Organisatie

Swim to Fight Cancer wordt georganiseerd door een lokaal kernteam, ondersteund door het landelijke team van Stichting Fight cancer. Maak hier kennis met het kernteam van Swim to Fight Cancer Eindhoven! Wil jij ook vrijwilliger worden bij Swim to Fight Cancer Eindhoven? Kijk dan snel op deze pagina.

Michiel Manuel
Voorzitter

Na een gedwongen pauze van twee jaar kijk ik er erg naar uit om samen met de deelnemers, de supporters en ons team het evenement Swim to Fight Cancer Eindhoven-2022 tot een grandioos succes te maken.

Dit jaar op een fantastische nieuwe locatie: Natuurzwembad & Stadsstrand De IJzeren Man in Eindhoven

Met deze locatie in combinatie met een super gemotiveerd organisatieteam en sterke ondersteuning door de landelijke Fight cancer organisatie, zullen we de deelnemerservaring, -aantallen en het donatiebedrag naar een hoger niveau kunnen tillen. Een evenement waarop we in Eindhoven en omgeving trots kunnen zijn!

Patrick v.d. Broek
Projectleider & veiligheid

Als lid van de Eindhovense Reddingsbrigade leren we dat we 1 hoofddoel hebben: Het redden van mensen van de verdrinkingsdood. Op de vraag om Swim to Fight Cancer Eindhoven weer mee te organiseren in 2022 heb ik dan ook direct ja gezegd.

In mijn familie ben ik meerdere malen in aanraking gekomen met deze vreselijke ziekte. Waarbij het vaak een oneerlijke strijd werd. Gelukkig wordt de kans op genezing steeds groter, maar we zijn er nog lang niet. Hoe mooi zou het zijn als we over een paar jaar kunnen zeggen dat kanker niet meer dodelijk is. 

Ik hoop dan ook dat dit evenement een groot succes zal worden en dat we zo een stapje kunnen zetten om dit doel te verwezenlijken.

Elma Crüts
Vrijwilligers

Ik wil me graag inzetten voor Swim to Fight Cancer Eindhoven omdat we allemaal wel mensen kennen die aan kanker lijden. En we allen weten hoeveel pijn en verdriet deze ziekte geeft.

Sinds de start van Swim to Fight Cancer Eindhoven in 2017 zit ik in de organisatie. Ik wil graag ook dit jaar weer als coördinator vrijwilligers meehelpen om van dit evenement in Eindhoven een groot succes te maken.

Als er meer geld voor onderzoek komt, zal kanker meer en beter behandeld kunnen worden. En daar doen we het voor. Allemaal samen! Wil jij ook vrijwilliger worden bij Swim to Fight Cancer Eindhoven? Meldt je dan hier aan.

Maurice Kos
Penningmeester

Ik wil graag een bijdrage leveren aan dit prima initiatief om de financiering van voortschrijdend kankeronderzoek  mogelijk te maken. Enerzijds vanuit een professionele oriëntatie in de biotechnologie met onder meer weefselonderzoek naar werking van nieuwe oncologische medicijnen, anderzijds vanuit een jarenlange ervaring met financiën en teamwork in bredere zin. Mooi om dit initiatief een sportief hart toe te dragen, om  een jaarlijks sponsor evenement ook in Eindhoven mogelijk te kunnen maken. We dagen jullie uit, alleen of samen met anderen, door een sportieve prestatie ook bij te dragen aan de strijd tegen kanker.

Maarten Moolenaar
Communicatie & IT

Voorgaande edities ben ik als vrijwilliger betrokken geweest bij Swim to Fight Cancer Eindhoven. Voor de editie van 2022 ben ik gevraagd om mijzelf in te gaan zetten binnen het kernteam, hier heb ik natuurlijk direct ja op gezegd.

Met de kennis die ik o.a. op heb gedaan bij de Eindhovense Reddingsbrigade ga ik mijzelf inzetten bij het beheer van de social media kanalen en de website van Swim to Fight Cancer Eindhoven. En wil ik samen met de rest van het team de 4e editie in 2022 tot een groot succes maken!

Marc van Cootwijk
Communicatie & IT

In 2012 heb ik mijn moeder op veel te jonge leeftijd (ze was pas 61) verloren aan kanker. Ook in mijn directe omgeving heb ik gezien dat deze ziekte mensen treft en veel te jong uit het leven wegrukt.

Dit zal het eerste jaar zijn dat ik mee help bij Swim to Fight Cancer Eindhoven. Ik zal mijn technische/software kennis gebruiken om het evenement te ondersteunen, zodat we zoveel mogelijk geld op kunnen halen voor dit goede doel.

Astrid v.d. Hoogenband
Kernteam

2 jaar geleden ben ik in eerste instantie gevraagd om ambassadeur van Swim to Fight Cancer 040 te worden. Geen moment getwijfeld, ook niet toen ik vorig jaar voor het kernteam gevraagd werd. Helaas ook vrienden en familie verloren aan deze vreselijke ziekte. Al meer dan 40 jaar ben ik werkzaam in de “zwemwereld“ , zelf oud topzwemster, later zwemtrainster en topsportcoördinator PSV zwemsporten en het Nationaal Zweminstituut Eindhoven (NZE). Momenteel trainster bij Topsupport. Graag wil ik me inzetten om zoveel mogelijk deelnemers aan de start te krijgen en ga ik dit seizoen de zwemtrainingen voor de deelnemers verzorgen. Dit prachtige evenement moet in Eindhoven groeien en dat gaat zeker lukken met de inzet van ons team en het enthousiasme van de deelnemers. We gaan er samen voor en ik verheug me erop om jullie training te mogen geven in de IJzeren Man, onze nieuwe perfecte locatie. Succes allemaal.

Peter Verver
Kernteam

Het was 1,5 jaar geleden dat Ik voor het eerst het StFC evenement in Eindhoven bezocht. Het kanaal in Eindhoven was de locatie. Ik zag daar alleen maar gedreven mensen die bezig waren dit evenement tot een succes te maken. Niet alleen de organisatie, maar vooral de geweldige deelnemers die ieder hun eigen motivatie hadden om zich letterlijk in het zweet te werken voor dit fantastische doel. Zowel die dag als de periode daarvoor. Toen ik dan ook benaderd  werd om eens na te denken  of ik iets voor deze organisatie wilde betekenen twijfelde ik geen moment . Natuurlijk wil ik met plezier tijd en moeite investeren om voor dit mooie doel iets te kunnen doen. ik hou me vooral bezig met de “uitbreiding” van het evenement. Meer deelnemers, grotere opzet en vooral nog meer blije voldane gezichten... met natuurlijk een nog hogere opbrengst. We gaan er gewoon voor!

Arianne Swinkels
Kernteam

Omdat er al te veel mensen in mijn directe omgeving getroffen zijn door deze vreselijke ziekte wil ik er graag voor zorgen dat er zo veel mogelijk geld voor onderzoek naar kanker beschikbaar komt.
Dit heb ik gedaan door Alpe d’HuZes te lopen en door als vrijwilliger in de Kerstkringloopwinkel met een Missie te helpen.

Nu hoop ik dat we samen een succesvol evenement op de kaart gaan zetten en dat we een mooi bedrag voor onderzoek gaan inzamelen!