Nieuws

Bekijk de foto's!

13 september 2021

Neem een kijkje op de Facebookpagina waar alle sfeerfoto's terug te vinden zijn. 

Link naar sfeerfoto’s album 1 Dank Kees Vos
Link naar sfeerfoto’s album 2 Dank Johan Keersemaker
Link naar sfeerfoto’s album 3 Dank Ellen Elemans
Link naar sfeerfoto’s album 4 Dank BlikFoto
Link naar sfeerfoto's album 5 Dank Anita van Crey
Link naar teamfoto's fotowand Dank Anita van Crey

Swim to Fight Cancer verplaatst naar de IJzeren Man in Vught 

11 september 2021

Het Bossche zwemevent Swim to Fight Cancer moet wegens de kwaliteit van het water in de Dommel komende zondag uitwijken naar een alternatieve locatie. Hiertoe is besloten na intensief overleg met de Waterschappen en het bestuur van Swim to Fight Cancer ‘s-Hertogenbosch. Het water in de Dommel en de Dieze is geen officieel zwemwater. Daarom monitoren de Waterschappen de waterkwaliteit voor Swim to Fight Cancer nauwkeurig. De metingen van gisteren en vanochtend laten zien dat de waterkwaliteit op dit moment een mogelijk gevaar voor de gezondheid kan opleveren. Dit is veroorzaakt door de harde regen van afgelopen dagen.

“We wisten dat door de regenbuien op donderdag en vrijdag de meting spannend zou worden,” aldus Marc Lammers, bestuursvoorzitter van Swim to Fight Cancer ‘s-Hertogenbosch. “De veiligheid van de deelnemers is de hoogste prioriteit voor de organisatie. Daarom hebben we sinds de last-minute verplaatsing in 2017, ook vanwege de kwaliteit van het water, een ‘Plan B’ klaarliggen.” In overleg tussen het bestuur, de organisatie en de Waterschappen is besloten het evenement te verplaatsen naar de IJzeren Man in Vught. De gemeente Vught heeft volledige medewerking verleend aan de verplaatsing van het evenement door vorige week, met Plan B in gedachten, snel en accuraat te reageren met het verlenen van de benodigde vergunningen en faciliteiten De IJzeren Man is een uitstekend alternatief: het strandbad is bekend bij partners zoals de Reddingsbrigade en de Dommelbaarzen. Veel deelnemers zwemmen er hun trainingsrondjes.

Deelnemers, sponsoren en de geregistreerde gasten worden rechtstreeks per e-mail op de hoogte gehouden.

We gaan zwemmen! Waar? Dat hoor je morgen! 

10 september 2021

Het water in de Dommel en de Dieze is geen officieel zwemwater. Daarom monitoren de Waterschappen de waterkwaliteit voor Swim to Fight Cancer nauwkeurig. Gezien het wisselvallige weer is zojuist besloten dat we na de meting van zaterdagochtend 11 september besluiten of dat Swim to Fight Cancer ’s-Hertogenbosch in de Bossche wateren gaat plaats vinden. Of moeten we, net als in 2017, uitwijken naar de IJzeren Man in Vught? Houd daarom je mailbox morgenochtend goed in de gaten voor een laatste update waar we gaan zwemmen. Want zondag gaan we hoe dan ook zwemmen, met hetzelfde doel voor ogen: zoveel mogelijk geld ophalen voor Swim to Fight Cancer.

Starttijden

10 september 2021

Kom je supporteren? Fantastisch! Dan is het natuurlijk wel fijn om de starttijd van jouw buurvrouw, vriend, collega of familielid te weten. Bekijk hier het overzicht van alle moedige deelnemers en hun starttijd.

Programma

09 september 2021

Zondag 12 september klinkt om 12.00 uur het startschot voor de eerst zwemmer. Figuurlijk gesproken, want eigenlijk verschijnt er groen licht. Iedere 45 seconden vertrekken vanaf het Wilhelminaplein 2 zwemmers. Om 14.40 uur springt de laatste zwemmer in het water. Het startgebied is enkel voor de deelnemers en crew toegankelijk. Kom je supporteren? Geweldig! Houd dan wel op de kade gepaste afstand van elkaar. De finish op de Tramkade is i.v.m. de geldende Corona maatregelen afgezet. Enkel de deelnemers en de (door de zwemmers) geregistreerde supporters hebben toegang tot dit terras.

Tikkie vragen

08 september 2021

Afgelopen week ontvingen alle deelnemers een sms bericht van stichting Fight cancer. Hierin zat een persoonlijke tikkie link die naar mogelijke donateurs kon konden gestuurd. Een gemakkelijk middel om donaties mee op te halen. Echter, Fight cancer heeft deze tool recentelijk geïntroduceerd en leverde wel wat vragen op, maar ook al ruim 5.000 euro aan donaties! Bekijk hier (tabblad doneren) de antwoorden op de veel gestelde vragen.

Nieuw parcours

22 juli 2021

De 5e editie van Swim to Fight Cancer Den Bosch kent een nieuw parcours! Om precies te zijn in de Dommel en De Dieze. Het parcours is ongeveer 2 kilometer lang. We starten bij het Vughtereiland en finishen aan de Tramkade, ter hoogte van de Bossche Brouwers. De kids gaan net voorbij de Wilhelminabrug op spectaculaire wijze het water in. Zij zwemmen 800 meter. Zwem ook mee, of doneer. Juist nu, want afgelopen jaar konden namelijk veel onderzoeken noodgedwongen niet doorgaan.