Onze organisatie

Het bestuur van Swim to Fight Cancer | editie 's-Hertogenbosch bestaat uit Marc Lammers, Monique Groenewoud en Ed van der Sluijs. Hieronder wat meer informatie over onze bestuursleden.

Marc Lammers - Voorzitter

Soms vraag ik me af of ik iemand ken die niet van dichtbij te maken heeft gehad met kanker. Helaas is ook mijn moeder een aantal jaar geleden aan kanker bezweken. De diagnose was hard en helder: 'u bent uitbehandeld'. Nu, jaren later, volgen de medische ontwikkelingen elkaar sneller op dan ooit. Ik geloof zelfs dat er een tijd komt waarin de diagnose er voor velen wat rooskleuriger uit gaat ziet.

Om de ontwikkelingen nog sneller te laten verlopen is er geld nodig, veel geld. Blijf dus niet aan de kant staan maar duik het water in voor Swim to Fight Cancer.

Marc Lammers is voormalig bondscoach van de hockeyteams van Spanje, Nederland en België. Hoogtepunt is het behalen van Olympisch goud met de hockeydames in Peking. Als sportfan, teambuilder en Bosschenaar zet hij zich graag in om 'goud' binnen te halen voor Swim to Fight Cancer.

Monique Groenewoud-van Eerd - Bestuurslid

Vanaf het allereerste begin ben ik betrokken bij Swim to Fight Cancer in ’s-Hertogenbosch. De eerste jaren heb ik mee gezwommen en bij de laatste editie heb ik me ingezet als vrijwilliger.

In de afgelopen jaren zijn er ook in mijn directe omgeving mensen getroffen door deze ziekte. Het is dan juist heel fijn om je gevoel van onzekerheid, machteloosheid en verdriet om te zetten in een positieve flow. Samen een vuist maken met een team, collecteren en vooral ook om dit samen te delen en te beleven.  

Swim to Fight Cancer is een prachtig mooi evenement en ik ben trots dat ik daar deel van uit mag maken!

Ed van der Sluijs - Bestuurslid

Vijf jaar na het overlijden van mijn vader zwommen Judith en ik de eerste Swim in ’s-Hertogenbosch. Een emotionele Swim voor ons en heel veel andere deelnemers die kanker van dichtbij hebben meegemaakt. Het geeft een goed gevoel terug te kunnen vechten en bij te dragen aan het goede werk dat de medische wereld verricht in de strijd tegen deze vreselijke ziekte.

De komende tijd staat in het teken van zoveel mogelijk geld inzamelen voor Fight cancer en het organiseren van een zo mooi mogelijke Swim 2021, de 5de Swim voor ’s-Hertogenbosch. Want ook in deze tijd met corona is veel geld nodig voor de strijd tegen kanker. Stap voor stap komen we dichterbij ons doel; het moment waarop we vieren dat wij samen de strijd definitief hebben gewonnen. Ik hoop van harte dat jij met ons mee wilt doen, als zwemmer, vrijwilliger of donateur!

De organisatie van Swim to Fight Cancer 's-Hertogenbosch is in handen van: