Veelgestelde vragen

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren?

Stuur een E-mail, een WhattsAppbericht, een Facebook bericht via jouw eigen pagina of tag mensen via onze Facebook pagina, Instagram of een tweet via Twitter met de link van je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina, onder jouw foto en motivatie op de knop 'doneer' drukken, dan doneren ze direct aan jou.

Ik wil een donatie doen, maar ik wil pas later betalen. Kan dat?

Als je als bedrijf een donatie doet van meer dan € 250,00, dan kun je een factuur ontvangen die je dan binnen 14 dagen moet betalen. Ga hiervoor naar de donatiepagina. Zodra je € 250,- of meer plus de bedrijfsnaam hebt ingevuld, komt de mogelijkheid (onder iDeal) “Factuur” tevoorschijn. Klik daarop en geef aan dat je later wilt betalen.

Oeps, ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat moet ik nu doen?

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, kunnen wij dat namelijk helaas NIET voor je oplossen.

Kan ik ook mobiel inschrijven, betalen en/of doneren?

Ja, er is ook een mobiele website. Deze kun je ook gebruiken om je in te schrijven en te doneren.

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen?

Ja, ook vanuit buitenland kun je met creditcard of Paypal betalen. Voor betalingen vanuit buitenland met iDeal heb je wel een Nederlandse bankrekening nodig. 

Wie kunnen er deelnemen aan Swim to Fight Cancer Breda?

Een deelnemer is minimaal 8 jaar, mag niet zwanger zijn en mag geen gezondheidsproblemen hebben. Tevens is een deelnemer minimaal in het bezit van zwemdiploma A. Voor de Junior Swim 500 meter heb je zelfs A en B nodig. Aan elke deelnemer wordt bij inschrijving gevraagd om dit te verklaren. Deelnemers jonger dan 18 jaar kunnen alleen meedoen met een schriftelijke goedkeuring van hun ouder en/of verzorger. Hiertoe moet een 'ouderverklaring' worden ingevuld. 

Mogen bedrijven achter de businessteams acties op touw zetten om donatiegeld binnen te halen?

Ja, natuurlijk! Dat omarmen wij alleen maar. Alle initiatieven rondom het zwemmen, die extra geld opleveren voor het goede doel van wetenschappelijk onderzoek KWF  zijn toegestaan. Wij horen wel graag als organisatie van tevoren welke acties worden ondernomen. Dan kunnen we er namelijk rekening mee houden en op anticiperen en belangrijker nog, we houden het overzicht. Wij noch Fight Cancer zijn in geen geval verantwoordelijk voor acties die door derden op touw worden gezet.

Wat is de kwaliteit van het zwemwater in de Kuil tijdens Swim to Fight Cancer Breda? 

De Kuil is een door de Brabantse Delta gecontroleerde zwemplas. Enkele jaren geleden had de Kuil vaker last van blauwalg. Door het toepassen van de Flock & Lock-methode is dit grotendeels verdwenen. Wel is er in het voorjaar last van “Bourgondisch bloed”. Dit is een koudwateralg waar wij in september geen last van gaan hebben!

Met hoeveel deelnemers wordt rekening gehouden bij de Swim to Fight Cancer Breda?

Er kunnen maximaal 500 zwemmers in de Kuil zwemmen. Dat zou natuurlijk geweldig zijn als we dit aantal met elkaar gaan halen. Het bestuur van Swim to Fight Cancer Breda behoudt zich het recht voor om dit aantal aan te passen als veiligheid in het gedrang komt. Want veiligheid staat bij ons ten alle tijden op de eerste plaats.

Moet ik als deelnemer verplicht waterschoenen en een wetsuit dragen?

Voor je eigen veiligheid wordt op zondag 12 september 2021 geadviseerd om een wetsuit en waterschoenen te dragen. Als de watertemperatuur onder de 18 graden komt wordt een wetsuit zelfs verplicht. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook extra drijfvermogen en bescherming op. Zo kun je onderweg nog een beetje “uitrusten”. 

Is het toegestaan om met flippers te zwemmen tijdens de Swim of de Junior Swim?

Nee. Het gebruik van flippers is niet toegestaan. Het dragen van beschermende sokken/waterschoentjes uiteraard wel en raden wij dan ook aan. 

Hoe organiseert de organisatie de mogelijkheden tot omkleden en douchen na het zwemmen?

Iedereen die deelneemt aan de Swim kan zich omkleden in de kleedruimtes. Hier kan je ook spullen in een bewaakte ruimte achterlaten. Bij de finish creëren wij de mogelijkheid om te douchen. Je krijgt daar van ons een handdoek die je mag houden! En is er gelegenheid voor de zwemmers om iets warms te eten en te drinken. Je ontvangt ruim van tevoren hierover meer informatie. 

Hoe houden jullie het inschrijfgeld en de donaties gescheiden van elkaar?

Het inschrijfgeld en de donaties houdt de organisatie strikt gescheiden doordat er gewerkt wordt met twee verschillende rekeningen. Op de ene rekening komen inschrijfgelden en eventuele sponsorgelden binnen en op de andere rekening de donaties. De donaties komen 100% ten goede van stichting Fight cancer (na aftrek van transactiekosten waarvan de donateur zelf bepaalt of hij/zij deze wil betalen). Na afloop van het event wordt de 1e donatiestand doorgegeven. Op 31 oktober wordt het definitieve totale donatiebedrag openbaar gemaakt en overgemaakt aan de stichting Fight cancer. De inschrijfgelden en sponsorgelden worden gebruikt voor de organisatie van het evenement en voor eventuele opstartkosten voor het volgende event in Breda. Mocht na aftrek van deze kosten een bedrag overblijven, dan wordt ook dit bedrag (na aftrek transactiekosten) overgemaakt aan de stichting Fight cancer.

Hoe wordt de veiligheid in en langs het water bewaakt?

Dankzij de inzet van drijvende krachten zoals de gemeente Breda, Reddingsbrigade Breda, suppers van Xplore Sup en de duikvereniging Argonauta zijn wij op en in het water voorzien van gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, duikers, ervaren zwembegeleiders en een security-boot. Daarnaast staat er permanent een dokter paraat bij het event. 

Moet ik verplicht een DTP-prik (tetanusprik) halen voordat ik het water in ga voor de Swim?

De GGD adviseert geen specifieke vaccinaties voor zwemmen in open water. Wij raden je aan bij verwondingen altijd te overleggen met een arts of er één of meerdere vaccinaties nodig zijn tegen tetanus en/of dat behandeling van de wond noodzakelijk is.

Waarom wordt er € 0,79 in rekening gebracht bij een donatie?

Om onze vaste IT kosten zo laag mogelijk te houden, maakt Fight Ccancer voor alle evenementen gebruik van het fondsenwerf platform Funraisin en het betaalplatform Stripe. Deze platformen rekenen een (variabele) fee op de betaaltransacties. Omdat het onmogelijk is om het aantal deelnemers/donaties en de hoogte ervan vooraf in te schatten, is ervoor gekozen om hiervoor een vrijwillige bijdrage aan de deelnemer/donateur te vragen. Hij/zij heeft bij het afrekenen de keuze om wel of niet bij te dragen aan die kosten. Stripe brengt kosten van € 0,79 per transactie in rekening. 

Welke maatregelen tegen Corona worden genomen?

Swim to Fight Cancer wijkt éénmalig uit naar de locatie van de Kuil in Prinsenbeek. Dit is met name gedaan om ervoor te zorgen dat wij het evenement veilig kunnen houden en aan alle dan geldende voorschriften tegen Corona kunnen voldoen. Het terrein van de Kuil is volledig omheind en daardoor veel overzichtelijker en controleerbaarder dan de binnenstad.