Voorbereiding

Een zeer geoefende zwemmer doet rond de 30 minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar al gauw 60 minuten of zelfs langer over. Met schoolslag zwem je langzamer dan met de borstcrawl. Trainen voor deze Swim raden wij dus zeker aan. De organisatie is niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de trainingen. 

Trainingen

Wij bieden jou als deelnemer van Swim to Fight Cancer Eindhoven de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een open water zwemtraining. Er worden een aantal trainingen georganiseerd door Swim to Fight Cancer Eindhoven, deze trainingen worden gegeven door Astrid van den Hoogenband.

De open water zwemtraining(en) zijn op;

  • Maandag 20 juni van 17:30 tot 18:30
  • Zondag 10 juli van 11:00 tot 12:00
  • Maandag 15 augustus van 17:30 tot 18:30
  • Maandag 5 september van 17:30 tot 18:30

Om mee te doen met (een van) de trainingen is aanmelden verplicht dit kan via de knop onder dit bericht. Zo weten wij op hoeveel mensen we kunnen rekenen. 

Kernteam Swim to Fight Cancer 040
Love life. Fight cancer.

Wil je zelfstandig aan de slag om je conditie en/of techniek te verbeteren?

Dan zijn de trainingsschema’s van Mijnzwemcoach iets voor jou! Onze partner KNZB biedt alle deelnemers van Swim to Fight Cancer drie maanden kosteloos toegang tot Mijnzwemcoach ter waarde van €12,50,- Mijn zwemcoach is een platform waarop trainingsschema’s, tips en tricks te vinden zijn over zwemmen (in open water). Je kunt gebruik maken van meer dan 200 trainingsschema's gericht op jouw doel en niveau.

Wetsuits

Het dragen van een wetsuit is tijdens de Swim sterk aan te raden. Als de temperatuur onder de 18 graden komt is een wetsuit zelfs verplicht. Je kunt op deze kaart altijd de watertemperatuur volgen, maar indien een wetsuit verplicht wordt gesteld zullen wij je als organisatie daar ook van op de hoogte stellen. 

Wil je een wetsuit kopen, kun je denken aan Marktplaats, maar natuurlijk ook aan (web)winkels. Vrij betaalbare wetsuits vind je bijvoorbeeld bij Decathlon, maar let er dan goed op dat deze geschikt is voor jouw zwemslag en voor de juiste temperatuur.

local_hospital

Veiligheid

Dankzij de inzet van partijen zoals Rijkswaterstaat, de Reddingsbrigade, gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, ervaren zwembegeleiders, veiligheidsboten, duikers, suppers enzovoort proberen wij dit evenement zo veilig mogelijk te organiseren. Ook zullen er in het water boeien liggen, die het gedeelte markeren waar het veilig is om te zwemmen. Zwemmen buiten de boeien is niet toegestaan.

Houdt er rekening mee dat deelname aan Swim to Fight Cancer verder altijd op eigen risico is. Indien de waterkwaliteit ten tijde van het evenement onvoldoende blijken te zijn, dan behoudt de organisatie zich het recht om maatregelen te nemen, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement. Zie de algemene voorwaarden voor alle details.