Veel gestelde vragen

Wanneer is Swim to Fight Cancer | editie 's-Hertogenbosch?

Swim to Fight Cancer | editie 's-Hertogenbosch vind plaats op zondag 15 september 2019.

Hoe ziet het programma eruit? 

Om 11.45 uur is de opening van de 4e editie van Swim to Fight Cancer 's-Hertogenbosch. Tussen 12.00 - 15.30 uur starten alle deelnemers. Om 16.30 uur is de bekendmaking van het totaal opgehaalde bedrag. Klik hier voor een gedetailleerd programma. 

Ik wil een donatie doen, maar ik wil pas later betalen. Kan dat? 

Als je als bedrijf een donatie doet van meer dan € 250,00, dan kun je een factuur ontvangen die je dan binnen 14 dagen betaalt. Ga hiervoor naar de donatiepagina. Zodra je € 250,- of meer plus de bedrijfsnaam hebt ingevuld, komt de mogelijkheid (naast iDeal) ‘Factuur’ tevoorschijn. Klik daarop en geef aan dat je later wilt betalen, middels de factuur die je per mail krijgt. 

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren? 

Stuur een e-mail, een Facebook bericht via jouw eigen pagina of tag mensen via onze Facebook pagina, Instagram of een tweet via Twitter met de link naar je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina, onder jouw foto en motivatie op de knop 'doneer' drukken, dan doneren ze direct aan jou. 

Oeps, ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat moet ik nu doen? 

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, kunnen wij dat namelijk helaas NIET voor je oplossen. 

Kan ik ook mobiel inschrijven, betalen en/of doneren? 

Ja, er is ook een mobiele website. Deze kun je ook gebruiken om je in te schrijven en te doneren, mits je een mobiele app van je bank hebt geïnstalleerd die dit ondersteunt. 

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen? 

Je kunt doneren via iDeal of met creditcard. Uiteraard kun je ook vanuit het buitenland doneren alleen ondersteunen de betalingssystemen van onze website dit niet. Als je wilt doneren vanuit het buitenland maar je kunt dat niet met creditcard, neem dan even contact met ons op via de e-mail, dan maken wij het voor jou in orde. 

Waarom wordt er € 0,49 in rekening gebracht bij een donatie? 

Om onze vaste IT kosten zo laag mogelijk te houden, maken wij voor al onze evenementen gebruik van het fondsenwerf platform Funraisin en het betaalplatform Stripe. Deze platformen rekenen een (variabele) fee op de betaaltransacties. Omdat het onmogelijk is om het aantal deelnemers/donaties en de hoogte ervan vooraf in te schatten, hebben wij ervoor gekozen om hiervoor een vrijwillige bijdrage van € 0,49 aan de deelnemer/donateur te vragen. Deze heeft bij het afrekenen de keuze om wel of niet bij te dragen aan die kosten.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce sit amet urna quis enim volutpat efficitur. Nam magna velit, bibendum id ullamcorper non, pretium at ante. Duis molestie justo sit amet erat dictum cursus. Ut hendrerit libero vel ornare tempus. Pellentesque vel tortor id sapien dignissim hendrerit. Donec hendrerit libero et augue egestas, vel dictum nibh tempus. Integer ac consequat urna.

Wat is de kwaliteit van het zwemwater in Bossche wateren?

Zwemmen in de Bossche wateren kan normaal gesproken natuurlijk niet want het water is geen officieel zwemwater. In de periode voorafgaand aan de Swim wordt het water regelmatig getest door de organisatie in samenwerking met Waterschap De Dommel en Waterschap Aa en Maas. In samenwerking met de gemeente wordt extra drijvend en niet drijvend vuil en andere obstakels uit het water gehaald.

Mocht het water uiteindelijk om wat voor reden dan ook niet van voldoende kwaliteit zijn of te koud, wijkt de Swim uit naar een alternatieve locatie. Zie onze algemene voorwaarden voor meer details. 

Moet ik als deelnemer verplicht een wetsuit dragen? 

Voor je eigen veiligheid wordt op zondag 15 september 2019 sterk geadviseerd om een wetsuit te dragen. Als de watertemperatuur onder de 18 graden komt wordt een wetsuit zelfs verplicht. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook extra drijfvermogen en bescherming op. Zo kun je onderweg nog een beetje ‘uitrusten’. Herman Lieven Duiksport, Rietveldenweg 64 te ’s-Hertogenbosch, biedt ook dit jaar de deelnemers van de Bossche Swim een fantastische 20% korting op de aankoop van een JOBE wetsuit aan. Daarnaast schenkt JOBE € 5,00 aan Swim to Fight Cancer Den Bosch voor ieder verkocht pak.

Is het toegestaan om met flippers te zwemmen?  

Nee, het gebruik van flippers is niet toegestaan.  

Hoe wordt de veiligheid in en langs het water bewaakt? 

Dankzij de inzet van drijvende krachten zoals de Reddingsbrigade en de duikvereniging zijn wij op en in het water voorzien van gediplomeerde EHBO-ers, life guards, duikers, ervaren zwembegeleiders en security-boten. Daarnaast staat er permanent een dokter en een ambulance paraat bij het event.? 

Moet ik verplicht een DTP-prik (tetanusprik) halen voordat ik het water in ga?  

Nee, het is echter wel verstandig om te controleren of je in de laatste 10 jaar een DTP-prik hebt gehad. Als dit niet het geval is, kun je overwegen de prik in de voorbereiding te halen. Zoek anders even contact met de GGD in jouw omgeving. Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van vaccinaties en het consult. 

Is er water te krijgen voor deelnemers bij de start?

Ja, we hebben waterzakjes voor de deelnemers. Let op: zorg ervoor dat je zelf voldoende drinkt vooraf. 

Wie kunnen er deelnemen aan Swim to Fight Cancer 's-Hertogenbosch? 

Een deelnemer is minimaal 8 jaar, mag niet zwanger zijn en mag geen gezondheidsproblemen hebben. Tevens is een deelnemer minimaal in het bezit van zwemdiploma A. Voor de Kids Swim van 800 meter heb je zelfs A en B nodig. Aan elke deelnemer wordt bij inschrijving gevraagd om dit te verklaren. Deelnemers jonger dan 18 jaar kunnen alleen meedoen met een schriftelijke goedkeuring van hun ouder en/of verzorger. Hiertoe moet een 'ouderverklaring' worden ingevuld. 

Hoe lang doe ik er over?

Een getrainde zwemmer doet rond de dertig minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar bijna zestig minuten over.

Waar wordt er gezwommen?

Swim to Fight Cancer ‘s-Hertogenbosch vindt plaats rondom de gerestaureerde vestingwerken, om precies te zijn in de Singelgracht en de Dommel. Het parcours is ongeveer 2 kilometer lang, waarbij een klein stukje ‘gekluund’ moet worden op het Vughtereiland.

Wat ontvangt een individuele deelnemer en ieder lid van een Family & Friends / Kids team?

Het inschrijfgeld voor Swim to Fight Cancer 2019 bedraagt voor individuele deelnemers € 90,- (incl. btw), vóór 1 juni geldt het Early Duck tarief van € 75,- (incl. btw). De donatieverplichting die iedere deelnemer aangaat bedraagt minimaal € 250,-. De donatiegelden komen volledig ten goede aan stichting Fight cancer. Na inschrijving ontvangt iedere deelnemer via e-mail een link naar zijn/haar persoonlijke pagina om donateurs te gaan werven.

Elke deelnemer ontvangt:

 • 1x startbewijs Swim to Fight Cancer 2019
 • 1x een badmuts (let op: verplicht vanuit de organisatie)
 • 1x handdoek, badjas, badslippers en herinnering bij de finish
 • 1x omkleedmogelijkheid op registratielocatie
 • 1x vervoer van registratielocatie naar startlocatie
 • Mogelijkheid voor opfrisdouche bij finish
 • ‘Verfrissingsposten’ vanaf registratie tot en met finish
 • Deelname aan after-party
 • Persoonlijke pagina op de site van Swim to Fight Cancer

Wat ontvangt een business team?

Het inschrijfgeld voor Swim to Fight Cancer 2019 bedraagt voor een business team € 1.000,-, excl. btw (maximaal 5 personen). De donatieverplichting die iedere business team-deelnemer individueel aangaat bedraagt € 250,-. Dat betekent dat een team dus minimaal € 1.250,- aan donaties ophaalt. Laat het daar vooral niet bij en vecht je qua donaties ophalen naar boven! De donatiegelden komen volledig ten goede aan stichting Fight cancer. Na inschrijving ontvangt iedere deelnemer via de email een link naar zijn/haar business teampagina om donateurs te gaan werven.

Businessteams ontvangen:

 • 5x startbewijs Swim to Fight Cancer 2019
 • 5x een badmuts (let op: verplicht vanuit de organisatie)
 • 5x handdoek, badjas, badslippers en herinnering bij de finish
 • 5x vervoer van registratielocatie naar startlocatie
 • Mogelijkheid voor eenvoudige opfrisdouche bij finish
 • ‘Verfrissingsposten’ vanaf registratie tot en met finish
 • Deelname aan after-party
 • Bewaakte garderobe
 • Eigen business teampagina
 • Logovermelding op overzichtspagina business teams (zelf uploaden)
 • Vermelding teamnaam op overzichtspagina businessteams
 • Teamfoto voorafgaand aan de start

Business teams die zich voor 10 mei inschrijven, worden voor woensdagavond 15 mei uitgenodigd om een lezing met als onderwerp ‘Agile & zelf coachende teams’ van bestuursvoorzitter Marc Lammers bij te wonen. Daarnaast worden business teams uitgenodigd om deel te nemen aan een clinic met Joost Reijns, projectmanager Fight cancer en oud-topzwemmer. Tot slot bieden we extra exposure voor de deelnemende teams middels logo vermelding in filmpjes, gedeeld via onze social media kanalen.

Hoe organiseert de organisatie de mogelijkheden tot omkleden en douchen na het zwemmen? 

Iedereen die deelneemt aan de Swim en de Kids Swim kan zich omkleden in de kleedruimtes. Hier kan je ook spullen in een bewaakte ruimte achterlaten. Bij de finish creëren wij de mogelijkheid om te douchen met heerlijk warm water. Je krijgt daar van ons een handdoek, slippers en zelfs een badjas! Tevens is er gelegenheid voor de zwemmers om iets warms te eten en te drinken. Je ontvangt ruim van tevoren hierover meer informatie.? 

Hoe schrijf ik mij in als ik toch samen met en volwassene de laatste 800 meter wil zwemmen?

Vanaf dit jaar is het niet meer verplicht om met een volwassene te zwemmen, maar dit mag natuurlijk wel. Als je samen een Family & Friends team start, houden wij hier rekening mee met de indeling van de waves. Je moet echter wel met minimaal 4 personen zijn. Vraag om je heen, kijk op de website of dat je wellicht andere deelnemers treft die samen met jullie een Family & Friends team willen starten. Twee duo’s vormen samen ook een fantastisch team. Kids en volwassenen mogen gezamenlijk in een team. Wel zo gezellig!

Waar kan ik promotiemateriaal vinden om bekendheid te geven aan mijn deelname aan de Swim?

Hier kun je de poster en flyer downloaden om te gebruiken voor jouw persoonlijke promotie. 

Hoe kan ik op 15 september Swim to Fight Cancer bereiken?

Houd de site in de gaten voor een update van deze informatie. Vooralsnog:

Openbaar vervoer:
De startlocatie bij de kruising van de Zuidwal en de Pettelaarseweg is vanaf station ’s-Hertogenbosch 15-20 minuten lopen, via de markt en de Parade.

De finishlocatie is bij het Sint Jansbolwerk ligt op 2 minuten loopafstand van het station.

Fiets:
In de Kerkstraat (tussen start en finish) is een gratis fietsenstalling. Dit geldt ook voor het station.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

De stad ’s-Hertogenbosch heeft drie transferia. Een dagkaart voor parkeren kost € 4,00. U wordt vervolgens (gratis) per bus naar het centrum gebracht. Transferium Vlijmenseweg is aan te raden omdat deze niet ver van het parcours verwijderd ligt, en de bus vlakbij het parcours, met name de finish, stopt.

Een overzicht van de overige parkeerlocaties in de stad vind je hier.