access_time

Wanneer

Op zondag 23 juni 2024 kan je meedoen aan Move to Fight Cancer! Zwem, ren of spin mee!

location_on

Waar

Het centrum van Breda.
In en rondom de haven kleurt alles blauw, oranje en roze.

accessibility

Voor wie

Iedereen boven de 8 jaar is welkom om mee te doen. Bekijk hier de deelnamemogelijkheden.

Waarom


Omdat 1 op de 2 mensen kanker krijgt. Ons doel is om samen
€ 800.000 op te halen voor kankeronderzoek.

Praktische informatie

date_range

Reserveer 23 juni alvast in je agenda en meld je aan voor dit super leuke evenement. Het programma is bekend en als je iets verder naar beneden scrollt lees je er alles over.

location_on

Praktische zaken op en rond 23 juni:

Nog een aantal weken en dan is het eindelijk zo ver: de 1e editie van Move to Fight cancer in Breda! Nu zijn jullie vast ontzettend benieuwd hoe en waar alles plaats gaat vinden. Hieronder volgt een korte uiteenzetting.

De officiële opening vindt plaats op 23 juni om 13.00 uur in de Haven van Breda. Om die tijd begint ook de Spinning voor de 4 uurs spinners. De andere onderdelen beginnen later.

In principe vinden alle drie de onderdelen (Swim, LoveLife Run, Spinning4Life) plaats in of vanuit de Haven van Breda.

De Swim vertrekt vanaf het midden van de Kade, de Run start vanaf de taxistandplaats voor de Hoge Brug en de Spinning vindt plaats op de Prinsenkade. De Ultra’s werken alle drie de onderdelen af en starten met Spinning, gevolgd door de Run en afsluitend de Swim.

We streven ernaar alle onderdelen op deze locatie plaats te laten vinden, maar helaas zijn wij ook afhankelijk van een aantal factoren, te weten: regenval, hitte en/of waterkwaliteit.

In het geval dat het regent of erg heet is op 23 juni, zijn we genoodzaakt de Spinning naar een binnen locatie te verhuizen, gezien het feit dat de spinningbikes niet regenbestendig zijn.

Mocht de waterkwaliteit tijdens het event niet toereikend zijn, dan wordt ook besloten voor het Swim gedeelte uit te wijken naar een andere locatie. Let op; dit wordt pas enkele dagen van tevoren bekend gemaakt! De Swim vindt in dat geval in de ochtenduren plaats. Dit omdat de Ultra deelnemers weer op tijd in de Haven moeten zijn.

De Run start en finisht ten alle tijden gewoon in de Haven van Breda. Uiteraard snappen we dat het voor iedereen geweldig is als alle onderdelen tegelijk op dezelfde locatie zijn en daar streven we dan ook naar. Maar de weergoden kunnen we helaas niet beïnvloeden.

Voor de Ultra’s geldt dan dat zij de Swim in geval van onvoldoende waterkwaliteit in de ochtend afwerken op de andere locatie. Zij worden daarna in het centrum van Breda verwacht voor de officiële opening om 13.00 uur, de Spinning en de Run en de officiële afsluiting van deze eerste Move to Fight cancer Breda rond 17.00 uur.

Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van alle ins & outs via de nieuwsbrief (check ook je spambox), de socials en via een direct mail een aantal dagen voor het event. In deze berichten komt ook te staan waar en wanneer de Runners, Spinners en Ultra’s hun shirt en de Swimmers hun badmuts op kunnen halen.

Voor nu wensen we jullie nog ontzettend veel trainingsplezier (vergeet ons niet te taggen in je posts online!) en succes met die eindsprint inzetten om een record aan donaties op te halen!

directions_bike

Wij adviseren zoveel mogelijk met de fiets, lopend of met het OV naar het event te komen. Duurzaam én gezond!

drafts

Heb jij een dringende vraag? Stuur ons dan alvast een bericht via het contactformulier.

Het programma is bekend!

12.00 uur: Het evenmententerrein wordt geopend, de laatste sport-shirts en badmutsen kunnen worden opgehaald en de eerste sporters kunnen alvast omkleden. 

13.00 uur: Een feestelijke openingsceremonie met toespraken.
De deelnemers van de 4-uurs spinning starten alvast vanaf dit tijdstip op de spinningbikes. En ook de Ultra deelnemers beginnen aan hun Swim. 

Indicatie Starttijden Move to Fight Cancer
     
Ultra's Swim  13.00
  Run 14.40
  Spin 16.00
     
LLR 10 km Tussen 13.30 en 14.00
  5 km Tussen 14.00 en 14.50
     
Swim 2 km Tussen 14.30 en 15.30
  1 km 15.30
  kids 15.40
     
Spin  4-uurs 13.00
  2-uurs 13.00 of 14.00
  1-uurs Tussen 13.00 en 15.00


Alle disciplines zullen in waves van start gaan.

ATTENTIE: door een technisch probleem zijn wij niet in staat de starttijden per deelnemer te vermelden op de site. Kom dus op tijd volgens bovenstaand schema maar nog beter: kom op tijd voor de openingsceremonie!

LET OP: indien de waterkwaliteit niet goed is, zal uitgeweken worden naar een alternatieve locatie (De Kuil of de Galderse Meren) en zijn er andere starttijden van toepassing voor de ultra's en het zwemmen. Zij starten daar dan tussen 10.00 en 11.00 uur.


16.00 uur: De laatste groep gaat starten. Zo zal iedereen voor 17.00 uur, feestelijk, warm en juichend onthaald zijn bij de finish. 

17.00 uur: Een feestelijke sluitingsceremonie. 
Om 17.00 uur wordt het eindbedrag bekendgemaakt.
 

Amphia Ziekenhuis ontvangt een deel van de opbrengst. Zij besteden dit aan lokaal onderzoek. De hoogte van deze cheque maken we ook om 17.00 uur bekend. 

Trainingen

Wij geven (gratis!) trainingen om gezond en blessure-vrij aan de Run en Swim te starten. Je moet je vooraf wel even aanmelden.
Let op! De hardlooptrainingen starten al in maart! 

directions_run

Hardlooptrainingen
We geven hardlooptraining in
Oosterhout (zaterdagochtend) en
Breda (zondagochtend).
We trainen de 0-5km en 5-10km op hetzelfde moment, in twee verschillende groepen.

De hardlooptrainingen zijn al enkele weken bezig en vanwege een logische opbouw in het schema en daarmee hopelijk blessurevrij hardlopen t/m 23 juni, is het helaas niet meer mogelijk om aan te sluiten bij de trainingen.

We zijn op 23 en 24 maart al gestart met de hardlooptrainingen. Er zijn dan nog 12 weken tot het evenement. In die weken train je 1x met de groep op zaterdag-, of zondagochtend en 1 of 2 keer thuis. 

De trainingen worden gegeven door ervaren hardloop-coaches en (oncologische-) fysiotherapeuten. 

opacity

Zwemtrainingen
We geven zwemtraining in een zwembad en in open water. Want er zit echt verschil in water-ervaring. 

Iedereen die zich heeft ingeschreven voor de Move-Swim is welkom om mee te trainen. 
Het maakt niet uit of je je hebt ingeschreven voor de 500 meter, 1 km of 2 km, we trainen allemaal tegelijkertijd. 

We trainen op 7, 14, 21 en 28 mei in zwembad Wolfslaar in Breda van 20.00 tot 21.00 uur. We organiseren de eerste 4 trainingen in het zwembad. De laatste 3 trainingen zijn in open water; De Kuil in Prinsenbeek op 4, 11 en 18 juni. Zo heb je al kennisgemaakt met zwemtechnieken voordat je het open water induikt. 

LET OP!!
IN VERBAND MET BLAUWALG ZIJN DE BUITENTRAININGEN VAN DE DINSDAGEN 11 EN 18 JUNI IN DE KUIL VERPLAATST NAAR DE GALDERSE MEREN! DETAILS ZIJN AAN DE ZWEMMERS GEMAILD.

Klik hier om je aan te melden voor de trainingen. 

directions_bike

Spinningtrainingen
We organiseren geen trainingen voor de spinners.

Maar.. we weten wel dat SportCity Tramsingel Breda en SportCity Haagse Beemden Breda erg goede spinninglessen aanbieden. Daar maak je ook gelijk kennis met de spinning-instructeurs die tijdens de Move de training gaan geven. 

Voorzieningen

accessibility

Kleedvoorzieningen: Natuurlijk kun je je op de locatie omkleden. We zorgen voor overdekte en gescheiden omkleedruimtes.

Toiletten: Op het terrein zijn meerdere toiletvoorzieningen. 

wc
Douches: We zorgen voor een warme douche. We hebben mooi weer besteld, maar er is niets fijner dan je even af te kunnen spoelen als je het water uikomt. 
Spinners en hardlopers kunnen natuulijk ook gebruik maken van deze douches. 
local_drink
Horeca: Op de hardlooproute staan waterpunten.
Voor alle sporters is er water en versnaperingen geregeld. Iedereen die komt aanmoedigen kan gebruik maken van de horeca in de omgeving. 
wb_sunny
Zonbescherming: We hebben mooi weer besteld. En met dat mooie weer is het extra belangrijk om je tijdig en regelmatig in te smeren met zonnebrandcreme. Bij alle informatie-punten komen dispensers zodat iedereen zich kan insmeren.

Bij de startvakken komen dispensers met zonnebrandcreme speciaal voor sporters. Anders prikt het zo in je ogen als je gaat zweten ;)

Jawel! De route van de LoveLife Run is bekend! 

De start is bij de Haven en de route voert door Valkenbergpark waar je de zwemmers nog aan kunt moedigen. Vervolgens loop je langs Revant en Amphia en terug door de stad naar de Haven. Het keerpunt voor de 10km lopers is bij het stippellijntje.

Yes! De route van de Swim is ook bekend!

De start is in de Haven van Breda, waar je na 500 meter (Kids Swim), 1km of 2km ook weer terug komt. 

Voor degenen die 1km zwemmen ligt er een boei in het water die het keerpunt aangeeft. De 2km zwemmers gaan richting Valkenbergpark en keren bij het mobiele waterpoloveld. Hoe leuk is dat?

"Samen dragen we bij aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is." Love Life. Fight Cancer.