Organisatie

Swim to Fight Cancer wordt georganiseerd door een lokaal kernteam, ondersteund door het landelijke team van Stichting Fight cancer. Maak hier kennis met het kernteam van Swim to Fight Cancer Eindhoven! Wil jij ook vrijwilliger worden bij Swim to Fight Cancer Eindhoven? Kijk dan snel op deze pagina.

Michiel Manuel
Voorzitter

Voor de 5e keer alweer Swim to Fight Cancer Eindhoven! Dankbaar en trots dat ik ook nu weer een bijdrage mag leveren om er een fantastisch evenement van te maken.
Help ons om meer onderzoek te financieren. We weten dat onderzoek helpt om zo een wereld met minder kanker te realiseren.

Met een super gemotiveerd organisatieteam en sterke ondersteuning door de landelijke Fight cancer organisatie, zullen we de deelnemerservaring, -aantallen en het donatiebedrag naar een hoger niveau kunnen tillen. Een evenement waarop we in Eindhoven en omgeving trots kunnen zijn!

Eric Nooijen
Projectleider

Helaas heeft kanker ook mijn naasten geraakt. Toen ik werd gevraagd om het kernteam te versterken, twijfelde ik geen moment en zet ik me vol overgave in om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Dit wordt mijn eerste deelname aan Swim to Fight Cancer, waarbij ik als projectleider verantwoordelijk ben voor de algemene organisatie van het evenement. Aangezien het kernteam al voor de vijfde keer dit evenement organiseert, richt ik me voornamelijk op het betrekken van de zakelijke markt.

Mijn voornaamste taak is het vinden van sponsoren en bedrijven die willen deelnemen met een Business Team. Als (regionale) ondernemer kun jij je maatschappelijke betrokkenheid tonen door dit prachtige evenement te ondersteunen. Neem gerust contact met me op als je hieraan wilt bijdragen.

Elma Crüts
Vrijwilligers

Ik wil me graag inzetten voor Swim to Fight Cancer Eindhoven omdat we allemaal wel mensen kennen die aan kanker lijden. En we allen weten hoeveel pijn en verdriet deze ziekte geeft.

Sinds de start van Swim to Fight Cancer Eindhoven in 2017 zit ik in de organisatie. Ik wil graag ook dit jaar weer als coördinator vrijwilligers meehelpen om van dit evenement in Eindhoven een groot succes te maken.

Als er meer geld voor onderzoek komt, zal kanker meer en beter behandeld kunnen worden. En daar doen we het voor. Allemaal samen! Wil jij ook vrijwilliger worden bij Swim to Fight Cancer Eindhoven? Meldt je dan hier aan.

Maurice Kos
Penningmeester

Ik wil graag een bijdrage leveren aan dit prima initiatief om de financiering van voortschrijdend kankeronderzoek mogelijk te maken. Enerzijds vanuit een professionele oriëntatie in de biotechnologie met onder meer weefselonderzoek naar werking van nieuwe oncologische medicijnen, anderzijds vanuit een jarenlange ervaring met financiën en teamwork in bredere zin. Mooi om dit initiatief een sportief hart toe te dragen, om  een om het jaar terugkerend event ook in Eindhoven mogelijk te kunnen maken. We dagen jullie uit, alleen of samen met anderen, door een sportieve prestatie ook bij te dragen aan de strijd tegen kanker.

Maarten Moolenaar
Communicatie & IT

In voorgaande jaren heb ik als vrijwilliger bijgedragen aan Swim to Fight Cancer Eindhoven. Na mijn rol in het kernteam voor de editie van 2022, ben ik ook dit jaar weer actief in het kernteam voor de vijfde editie van dit prachtige evenement. 

Geïnspireerd door mijn eerdere ervaringen in het kernteam, hoop ik dat we met de editie van 2024 een recordbedrag kunnen ophalen voor kankeronderzoek. Het is mijn doel om samen met het team en alle betrokkenen een evenement te organiseren dat niet alleen groter is in omvang, maar ook een nog grotere bijdrage levert aan de strijd tegen kanker.

Marc van Cootwijk
Communicatie & IT

In 2012 heb ik mijn moeder op veel te jonge leeftijd (ze was pas 61) verloren aan kanker. Ook in mijn directe omgeving heb ik gezien dat deze ziekte mensen treft en veel te jong uit het leven wegrukt.

Dit zal het tweede jaar zijn dat ik mee help bij Swim to Fight Cancer Eindhoven. Ik zal mijn technische/software kennis gebruiken om het evenement te ondersteunen, zodat we zoveel mogelijk geld op kunnen halen voor dit goede doel.

Patrick v.d. Broek
Veiligheid

Als lid van de Eindhovense Reddingsbrigade leren we dat we 1 hoofddoel hebben: Het redden van mensen van de verdrinkingsdood. Op de vraag om Swim to Fight Cancer Eindhoven weer mee te organiseren in 2024 heb ik dan ook direct ja gezegd.

In mijn familie ben ik meerdere malen in aanraking gekomen met deze vreselijke ziekte. Waarbij het vaak een oneerlijke strijd werd. Gelukkig wordt de kans op genezing steeds groter, maar we zijn er nog lang niet. Hoe mooi zou het zijn als we over een paar jaar kunnen zeggen dat kanker niet meer dodelijk is. 

Ik hoop dan ook dat dit evenement een groot succes zal worden en dat we zo een stapje kunnen zetten om dit doel te verwezenlijken.

Astrid v.d. Hoogenband
Ambassadeurs & trainingen

5 jaar geleden ben ik in eerste instantie gevraagd om ambassadeur van Swim to Fight Cancer Eindhoven te worden. Geen moment getwijfeld, ook niet toen ik vorig jaar voor het kernteam gevraagd werd. Helaas ook vrienden en familie verloren aan deze vreselijke ziekte. Al meer dan 40 jaar ben ik werkzaam in de “zwemwereld“ , zelf oud topzwemster, later zwemtrainster en topsportcoördinator PSV zwemsporten en het Nationaal Zweminstituut Eindhoven (NZE). Momenteel trainster bij Topsupport. Graag wil ik me inzetten om zoveel mogelijk deelnemers aan de start te krijgen en ga ik dit seizoen de zwemtrainingen voor de deelnemers verzorgen. Dit prachtige evenement moet in Eindhoven groeien en dat gaat zeker lukken met de inzet van ons team en het enthousiasme van de deelnemers. We gaan er samen voor en ik verheug me erop om jullie training te mogen geven in de IJzeren Man, onze fijne locatie. Succes allemaal.

Wij zoeken jou!
Coördinator Materiaal

Voor de aankomende editie van Swim to Fight Cancer Eindhoven zijn we op zoek naar een enthousiaste Coördinator Materiaal om ons kernteam te versterken. Heb je organisatorische skills en draag je graag bij aan een goed doel? Dan is dit je kans om een verschil te maken in de strijd tegen kanker. Sluit je bij ons aan!

Meer weten? info@eindhoven.swimtofightcancer.nl