Spinning4Life

Als jij dit jaar meedoet aan de Spinning4Life, heb jij de primeur. Dit onderdeel is nog niet eerder in Breda georganiseerd. Daarom hebben wij jouw hulp nodig om het tot een succes te maken. 
Verspreid over de kade komen meer dan 100 spinningfietsen te staan.
Sportcity aan de Bredase Tramsingel en Franse Akker zijn daar de trotse sponsoren van die dit mogelijk maken. Daar zijn wij nu al enorm dankbaar voor!
Je kijkt uit over de zwemmers, de hardlopers, de supporters en de horeca. Ondertussen zweept de muziek je op en motiveert de instructeur je om nóg harder te fietsen. 
Stage - SportCity

Spinning

Spinning is een intensieve fitness fietssport voor binnen. Het is te vergelijken met wielrennen, alleen fiets je op een spinningfiets die in een sportschool stilstaat. Ook heeft heb je bij spinnen alleen een voorwiel. Het wordt daarom ook wel indoor cycling genoemd. Je kan hierbij de weerstand aanpassen op het voorwiel, zodat het net lijkt of je een heuvel op- of affietst.

We zetten meer dan 100 van deze spinningfietsen bij elkaar voor één hele grote gezamenlijne spinningles. Een 4-uur durende spinningles. Buiten, in de zon, met uitzicht op alle andere sporters. 
We regelen de fietsen, de instructeurs en heerlijk opzwepende muziek. 

Het enige wat je nodig hebt voor spinning is de fiets en sportieve kleding. Daarnaast is niks verplicht, maar het is wel handig om een fietsbroekje, een handdoek en een bidon mee te nemen. 
Bij iedere fiets kun je zelf kiezen of je gewone sportschoenen draagt, of speciale fietsschoenen met een kliksysteem. 

Moet ik dan 4 uur aaneengesloten fietsen? Nee, dat hoeft zeker niet. Jij bemandt een fiets 1, 2 of 4 uur. Je kunt er ook voor kiezen om een fiets te delen met vrienden of familie. Je schrijft je dan in als een team en samen fiets je de 4 uur aan elkaar. De minimum leeftijd hiervoor is 12 jaar.