Veel gestelde vragen

Wanneer is Swim to Fight Cancer | editie 's-Hertogenbosch?

Swim to Fight Cancer | editie 's-Hertogenbosch is verplaatst van 's-Hertogenbosch naar de IJzeren Man in Vught. De starttijden zijn tussen 12.00 - 14.45 uur.

Wat als het i.v.m. COVID-19 niet door kan gaan?

Mochten we door COVID-19 en de dan geldende RIVM-maatregelen genoodzaakt zijn om Swim to Fight Cancer editie 's-Hertogenbosch op 12 september 2021 te annuleren, dan zetten we jouw inschrijving automatisch door naar september 2022. Inschrijfgelden worden niet gerestitueerd. 

Ik wil een donatie doen, maar ik wil pas later betalen. Kan dat? 

Als je als bedrijf een donatie doet van meer dan € 250,00, dan kun je een factuur ontvangen die je dan binnen 14 dagen betaalt. Ga hiervoor naar de donatiepagina. Zodra je € 250,- of meer plus de bedrijfsnaam hebt ingevuld, komt de mogelijkheid (naast iDeal) ‘Factuur’ tevoorschijn. Klik daarop en geef aan dat je later wilt betalen, middels de factuur die je per mail krijgt. 

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren? 

Stuur een e-mail, een Facebook bericht via jouw eigen pagina of tag mensen via onze Facebook pagina, Instagram of een tweet via Twitter met de link naar je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina, onder jouw foto en motivatie op de knop 'doneer' drukken, dan doneren ze direct aan jou. 

Oeps, ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat moet ik nu doen? 

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, kunnen wij dat namelijk helaas NIET voor je oplossen. 

Kan ik ook mobiel inschrijven, betalen en/of doneren? 

Ja, er is ook een mobiele website. Deze kun je ook gebruiken om je in te schrijven en te doneren, mits je een mobiele app van je bank hebt geïnstalleerd die dit ondersteunt. 

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen? 

Je kunt doneren via iDeal, PayPal of met creditcard. Dit kan dus ook als je een buitenlands rekeningnummer hebt. Als je wilt doneren vanuit het buitenland maar je kunt dat niet met creditcard of PayPal, neem dan even contact met ons op via de e-mail, dan maken wij het voor jou in orde. 

Waarom wordt er € 0,49 in rekening gebracht bij een donatie? 

Om onze vaste IT kosten zo laag mogelijk te houden, maken wij voor al onze evenementen gebruik van het fondsenwerf platform Funraisin en het betaalplatform Stripe. Deze platformen rekenen een (variabele) fee op de betaaltransacties. Omdat het onmogelijk is om het aantal deelnemers/donaties en de hoogte ervan vooraf in te schatten, hebben wij ervoor gekozen om hiervoor een vrijwillige bijdrage van € 0,49 aan de deelnemer/donateur te vragen. Deze heeft bij het afrekenen de keuze om wel of niet bij te dragen aan die kosten.

Ik heb een Tikkie gestuurd naar vrienden en kennissen maar hoe weet ik nu wie er geld heeft overgemaakt?

Helaas is dit niet te achterhalen en verschijnen de donaties via de persoonlijke Tikkie link als anonieme gift op jouw persoonlijke pagina.

Ik heb een donatie gedaan via een Tikkie link. Ik zie echter dat mijn donatie (nog) niet op de persoonlijke pagina staat bijgeschreven.

De verwerking van een donatie, gedaan via de Tikkie link, kan helaas tot 2 dagen duren.

Ik zie een anonieme Tikkie donatie op mijn persoonlijke pagina, maar het bedrag is niet in mijn donatieteller verwerkt.

De verwerking van een donatie, gedaan via de Tikkie link, is eerst zichtbaar op je persoonlijke pagina en met enige vertraging opgeteld in de donatieteller.

Wat is de kwaliteit van het zwemwater in Bossche wateren?

Zwemmen in de Bossche wateren kan normaal gesproken natuurlijk niet want het water is geen officieel zwemwater. In de periode voorafgaand aan de Swim wordt het water regelmatig getest door de organisatie in samenwerking met de waterschappen. In samenwerking met de gemeente wordt extra drijvend en niet drijvend vuil en andere obstakels uit het water gehaald.

Mocht het water uiteindelijk om wat voor reden dan ook niet van voldoende kwaliteit zijn of te koud, wijkt de Swim uit naar een alternatieve locatie. Zie onze algemene voorwaarden voor meer details. 

Moet ik als deelnemer verplicht een wetsuit dragen? 

Voor je eigen veiligheid wordt op zondag 12 september 2021 sterk geadviseerd om een wetsuit te dragen. Als de watertemperatuur onder de 18 graden komt wordt een wetsuit zelfs verplicht. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook extra drijfvermogen en bescherming op. Zo kun je onderweg nog een beetje ‘uitrusten’. Herman Lieven Duiksport, Rietveldenweg 64 te ’s-Hertogenbosch, biedt ook dit jaar de deelnemers van de Bossche Swim een korting op de aankoop van een wetsuit aan.

Is het toegestaan om met flippers te zwemmen?  

Nee, het gebruik van flippers is niet toegestaan.  

Hoe wordt de veiligheid in en langs het water bewaakt? 

Dankzij de inzet van drijvende krachten zoals de Reddingsbrigade en de duikvereniging zijn wij op en in het water voorzien van gediplomeerde EHBO-ers, life guards, duikers, ervaren zwembegeleiders en security-boten. Daarnaast staat er permanent een dokter en een ambulance paraat bij het event.

Moet ik verplicht een DTP-prik (tetanusprik) halen voordat ik het water in ga?  

Nee, het is echter wel verstandig om te controleren of je in de laatste 10 jaar een DTP-prik hebt gehad. Als dit niet het geval is, kun je overwegen de prik in de voorbereiding te halen. Zoek anders even contact met de GGD in jouw omgeving. Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van vaccinaties en het consult. 

Is er water te krijgen voor deelnemers bij de start?

Ja, we hebben waterzakjes voor de deelnemers. Let op: zorg ervoor dat je zelf voldoende drinkt vooraf. 

Wie kunnen er deelnemen aan Swim to Fight Cancer 's-Hertogenbosch? 

Een deelnemer is minimaal 8 jaar, mag niet zwanger zijn en mag geen gezondheidsproblemen hebben. Tevens is een deelnemer minimaal in het bezit van zwemdiploma A. Voor de Kids Swim van 800 meter heb je zelfs A en B nodig. Aan elke deelnemer wordt bij inschrijving gevraagd om dit te verklaren. Deelnemers jonger dan 18 jaar kunnen alleen meedoen met een schriftelijke goedkeuring van hun ouder en/of verzorger. Hiertoe moet een 'ouderverklaring' worden ingevuld. 

Hoe lang doe ik er over?

Een getrainde zwemmer doet rond de dertig minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar bijna zestig minuten over.

Waar wordt er gezwommen?

Swim to Fight Cancer ‘s-Hertogenbosch vindt plaats rondom de gerestaureerde vestingwerken. Het parcours is ongeveer 2 kilometer lang.

Wat ontvangt een individuele deelnemer en ieder lid van een Family & Friends / Kids team?

Het inschrijfgeld voor Swim to Fight Cancer 2021 bedraagt voor individuele deelnemers € 90,- (incl. btw), vóór 15 juni geldt het Early Duck tarief van € 75,- (incl. btw). De donatieverplichting die iedere deelnemer aangaat bedraagt minimaal € 250,-. De donatiegelden komen volledig ten goede aan stichting Fight cancer. Na inschrijving ontvangt iedere deelnemer via e-mail een link naar zijn/haar persoonlijke pagina om donateurs te gaan werven.

Elke deelnemer ontvangt:

 • 1x startbewijs Swim to Fight Cancer 2021
 • 1x een badmuts (let op: verplicht vanuit de organisatie)
 • 1x handdoek, badjas, badslippers en herinnering bij de finish
 • 1x omkleedmogelijkheid op registratielocatie
 • 1x vervoer van registratielocatie naar startlocatie (VERPLICHT)
 • Mogelijkheid voor opfrisdouche bij finish
 • ‘Verfrissingsposten’ vanaf registratie tot en met finish
 • Persoonlijke pagina op de site van Swim to Fight Cancer

Wat ontvangt een business team?

Het inschrijfgeld voor Swim to Fight Cancer 2021 bedraagt voor een business team € 1.000,-, excl. btw (maximaal 5 personen). De donatieverplichting die iedere business team-deelnemer individueel aangaat bedraagt € 250,-. Dat betekent dat een team dus minimaal € 1.250,- aan donaties ophaalt. Laat het daar vooral niet bij en vecht je qua donaties ophalen naar boven! De donatiegelden komen volledig ten goede aan stichting Fight cancer. Na inschrijving ontvangt iedere deelnemer via de email een link naar zijn/haar business teampagina om donateurs te gaan werven.

Businessteams ontvangen:

 • 5x startbewijs Swim to Fight Cancer 2021
 • 5x een badmuts (let op: verplicht vanuit de organisatie)
 • 5x handdoek, badjas, badslippers en herinnering bij de finish
 • 5x vervoer van registratielocatie naar startlocatie (VERPLICHT)
 • Mogelijkheid voor eenvoudige opfrisdouche bij finish
 • ‘Verfrissingsposten’ vanaf registratie tot en met finish 
 • Bewaakte garderobe
 • Eigen business teampagina
 • Logovermelding op overzichtspagina business teams (zelf uploaden)
 • Vermelding teamnaam op overzichtspagina businessteams
 • Teamfoto voorafgaand aan de start

Hoe organiseert de organisatie de mogelijkheden tot omkleden en douchen na het zwemmen? 

Iedereen die deelneemt aan de Swim en de Kids Swim kan zich omkleden in de kleedruimtes. Hier kan je ook spullen in een bewaakte ruimte achterlaten. Bij de finish creëren wij de mogelijkheid om te douchen met heerlijk warm water. Je krijgt daar van ons een handdoek, slippers en zelfs een badjas! Tevens is er gelegenheid voor de zwemmers om iets warms te eten en te drinken. Je ontvangt ruim van tevoren hierover meer informatie.

Hoe schrijf ik mij in als ik toch samen met een volwassene de laatste 800 meter wil zwemmen?

Het is niet verplicht om met een volwassene te zwemmen, maar dit mag natuurlijk wel. Als je samen een Family & Friends team start, houden wij hier rekening mee met de indeling van de waves. Je moet echter wel met minimaal 4 personen zijn. Vraag om je heen, kijk op de website of dat je wellicht andere deelnemers treft die samen met jullie een Family & Friends team willen starten. Twee duo’s vormen samen ook een fantastisch team. Kids en volwassenen mogen gezamenlijk in een team. Wel zo gezellig!

Hoe kan ik op 12 september Swim to Fight Cancer bereiken?

Houd de site in de gaten voor een update van deze informatie.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Een overzicht van de parkeerlocaties in de stad vind je hier.