Programma

Het programma voor zondag 15 september

De deelnemers aan Swim to Fight Cancer zwemmen op zondag 15 september 2019 een parcours van 2 km langs de vestingwerken van ’s-Hertogenbosch, in de Singelgracht en de Stadsdommel. Kinderen in de leeftijd van 8 – 14 jaar zwemmen 800 meter vanaf het Vughtereiland naar de finish bij het Bolwerk. Supporters kunnen langs de hele route hun helden aanmoedigen, op tal van plaatsen wordt muziek langs de route gespeeld.

Registratiebalie parkeergarage Sint Janssingel (onder de Jumbo)
10.00-13.00 uur   Registratie deelnemers (ontvangst badmuts) in de parkeergarage Sint Janssingel. Daar ontvang je je individuele tijdschema. Vanaf daar loop je langs Bolwerk, waar je koffie/thee en een mini Bossche Bol krijgt, naar JADS (Sint Janssingel 92) om je om te kleden. De zwemmers gaan per bus naar de startlocatie (let op: tijdschema is leidend voor vertrek naar de start, je kan niet zomaar instappen in de bus). KLIK HIER VOOR DE ACTUELE DEELNEMERSLIJST. Kledingtassen kunnen bij de bewaakte garderobe in het gebouw worden achtergelaten. Toegang JADS is exclusief voor deelnemers en vrijwilligers.

LET OP: EEN VRIJWARINGSVERKLARING ONTVANGEN WE GRAAG GETEKEND RETOUR VOORAFGAAND AAN DE START. DOWNLOAD DE VERKLARING VIA DEZE LINK EN NEEM DEZE INGEVULD MEE NAAR DE REGISTRATIBALIE. 

Startlocatie Groote Hekel
11.45 uur               Opening vierde editie Swim to Fight Cancer Den Bosch, startlocatie Groote Hekel

12.00 uur               Start wave 1
Totaal starten zo’n 35 waves, per wave starten circa 25 zwemmers of 5 teams. Op diverse locaties (JADS, Bolwerk & Startlocatie) zijn informatieborden beschikbaar met hierop namen van deelnemers & individuele starttijden.
+/- 14.30 uur         Start laatste wave

Elke wave start met een warming-up, begeleid door DJ en entertainment.
Er is een koffietentje voor publiek aanwezig bij de start. 

Bastion Oranje (supporterspunt)
12.00 - 15.30 uur   Verwachte doorkomst van de zwemmers 

Startlocatie Kids Swim Wilhelminaplein / Vughtereiland (tevens ‘kluun’ eiland)
12.15 - 15.45 uur   Verwachte doorkomst zwemmers aan de ‘grote’ Swim

Kids Swim start hier vanaf de speciale glijbaan. Kinderen mogen starten zonder begeleider, maar gezellig wachten op een ouder/begeleider kan uiteraard ook.
Het Vughtereiland is een waterpost en er wordt een stroopwafel uitgedeeld aan deelnemers.

Finishlocatie Bolwerk Sint-Jan (Sint Janssingel 25)
12.30-16.30 uur   Verwachte finishtijden deelnemers

Bij aankomst is er gelegenheid om af te spoelen, hierna uitgifte van medaille, badjas, slippers en een handdoek. Deelnemers ontvangen een drankje, soepje en stroopwafel. Op eigen gelegenheid loop je naar de omkleedlocatie (slechts 2 minuten lopen).

Het after-finish terras bij Bolwerk is vrij toegankelijk voor publiek waarbij de openbare weg (Sint Janssingel) voor verkeer afgesloten wordt in verband met de verwachte drukte.

Omkleedlocatie
10.00-19.00 uur   Na afloop is er gelegenheid om te douchen, om te kleden en wordt er bij Bolwerk een pasta-hapje geserveerd aan deelnemers (tot 17.30 uur). Zij ontvangen deze pasta-hap na inlevering van een muntje.  

Slotceremonie Bolwerk Sint-Jan
16.30 uur        Bekendmaking van donatiebedrag en overhandiging cheque aan Fight cancer.

18.00 uur        Einde programma Bolwerk

Bereikbaarheid locaties Swim to Fight Cancer
Met de auto
Alle transferia zijn bereikbaar. Maak gebruik van parkeergarage Sint-Jan of de Wolvenhoek.

Met de fiets
Maak gebruik van de fietsenstallingen in de Kerkstraat en in de Wolvenhoek. Neem je fiets niet mee naar de start of de finish vanwege de verwachte drukte. Voor deelnemers en bezoekers wordt er wel een fietsenstalling gecreëerd in de parkeergarage onder de Jumbo.


Met de trein
Het station van ’s-Hertogenbosch ligt op vijf minuten loopafstand van de omkleedlocatie en finish.