Wat is LoveLife Run?

Klaar voor iets nieuws, iets gaafs, iets uitdagends? LoveLife Run is namelijk niet zomaar een hardloopevent. Stoere (ex-)kankerpatiënten zoeken hun grens op door samen met hun naasten en behandelaars 5 kilometer te gaan hardlopen. Voorafgaand aan het event trainen de (ex-)kankerpatiënten 12 weken lang met hun naasten onder begeleiding van een gespecialiseerde trainer om de 5km run uiteindelijk te kunnen volbrengen. Hun lef maakt deze ultieme run met een lach en een traan zo bijzonder! 

De eerste editie van LoveLife Run vond plaats in 2021 in het prachtige decor van Breda. Sindsdien is het event uitgebreid naar andere steden en rennen elk jaar honderden mensen mee. Mensen die zelf met kanker te maken hebben (gehad) en mensen die iemand in hun omgeving kennen die ziek is (geweest) of er niet meer is. We hopen dat alle deelnemers hun gevoel van onmacht om kunnen zetten in kracht door mee te doen aan LoveLife Run. Centraal staat het werven van fondsen voor Fight cancer, die met deze fondsen via KWF Kankerbestrijding baanbrekend kankeronderzoek financiert.

LoveLife Run zal in 2024 voor het eerst gaan plaatsvinden in Den Helder op 2 juni 2024.

Wil je weten waar er dit jaar allemaal gerend gaat worden? Bezoek dan de homepage van loveliferun.nl. 


Hoe werkt het?

filter_1

Stap 1:
Schrijf je in door hierboven op "Doe Mee!" te klikken.

filter_2

Stap 2:
Creëer je eigen pagina op onze website. Maak deze pagina zo persoonlijk mogelijk (voeg een profielfoto en je verhaal toe). 

filter_3

Stap 3:
Vraag zoveel mogelijk mensen om een donatie te doen om jou te steunen. Deel jouw persoonlijke pagina of de tikkie-link die je van ons ontvangt. 

filter_4

Stap 4:
Optioneel: Maak een team aan om samen met je familie en vrienden het water in te duiken en haal samen donaties op! 

filter_5

Stap 5:
Een goede voorbereiding is het halve werk! Denk bijvoorbeeld aan vooraf trainen zodat je jouw afstand aan kan. Voorafgaand aan het event trainen de (ex-)kankerpatiënten 12 weken lang met hun naasten onder begeleiding van een gespecialiseerde trainer om de 5km run uiteindelijk te kunnen volbrengen.

filter_6

Stap 6:
Ren samen met alle andere hardlopers mee! Samen dragen we bij aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is.

Geldstromen

Met de organisatie van LoveLife Run hopen wij een zo groot mogelijk bedrag op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek.

(Ex)kankerpatiënten en hun naasten worden vaak hard geraakt worden door kanker, ook financieel gezien. Zij hebben vaak minder inkomsten doordat ze minder kunnen werken en maken veel medische kosten. Daarom kiezen wij als Stichting Fight cancer ervoor om geen inschrijfgelden te hanteren*.

Alsnog proberen wij als organisatie zo min mogelijk geld van de donaties te gebruiken voor kosten, door bijvoorbeeld subsidies aan te vragen en bedrijven te vragen om sponsoring. Indien nodig maken we - volgens de richtlijnen van het CBF - maximaal 25% kosten van het opgehaalde bedrag aan donaties. Bij de afgelopen edities van LoveLife Run, zijn we daar by far niet aangekomen dankzij de grote steun van sponsoren! 

Inspanningsverplichting

Omdat we graag zoveel mogelijk geld voor onderzoek willen ophalen, is er een inspanningsverplichting van €500 aan donaties per deelnemer.

Vaak is een appje in je familie- of vriendengroep al genoeg om de inspanningsverplichting te halen. Gemiddeld haalt een LoveLife Run-deelnemer €600 op. Bekijk onder het kopje Deelnemers onze Donatiewerving tips! 

*Enkel voor zogenoemde businessteams vragen we inschrijfgeld.