Team

De dagelijkse organisatie van Fight cancer wordt uitgevoerd door Team Fight. Wij werken nauw samen met de Raad van Toezicht en onze denktank van vrijwilligers. Daarnaast worden wij ondersteund door vrijwilligers in het land. Maak kennis met ons team!

Stefanie van Rootselaar – Directeur

Toen Stefanie begin 2021 de kans kreeg om als directeur van Fight cancer aan de slag te gaan, greep zij deze met beide handen aan. Na vijftien jaar in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, onder andere bij Air France -KLM en DPG Media, begon het te kriebelen om met haar opgedane commerciële ervaring bij te dragen aan iets goeds. “Mijn motivatie om voor Fight te gaan werken, is helaas herkenbaar voor velen. Ook ik ervaar van dichtbij wat kanker met mensen doet. Om een bijdrage te kunnen leveren aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is, is heel bijzonder.” De merkwaarden van de stichting – waaronder betrokken, positief, open en daadkrachtig – sluiten naadloos aan op hoe Stefanie in het leven staat. Ook haar authentieke karakter en kracht als verbinder passen goed bij Fight.

The time is always right to do what is right.”

- Martin Luther King

Bas Berendsen - Commercie

Bas is heel zijn werkzame leven ondernemer geweest. Begonnen in de reclame in 1996 heeft hij tot vandaag de dag uiteenlopende initiatieven ontwikkeld. Zowel in de dienstensector als daarbuiten. Hij vindt zichzelf een creatief commerciële geest omdat hij dingen kan verzinnen en realiseren. Bas is vanaf het begin bij Fight betrokken en heeft nu een situatie gecreëerd waarbij hij zich volledig kan inzetten.

"My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor and some style. You are never remembered for what you do in business. You are only remembered for what you do in civil life." - Maya Angelou

Vera Vandenberghe - Projectmanager

Er fonkelt iets in mij zodra er andere mensen bij mij zijn. Dat was al zo toen ik nog maar een kleine Vera was. Mijn ouders waren me op de camping altijd kwijt, omdat ik bij Jan en alleman in de voortent was gekropen. Sociaal en persoonlijk contact staat vandaag de dag nog steeds centraal bij mij en het liefste met een flinke dosis humor. Ik ben doortastend, heb een goed inlevingsvermogen en krijg veel energie van het werken in teamverband. De rol van projectmanager past daarom heel goed bij mij. Dat ik deze functie bij Fight cancer mag vervullen, maakt mij enorm dankbaar. Helaas is mijn vader overleden aan kanker en heeft mijn moeder door kanker een borstamputatie moeten doorstaan. Ik wil daarom niets liever dan samen met vele anderen een bijdrage leveren aan fondswerving voor kankeronderzoek! 

“Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd” - Martin Vandenberghe (mijn vader)

Judith Janssen - Projectmanager

Toen ik de vacature van Projectmanager bij Fight voorbij zag komen werd ik gelijk enthousiast. Hoe mooi is het om het gevoel van onmacht, wat we helaas (bijna) allemaal wel kennen als iemand in je omgeving kanker krijgt, om te zetten in kracht en verbinding. Ik hoop met mijn positiviteit en betrokkenheid veel mensen te inspireren om in actie te komen voor Fight! Daarnaast ben ik enorm gedreven om samen met mijn collega’s de droom te realiseren waarbij kanker hopelijk in de toekomst een chronische ziekte mag worden.

'Verzamel herinneringen in plaats van bezittingen' – Bibian Mentel
Justin Thoma - Project Assistent & IT Support

Wat ben ik blij om sinds begin 2022 onderdeel te mogen zijn van dit mooie team en mij in mag zetten voor de ''greater good''. Mijn hele leven ben ik al bezig met 'zorg'. Zorgen voor verbetering maar ook zorgen dat het beter gaat met anderen zowel op menselijk als op digitaal vlak. Deze opgedane ervaringen doen mijn gevoel aansluiten bij wat het team ademt: Love Life. Fight cancer.

Amor Fati - Liefde voor het lot