Swim to Fight Cancer
Haarlem 2023 
September 2023

Totaal opgehaald: €463.677

15.997 donateurs

625 deelnemers

92 teams

Zwemmers, Vrijwilligers & Sponsoren Bedankt

WOW, wat hebben jullie een ongekend bedrag bij elkaar gerealiseerd! Dank jullie wel!

Ondanks de grote teleurstelling dat Swim to Fight Cancer Haarlem niet door kon gaan vanwege de slechte waterkwaliteit, hebben jullie zwemmers die er vandaag waren (en ook namens de niet aanwezige zwemmers en vrijwilligers) een mooi moment gegeven. Het start-en finishponton was immers al geplaatst afgelopen vrijdag dus dit was vandaag het podium om jullie de welverdiende medaille alsnog om te hangen en het ongekende donatiebedrag van 461.129,11 euro bekend te maken. Dit bedrag is een tussentijds donatiestatus want deze editie Swim to Fight Cancer Haarlem is verplaatst naar 2023.

De startbewijzen van de zwemmers worden doorgeschoven naar volgend jaar. De organisatie heeft direct vandaag ook weer de inschrijving geopend om nog meer deelnemers de kans te geven mee te zwemmen. De datum in 2023 wordt spoedig aan jullie bekend gemaakt na overleg met de Gemeente Haarlem.

De donaties die jullie hebben opgehaald, worden direct aan onderzoek besteed. Het bedrag dat jullie zwemmers op je actiepagina hebben opgehaald, blijft symbolisch staan voor de Swim 2023. Doneren kan dus nog steeds. De gekozen onderzoeken vanuit Haarlem zijn: De ontwikkeling van een vaccin tegen kanker van professor Griffioen en aan de unieke zorg voor Jong Volwassenen van 18-39 jaar (AYA's).

Vandaag was er een programma van muziek en huldiging om jullie zwemmers maar ook de organisatie van ruim 100 vrijwilligers een moment te bieden.

De deelnemers die het meeste geld hebben ingezameld kregen van de Kinderburgemeester Tess en Burgmeester Jos Wienen een gouden badmuts. De gouden badmutsen hebben de eer gekregen de cheque aan Fight cancer aan te bieden. Gouden badmuts deelnemer Florien Millaard, "ik ben schoon en zwem nu voor iedereen'.

Directeur Fight cancer, Stefanie van Rootselaar:"Ik ben ontzettend trots op en dankbaar voor alles wat de lokale organisatie in Haarlem alsnog neer heeft gezet vandaag. De saamhorigheid en verbinding, waar de Swim voor staat, was heel voelbaar. En wat een geweldige opbrengst, waarmee we baanbrekend onderzoek naar kanker kunnen financieren. Hulde aan iedereen!"

Allen, blijf zwemmen en tot in 2023!

Meld je nu aan voor 2023!

Steun een deelnemer of team

Social media

Hoofdsponsoren

Event Partners

Sponsoren