Tussenstand: €51.244

2.041 donateurs

Laatste nieuws

Swim to Fight Cancer Haarlem op 18 september 2022

We hebben een nieuwe datum voor de Swim to Fight Cancer Haarlem, namelijk 18 september 2022! Na 2 jaar waarin de Swim helaas niet door kon gaan, kunnen we hopelijk aan het eind van de zomer weer met z'n allen het Spaarne inspringen.

Zwemmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor sneller en beter kankeronderzoek. Want kanker laat zich niet stoppen door corona en daarom blijft onderzoek heel belangrijk. 

Wat gebeurt er met jouw inschrijving van 2021? 

Jouw inschrijving blijft geldig en ook jouw donaties blijven staan voor de gekozen onderzoeken:

Kanker bij Jong Volwassenen: meer weten = beter behandelen. De twee onderzoekers Winette van der Graaf en Olga Husson (beide van het AvL-NKI) vezamelen landelijk zoveel mogelijk gegevens van jongvolwassenen met kanker. Door die gegevens te combineren en analyseren, verwachten ze jongvolwassenen in de toekomst een behandeling op maat te kunnen bieden.

Het ontwikkelen van een vaccin tegen kanker o.l.v. Prof. Dr. Arjan W. Griffioen (AMC-UMC)
Het team heeft een techniek ontwikkeld waarbij ze de immunologische afweer opzetten tegen de bloedvaten in de tumor. Deze bloedvaten verschillen van die in gezonde weefsels. Met een vaccinatie tegen deze verschillend kan ons eigen immuunsysteem de tumor herkennen en afbreken.

Voor meer informatie over de verschillende onderzoeken, klik hier.

Als er vragen zijn, schroom niet contact met ons op te nemen via info@haarlem.swimtofghtcancer.nl 

Doneer of steun jouw zwemmer of team

Swim to Fight Cancer Haarlem

Openwater zwemevent in hartje Haarlem voor deelnemers van alle leeftijden. 18 September 2022 springen weer honderden Haarlemmers het Spaarne in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor sneller en beter kankeronderzoek. 

Fight cancer is een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.

Top fundraisers

Onze partners

  SportSupport       

Aftermovie Swim to fight Cancer 2018

Benieuwd naar de Swim? Deze film geeft een prachtig beeld van de 2018 editie. Hopelijk heb je meteen zin om volgend jaar ook mee te zwemmen of als vrijwilliger mee te helpen op dit prachtige evenement!