LoveLife Run

Bij de LoveLife Run staan (ex-)kankerpatiënten centraal. Zij lopen samen met hun naasten en zorgverleners 5 of 10 km hard door Breda om fondsen te werven voor kankeronderzoek. Daarnaast kan iedereen meedoen die wil strijden voor dit goede doel. Zo toon je je onmisbare betrokkenheid en support voor iedereen die met deze ziekte te maken heeft. Iedereen mag dus mee doen; of je nu 8 of 80 jaar oud bent! Samen zorgen we ervoor dat we zoveel mogelijk geld bij elkaar brengen voor meer onderzoek naar kanker. Iedere deelnemer wordt dan ook uitgedaagd z’n beste hardloopbeentje voor te zetten om zoveel mogelijk donatiegelden te werven.

Trainingen

"Dat kan ik nooit", "die finish haal ik nooit", "dit lukt mij nu niet”, zijn veelgehoorde kreten voor ons. Maar weet je wat? Tot nu toe heeft iedere (ex-)kankerpatiënt juichend de finish gehaald.

We bieden gratis trainingen voor (ex-)oncologie patiënten aan om gezond (en blessurevrij!) de 5 of 10km te kunnen rennen op 23 juni. Je gaat lekker buiten trainen en daarbij komen allerlei facetten aan bod. Zo beginnen we met rek- en strekoefeningen, ademhaling, verschillende looptechnieken en een stukje krachttraining. En dat allemaal in een gezellige groep. Wat wil je nog meer?

Let op! Vanwege het opbouwende karakter en het veilig toewerken naar 23 juni is het niet meer mogelijk om in te stromen bij de hardlooptrainingen.

Veiligheid & gezondheid

Voordat je als (ex-)kankerpatiënt aan de trainingen voor de LoveLife Run begint, vul je bij je inschrijving een medische vragenlijst in. Deze vragenlijst wordt beoordeeld door een sportarts en mocht zij twijfelen over je veiligheid tijdens je deelname, dan word je uitgenodigd voor een sportmedische keuring. Better safe than sorry!

Als beginnend hardloper ben je minimaal 35 tot 50 minuten aan het hardlopen over 5 kilometer. En guess what? Dat kan alleen maar beter worden!

Maar nu komt het mooie: LoveLife Run is natuurlijk helemaal geen wedstrijd. We zullen ook geen tijdregistratie bijhouden. Wij vinden het belangrijker dat je meedoet omdat je samen met ons in actie wil komen voor meer onderzoek naar kanker.

We raden natuurlijk wel aan om jezelf goed voor te bereiden op de LoveLife Run; door te trainen en door goede hardloopschoenen aan te trekken. Door de inzet van diverse partijen zoals gediplomeerde EHBO-ers en verkeersregelaars, proberen wij dit evenement zo veilig mogelijk te organiseren.
Houd er rekening mee dat deelname aan Move to Fight Cancer op eigen risico is. Bekijk het deelnemersreglement voor alle details. 

Ervaring Floortje

Het was half november 2021 toen ik, Floortje Bril, als twintigjarige te horen kreeg dat ik lymfeklierkanker had. Bizar en onwerkelijk was die periode voor mij. Iets wat in mijn ogen alleen oude mensen konden krijgen, zat nu ook in mijn lichaam. Mijn leven stond op z’n kop en voordat ik het nog maar een beetje kon beseffen volgde daar een periode van onderzoeken, chemokuren en spoedopnames. Ik bevond mij echt in een andere wereld. Alles om mij heen was op pauze gezet: mijn studie, mijn sport, iets waar ik ontzettend graag mee bezig was, maar ook mijn vrienden zag ik minder. Het waren zware maanden. Om de twee weken werd ik opgenomen in het ziekenhuis voor een dag opname. Tijdens deze dag opname kreeg ik chemotherapie. Een hele slinger aan zakken met chemotherapie stroomde mijn lichaam in. Het maakte mij ziek en beter tegelijk. Tijdens de momenten op de oncologie afdeling, waar ik de chemotherapie toegediend kreeg, moest ik maar al te vaak denken aan de wereld buiten het ziekenhuis. Vaak dacht ik terug aan de dagen dat ik nog kon rennen, hockeyen, fitnessen, windsurfen, eigenlijk alles wat op dat moment onmogelijk voelde. Het leek mij zo fijn om dit allemaal weer te kunnen, maar op dat moment kon ik er alleen nog maar over dromen…

Het was half maart toen ik werd gebeld door mijn oncoloog. Er waren geen kankercellen meer gevonden in mijn lichaam en werd schoon verklaard, ongelofelijk! Ik kan het eigenlijk amper omschrijven hoe het voelt om zo’n telefoontje te krijgen. Opluchting en intense blijdschap, ik ben kankervrij!

Waar ik in mijn ziekenhuisbed alleen nog maar van kon dromen, werd werkelijkheid. Ik mocht weer sporten. De eerste trainingen begon ik in het zwembad. Elke week werd mijn lichaam weer een beetje sterker en al snel begon ik met hardlopen. Wat een vrijheid was dat. Het voelde nog erg onwennig de eerste keren trainen, maar toen ik mij kon aansluiten bij de trainingen van de LoveLife run, ging het revalideren een stuk sneller. Elke week trainde ik met een groep lotgenoten samen, om uiteindelijk in mei de LoveLife run te kunnen lopen. Hier haalden we met zijn allen geld op, om meer onderzoek te kunnen doen naar kanker.

De Run was onwijs bijzonder. We hebben ontzettend hard gelachen, maar ook gehuild. Gehuild van geluk, want WE DID IT! 5 kilometer, ik had voor het eerst weer 5 kilometer gerend en ik vond het fantastisch. Nu 1 jaar later ben ik nog steeds veel aan het hardlopen.

Het geeft mij nog steeds onwijs veel kracht. Ik heb weer conditie, ik kan weer vooruit, de wijde wereld in. Een onbeschrijfelijk mooi gevoel. Nu moet ik zeggen dat ik soms ook met tegenzin mijn hardloopschoenen aantrek, maar als ik dan eenmaal aan het rennen ben, dan weet ik weer waar ik al die tijd voor gevochten heb: mijn vrijheid!

Floortje heeft de run in 2022 gelopen. Zij loopt nu mee als assistent-trainster/ervaringsdeskundige. 

Jawel! De route van de LoveLife Run is bekend! 

De start is bij de Haven en de route voert door Valkenbergpark waar je de zwemmers nog aan kunt moedigen. Vervolgens loop je langs Revant en Amphia en terug door de stad naar de Haven. Het keerpunt voor de 10km lopers is bij het stippellijntje.