Het kernteam

De kernteamleden van Swim to Fight Cancer Eindhoven - 2019 zijn:

  • Walter de Beijer
  • Patrick van den Broek
  • Elma Cruts
  • Jolanda van Gendt
  • Michiel Manuel
  • Caroline Smits
  • Marc-Antony Taminiau
  • Daphne Vogel
  • Jan Zweekhorst

De kernteamleden ontvangen géén vergoeding voor hun werkzaamheden.

Walter de Beijer
(infrastructuur)

In mijn directe omgeving heb ik gelukkig weinig met de ziekte kanker te maken gehad.

Toch vind ik het belangrijk dat er onderzoek gedaan kan worden naar het voorkomen, behandelen en draaglijker maken van specifiek deze maar ook andere levensbedreigende ziekten.

Daarnaast vind ik het leuk om mensen te helpen doelen te bereiken en prestaties mogelijk te maken.

Als lid van het kernteam van Swim to Fight Cancer Eindhoven zet ik mij in voor de organisatie van het evenement en het goede doel. Het is fantastisch te zien hoe mensen een swim beleven en de emoties die los komen bij veel deelnemers en publiek. Dan blijkt dat het om veel meer gaat dan zwemmen voor het goede doel. Ik ervaar het als een groot voorrecht hier een klein beetje aan te mogen bijdragen.

Patrick van den Broek
(veiligheid)

Als lid van de Eindhovense Reddingsbrigade leren we dat we 1 hoofddoel hebben: Het redden van mensen van de verdrinkingsdood. Vaak wens je dat je meer kan doen. Op de vraag om Swim to Fight Cancer Eindhoven weer mee te organiseren in 2019 heb ik dan ook direct ja gezegd.

In mijn familie ben ik meerdere malen in aanraking gekomen met deze vreselijke ziekte. Waarbij het vaak een oneerlijke strijd werd. Gelukkig wordt de kans op genezing steeds groter, maar we zijn er nog lang niet. Hoe mooi zou het zijn als we over een paar jaar kunnen zeggen dat kanker niet meer dodelijk is. 

Ik hoop dan ook dat dit evenement een groot succes zal worden en dat we zo een stapje kunnen zetten om dit doel te verwezenlijken.

Elma Cruts
(vrijwilligers)

Ik wil me graag inzetten voor Swim to Fight Cancer omdat we allemaal wel mensen kennen die aan kanker lijden. En we allen weten hoeveel pijn en verdriet deze ziekte geeft.

Sinds de start van StFC040 in 2017 zit ik in de organisatie. Ik wil graag ook dit jaar weer als coördinator vrijwilligers meehelpen om van dit evenement in Eindhoven een groot succes te maken. 

Als er meer geld voor onderzoek komt, zal kanker meer en beter behandeld kunnen worden.

En daar doen we het voor. Allemaal samen!

Jolanda van Gendt
(communicatie & IT)

Michiel Manuel 
(voorzitter)

In 2005 verloor ik mijn schoonmoeder aan kanker. In de jaren daarna zijn meer mensen in mijn directe omgeving getroffen door deze ziekte. Naast verdriet voel ik een sterke motivatie om daar iets tegen te doen! 

Ik ben blij om al weer voor de derde keer deel uit te mogen maken van het StFC040 team. Vanaf deze editie onder de vleugels van de landelijke stichting Fight cancer waardoor we nog professioneler aan de slag kunnen. Samen staan we sterker! 

We gaan er dit jaar een mooi evenement van maken, met een zo hoog mogelijke opbrengst die zal bijdragen om kanker een halt toe te roepen!

Caroline Smits
(secretaris)

In mijn directe omgeving zijn diverse mensen met kanker in aanraking gekomen. Hoewel de overlevingskans steeds groter wordt hebben verschillende het niet kunnen overwinnen. 

Water is een rode draad door mijn leven. Vanaf jongs af aan ben ik betrokken bij het zwemmen. Eerst als sporter, vervolgens als coach en organisator Open Water zwemwedstrijden. Ook in mijn dagelijks werk bij Waterschap De Dommel is water een steeds terugkerend thema.

Met Swim to Fight Cancer wil ik samen met iedereen proberen deze ziekte te bestrijden door zoveel mogelijk geld binnen te halen. Samen staan we sterk en maken er een ook in 2019 weer een mooi evenement van.

Marc-Antony Taminiau
(communicatie & sponsoring)

Er komt een moment dat kanker niet meer de ziekte is die het nu is. Maar ondanks alle vooruitgang zijn we er nog lang niet. 

Ook in mijn directe omgeving moeten mijn familie en ik leven met de gevolgen van deze verschrikkelijke ziekte. 

Kanker moet de wereld uit, en daarom zet ik me in. 

Als kernteamlid van Swim to Fight Cancer Eindhoven kan ik bijdragen aan onderzoek, onderzoek dat broodnodig is om daar te komen waar we willen zijn; een wereld waarin kanker in het slechtste geval een chronische ziekte is waarmee je kunt leven. Waaraan je niet doodgaat.

Daphne Vogel 
(communicatie)

Kanker is een verschrikkelijke ziekte. Het verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar ook dat van iedereen in zijn of haar omgeving. Dat moet anders. Én dat kan anders! Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ik werd gevraagd om te helpen bij de eerste editie van StFC040 in 2017. Ook in 2019 ben ik weer graag van de partij als lid van het StFC040 kernteam. 

Na mijn opleiding Communicatie Management ben ik gaan werken bij Signify. De kennis en ervaring die ik daar op doe pas ik graag toe om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker.  

Hopelijk zie ik je bij de derde editie van StFC040. Samen maken we een vuist tegen kanker!

Jan Zweekhorst
(penningmeester)

Alhoewel ik vroeger zelf actief was als lange baan zwemmer, en vooral de lange afstanden aan mij besteed waren, zal ik niet zelf het water in gaan in Eindhoven. Toen ik echter weer gevraagd werd voor het kernteam van StFC040 heb ik maar kort hoeven na te denken alvorens ja te zeggen. 

Graag lever ik als penningmeester mijn bijdrage aan het gevecht tegen kanker. Iedereen heeft in zijn directe omgeving een of meerdere slachtoffers van deze ziekte. Inmiddels is de kans op overleven gestegen, maar nog altijd overlijden er teveel mensen aan deze ziekte.

Ik hoop na het evenement een mooi donatiebedrag te mogen melden.