Voorbereiding

Een zeer geoefende zwemmer doet rond de 30 minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar al gauw 60 minuten of zelfs langer over. Met schoolslag zwem je langzamer dan met de borstcrawl. Trainen voor deze swim raden wij dus zeker aan. Trainen kan in het zwembad, maar probeer zeker ook eens in het open water te zwemmen. Het Wed in de Kennemerduinen leent zich hier heel goed voor! Ook wij organiseren trainingen via SRO (zwembad de Houtvaart) en Kras Sport. Als deelnemer ontvang je hierover bericht via de mail. 

WETSUIT

Het dragen van een wetsuit is tijdens de swim verplicht. Er zijn special zwemwetsuits verkrijgbaar bij (online) sportwinkels. Deze zijn anders dan bv surfwetsuits. Ook deze editie proberen wij weer een huurmogelijkheid te bieden aan de deelnemers. 

TRAINEN

Natuurlijk zijn er meerdere zwembaden in de regio waar je je kunt voorbereiden. Maar mocht je gezellig willen trainen in groepsverband, dan bieden wij jou die mogelijkheid aan. Je krijgt als deelnemer informatie daarover via de mail. Er is echter beperkte beschikbaarheid voor deze trainingen. We gaan - net zoals vorige keer - ook weer clinics organiseren voor alle deelnemers. Er zijn ook zwemmers die regelmatig oefenen in buitenwater. Kijk voor de mogelijkheden op de site van de Nederlandse Openwater Web. Daar vind je meer informatie over trainings- en wedstrijdmogelijkheden en zijn er fora waarin informatie over buitentrainingen wordt gedeeld.