klikt, en je zoekt daarna – als je dus ingelogd bent – de teampagina op kun je simpelweg via de knop ‘sluit je bij mij aan’ (of Join Us) alsnog jezelf aan het Team toevoegen. 

Waar vind ik het deelnemersreglement?

add remove

klik hier voor het deelnemersreglement.

Hoe lang doe ik over 2 kilometer zwemmen en 5 of 10 kilometer hardlopen?

add remove

Een getrainde zwemmer doet rond de dertig minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar ruim een uur over.

Hoe lang je rent over 5km is afhankelijk van je conditie, leeftijd, training, loopervaring en allerlei andere factoren. Daarom is er niet te spreken van een ‘normale tijd’, het is persoonlijk. Meedoen is bij de LoveLife run bovendien veel belangrijk dan de tijd die je erover doet om de 5km te volbrengen! We verwachten dat de deelnemers er tussen het half uur en drie kwartier voor nodig hebben om te finishen.

Wat zijn de mogelijkheden tot omkleden en douchen na het zwemmen? 

add remove

Deelnemers ontvangen kort voor het evenement praktische informatie over mogelijkheden tot omkleden en douchen op het event. 

Hoe schrijven medewerkers van Amphia zich in?

add remove

Medewerkers van Amphia kunnen rekenen op een verlaagd tarief. Voor meer informatie hierover en inschrijven dien je een mailtje te sturen naar info@breda.movetofightcancer.nl.

Wat als ik twijfel om mee te doen aan de LoveLife Run?

add remove

We snappen heel goed dat het spannend is om 5 kilometer hard te lopen, zeker als je kanker hebt of
dat net hebt gehad. Uiteraard bieden wij jou de nodige begeleiding om deze uitdaging te halen! Je
krijgt 12 weken training van ons en samen zorgen wij ervoor dat je er helemaal klaar voor bent. Tot
slot is het natuurlijk geen wedstrijd en gaat gezondheid boven alles. Mocht je het moeilijk hebben
tijdens LoveLife Run, luister dan naar je lichaam en wandel een stukje.
Toch nog twijfel? Schroom dan niet om ons te mailen op info@breda.loveliferun.nl.

Ik wil mij graag aanmelden als patiënt. Waarom moet ik (medische) gegevens achterlaten?

add remove

Samen met een sportarts brengen wij een advies uit of het veilig genoeg voor je is om deel te nemen
aan de LoveLife Run. Uiteraard gebruiken we je antwoorden op deze vragen alleen voor de LoveLife
Run en gaan we vertrouwelijk om met de gegevens.

Wat is Fight cancer?

add remove

Fight cancer is een stichting die zich samen met jou inzet om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Wij hebben een duidelijk motto: Love life. Fight cancer. Vanuit de liefde voor het leven inspireren wij mensen om samen met ons in actie te komen. Dit kan door mee te doen aan onze evenementen, zelf een actie te starten, donateur te worden of ons als vrijwilliger te helpen. 

Waarom Fight cancer?

add remove

Fight cancer richt zich op het mogelijk maken van meer onderzoek voor jongvolwassenen. Onze missie is om samen bij te dragen aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte is. 

Dat doel willen we behalen door een beweging te creëren. Samen kunnen we aandacht vragen voor kankerbestrijding en extra inkomsten genereren voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. En dat is hard nodig: 1 op de 2 mensen in Nederland krijgt in zijn of haar leven kanker. 

Onze naam Fight cancer slaat niet op patienten die tegen de ziekte strijden, maar juist op onze gezamenlijke strijd om zoveel mogelijk geld op te halen zodat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is. 

Welke onderzoeken steunt Fight cancer?

add remove

Fight cancer steunt baanbrekend onderzoek naar kanker waar talentvolle onderzoekers aan werken. We steunen zoveel mogelijk onderzoek voor jongvolwassenen. Klik hier voor meer informatie over de onderzoeken die Fight cancer steunt.

Waarom steunt Fight cancer deze onderzoeken?

add remove

1. Meer patiënten overleven
Dankzij onderzoek wordt de kans om kanker te kunnen overleven steeds groter. Op dit moment is ruim 65% van alle patiënten na vijf jaar nog in leven. In 1949 was dit nog maar 25%. We gaan dus al vooruit, maar we zijn er nog lang niet! Onze droom is dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is.

2. Preventie
Voorkomen is beter dan genezen. Toch is kanker niet altijd te voorkomen door gezond te leven. Wel toont onderzoek aan dat één derde van alle kanker te voorkomen is. Ook weten we steeds beter op welke risicofactoren we zelf invloed hebben. Een gezonde leefstijl speelt daarbij een zeer belangrijke rol. Roken, overgewicht, te weinig bewegen, ongezonde voeding, te veel alcohol en onverstandig zonnen zijn allemaal risicofactoren die de kans op diverse vormen van kanker vergroten. Daarom steunt Fight cancer ook preventieonderzoek.  

Is Fight cancer een onderdeel van KWF?

add remove

Fight cancer was tot 2013 onderdeel van KWF en is sindsdien een zelfstandige stichting. Wij verschillen zowel in doelgroep als activiteiten van KWF. Wij richten ons voornamelijk op de doelgroep jongvolwassenen en wij richten ons op fondsenwerving via lokale events met lokale projectteams, waarmee we verbondenheid én betrokkenheid creëren vanuit de kern van de regio. We werken wel met KWF samen: zij helpen ons met de besteding van onze donatiegelden en zij monitoren de hiervoor door ons geselecteerde kankeronderzoeken.

Hoe blijf ik op de hoogte van alle acties van Fight cancer?

add remove

Je kunt natuurlijk onze Facebook en Instagram liken. Daarnaast kan je je hier inschrijven voor onze nieuwsbrief. Geen zorgen over spam, we sturen ongeveer eens per kwartaal een nieuwsbrief!

add remove