Voorbereiding/Trainingen

Er worden openwater clinics georganiseerd om te wennen aan het zwemmen in openwater en ook om je tips te geven en je veilig te voelen in het openwater. Swim to Fight Cancer is geen wedstrijd dus zorg vooral dat je van het unieke evenement met veel muziek en supporters langs de kant, ook kan genieten. Je bent sowieso al een held dat je meedoet en je op deze manier inzet om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar kanker.

De zwemclinic kun je ook gebruiken om jouw trainingsmoment met je achterban te delen en te vragen of ze je willen steunen/supporten met een donatie. Er zullen fotografen en een social reporters aanwezig zijn om persoonlijke reportages te maken. Vraag dus gerust of er een foto of oproep van jou gemaakt kan worden. Of heb je bezwaar tegen foto of video’s, meldt het dan bij de aanwezige organisatie. Wij zijn zichtbaar met een blauwe Love Life. Fight cancer trui.

Aanmelden is verplicht, beperkte capaciteit
Train je met ons mee? Meld je dan aan via: 
info@haarlem.swimtofightcancer.nl 

Eerstvolgende openwater trainingsdata
19.00 – 20.00 uur | 15, 22 & 29 mei voor volwassenen (locatie Mooie Nel, bij Paviljoen Loef)
18.45 – 19.30 uur | 29 mei Family & Kids (locatie Mooie Nel, bij Paviljoen Loef)

Adres

Mooie Nelpad 5, Haarlem
Je kunt gratis parkeren op de parkeerplaats.
Bij Paviljoen Loef plaatsen we een Swim to Fight Cancer beachflag.

Omkleden
Je kunt je op het terras omkleden. De horecagelegenheid is gesloten en er zijn dus geen aparte omkleedruimtes.

Wetsuit verplicht
Het dragen van een wetsuit is verplicht zowel tijdens de trainingen en de swim. 

Tips
Neem een grote fles gevuld met warm water mee. Voordat je het water ingaat, giet je dit warme water in je wetsuit. Zo heb je een warm laagje tussen je huid, wetsuit en het koude water??
Draag een badmuts (of zelfs) twee om warm te blijven, smeer je nek en armen in met vasaline om schuurplekken van de wetsuit tegen te gaan.

Heb je geen wetsuit?
Via Open Water Swimming Club, kunnen jullie wetsuits huren. Tijdens de volgende training op 15 mei a.s. organiseren we een wetsuit passessie, zodat je ook kunt oefenen in je wetsuit. De wetsuit kun je na het proberen reserveren voor 4 juni om te huren.
Reserveer een pak via: openwaterwebwinkel@gmail.com meer info klik hier.

Safer Swimmers 
Er worden door de organisatie Safe Swimmer verstrekt tijdens de trainingen en indien gewenst tijdens het evenement. 

 

Wil je meer foto's bekijken van de trainingen? 
Klik dan hier!

WETSUIT

Het dragen van een wetsuit is tijdens de Swim verplicht, tenzij de temperatuur watertemperatuur boven de 22 graden is. De kans dat begin juni de temperatuur boven de 22 graden is, is nihil, zorg dus voor een wetsuit.   

Via Open Water Swimming Club, kunnen jullie wetsuits huren. Tijdens trainingen organiseren we passessies, zodat je ook kunt oefenen in je wetsuit. 
Reserveer een pak via: openwaterwebwinkel@gmail.com

local_hospital

VEILIGHEID & GEZONDHEID

Dankzij de inzet van partijen zoals Rijkswaterstaat, de Reddingsbrigade, gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, ervaren zwembegeleiders, veiligheidsboten, duikers, suppers enzovoort proberen wij dit evenement zo veilig mogelijk te organiseren. Ook zullen er in het water boeien liggen, die het gedeelte markeren waar het veilig is om te zwemmen. Zwemmen buiten de boeien is niet toegestaan.

Houdt er rekening mee dat deelname aan Swim to Fight Cancer verder altijd op eigen risico is. Indien de waterkwaliteit ten tijde van het evenement onvoldoende blijken te zijn, dan behoudt de organisatie zich het recht om maatregelen te nemen, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement. Zie de algemene voorwaarden voor alle details.