Veelgestelde vragen

Hoe wordt gezondheid en veiligheid in en op het water bewaakt?

Dankzij de inzet van partijen zoals de Brandweer, de gemeente, de ReddingsBrigade, het Rode Kruis, etc., zijn wij op het water voorzien van gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, duikers, ervaren zwembegeleiders en security-boten.

Wanneer is de Swim to Fight Cancer Haarlem?

Swim to Fight cancer Haarlem vindt plaats op zondag 19 september 2021.

Kan ik ook mobiel inschrijven, betalen en/of doneren?

Ja, er is een mobiele versie van deze website. Deze kun je zowel gebruiken om je in te schrijven als om te doneren, mits je een mobiele app van je bank hebt geïnstalleerd die dit ondersteunt.

Wat adviseert de organisatie ten aanzien van het zwemmen met of zonder wetsuit?

Gezien onze eerdere ervaringen, verplichten we het dragen van een (full) wetsuit. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Bovendien raden wij deze deelnemers aan om in dit zwempak te trainen.

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren?

Stuur een mail, een facebookbericht of een tweet met de link van je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina doneren, dan doneren ze aan jou.

Hoe houden jullie het inschrijfgeld en de donaties gescheiden?

Het inschrijfgeld en de donaties houden wij strikt gescheiden doordat wij werken met twee verschillende rekeningen. Op de ene rekening komen het inschrijfgeld en eventuele sponsorgelden binnen en op andere rekening de donaties. Met het inschrijfgeld en eventuele sponsorgelden worden de organisatiekosten gedekt. 

Alle donaties aan acties gaan naar Fight cancer. De netto opbrengst gaat via KWF Kankerbestrijding naar kankeronderzoek en preventie.

Ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat nu?

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, neem dan via info@haarlem.swimtofightcancer.nl contact met ons op.

Wie kunnen er deelnemen aan Swim to Fight Cancer Haarlem?

Een deelnemer is minimaal 8 jaar, heeft minimaal een A en B zwemdiploma, mag niet zwanger zijn en mag geen gezondheidsproblemen hebben. Aan elke deelnemer zal voor de start worden gevraagd om dit te verklaren. Deelnemers jonger dan 18 jaar kunnen alleen meedoen met een schriftelijke goedkeuring van hun ouder en/of verzorger. Hiertoe dient de 'ouderverklaring' te worden ingevuld tijdens het registreren. Bewoners buiten Haarlem mogen zich uiteraard ook aanmelden.

Kids Swim: 8-14 jaar

Estafette: minimaal 12 jaar

2 km individueel: minimaal 16 jaar

4 km en Business Swim: minimaal 18 jaar

Mogen de bedrijven achter businessteams acties op touw zetten om donatiegeld binnen te halen?

Ja natuurlijk! We omarmen alle initiatieven die geld opleveren voor het goede doel. We vernemen als organisatie echter graag van tevoren welke acties worden ondernomen. Dan kunnen we er namelijk op anticiperen en houden we het overzicht. De stichting Swim to Fight Cancer is echter in geen geval verantwoordelijk voor acties die door derden op touw worden gezet.

Is het toegestaan om met flippers te zwemmen?

Nee. Het gebruik van flippers is niet toegestaan.

Hoe organiseren jullie de mogelijkheden tot het omkleden en douchen?

Zowel business teams als individuele deelnemers kunnen zich omkleden in de registratielocatie. Ze ontvangen hierover ruim van tevoren meer informatie. Hier kunnen zij hun spullen in een bewaakte ruimte achterlaten. Bij de finish is er de mogelijkheid om (weliswaar met koud water) te douchen. Hier worden ook de handdoeken en slippers uitgedeeld.

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen?

Ja, dat kan. Betalingen gaan via I-Deal, creditcard of Paypal

Waarom wordt er transactiekosten gevraagd bij deelname of een donatie?

Om onze vaste IT kosten zo laag mogelijk te houden, maken wij voor al onze evenementen gebruik van het fondsenwerf platform Funraisin en het betaalplatform Stripe. Deze platformen rekenen een (variabele) fee op de betaaltransacties. Omdat het onmogelijk is om het aantal deelnemers/donaties en de hoogte ervan vooraf in te schatten, hebben wij ervoor gekozen om hiervoor een vrijwillige bijdrage aan de deelnemer/donateur te vragen. Deze heeft bij het afrekenen de keuze om wel of niet bij te dragen aan die kosten.

Waar kan ik het Deelnemersreglement inzien?

Het deelnemersreglement komt voorbij tijdens het inschrijven als deelnemer. Je moet deze dan accorderen. Wil je ze eerst even inzien, klik dan hier