Veelgestelde vragen

Wanneer is LoveLife Run | Den Helder en waar vindt het plaats?

add remove

LoveLife Run | Den Helder vindt plaats op 2 juni 2024. De start is om 14:00 en het evenement eindigt om 16:00. Hou er rekening mee dat je ongeveer 1 á 2 uur van te voren aanwezig dient te zijn!

Houd de praktische informatie pagina in de gaten voor updates over de locatie

Met hoeveel deelnemers houden jullie rekening bij LoveLife Run?

add remove

Gemiddeld doen er ongeveer 200 deelnemers mee per editie van LoveLife Run, maar het verschilt per stad. Op de homepage van deze website kun je zien hoeveel deelnemers zich tot nu toe hebben ingeschreven.

Is LoveLife Run een renwedstrijd?

add remove

Nee, LoveLife Run is geen wedstrijd en er zal dus ook geen tijdsregistratie zijn.

Hoe lang doe ik erover?

add remove

Hoe lang je rent over 5km is afhankelijk van je conditie, leeftijd, training, loopervaring en allerlei andere factoren. Daarom is er niet te spreken van een ‘normale tijd’, het is persoonlijk. Meedoen is bij de LoveLife Run bovendien veel belangrijk dan de tijd die je erover doet om de 5km te volbrengen! We verwachten dat de deelnemers er tussen een half uur en een uur voor nodig hebben om te finishen.

Hoe kan ik LoveLife Run | Den Helder bereiken?

add remove

Wij raden iedereen aan om zoveel mogelijk met de fiets of met het OV naar het event te komen. Parkeren kan eventueel bij het Noordwest ziekenhuis in Den Helder, maar meer informatie over eventuele parkeergelegenheden zal kort voor het evenement bekend gemaakt worden.

Wat gebeurt er als het evenement niet door kan gaan?

add remove
Bij onverwacht slecht weer of onvoorzienbare omstandigheden kan het event geannuleerd worden of de organisatie kan beslissen om uit te wijken (met een alternatief programma) naar een alternatieve locatie of alternatieve starttijd / datum. 

Waar gaan de donaties heen?

add remove

Door jouw bijdrage kunnen talentvolle artsen en onderzoekers op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Stichting Fight cancer selecteert elk jaar samen met KWF een aantal bijzondere onderzoeken. Maak via deze pagina kennis met deze specifieke onderzoekers en lees over hun baanbrekende onderzoeken.

Waarom wordt er € 0,89 in rekening gebracht bij een donatie? 

add remove

Om onze vaste IT kosten zo laag mogelijk te houden, maken wij voor al onze evenementen gebruik van het fondsenwerf platform Funraisin en het betaalplatform Stripe. Zij rekenen hosting- en transactiekosten. Fight cancer probeert zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Als iedereen €0,89 extra bijdraagt, kunnen wij daarmee de kosten van het platform zoveel mogelijk wegstrepen, zodat er meer naar onderzoek kan gaan. Uiteraard hebben zowel deelnemers als donateurs de keuze om wel of niet bij te dragen aan deze kosten.

Ik wil een donatie doen, maar ik wil handmatig het geld overmaken of pas later betalen. Kan dat? 

add remove

Ja dat kan. Je kunt bij het doen van een donatie bij de tweede stap een betaalmethode kiezen. Als je hier de optie ‘factuur/EFT’ kiest, ontvang je een factuur per mail die je dan binnen 14 dagen betaalt. In verband met de financiële administratie kan het wel tot uiterlijk 10 werkdagen duren voordat jouw donatie zichtbaar wordt. 

Hoe kan ik mijn familieleden en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren? 

add remove

Stuur een e-mail, een Facebook bericht via jouw eigen pagina of tag mensen via onze Facebook pagina, Instagram of een tweet via Twitter met de link naar je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina, onder jouw foto en motivatie op de knop 'doneer' drukken, dan doneren ze direct aan jou. Daarnaast kun je via jouw persoonlijke Tikkie link, die je ontvangt in een SMS en email, ook zorgen dat mensen nog makkelijker een donatie aan je doen. Stuur de link door naar je gehele netwerk en laat ze simpelweg een tikkie betalen als donatie. 

Ik heb een donatie gedaan via een Tikkie link. Ik zie echter dat mijn donatie (nog) niet op de persoonlijke pagina staat bijgeschreven.

add remove

De verwerking van een donatie, gedaan via de Tikkie link, kan tot 2 dagen duren.

Ik zie een donatie onderaan mijn persoonlijke pagina, maar het bedrag is niet in mijn donatieteller verwerkt.

add remove

De verwerking van een donatie is eerst zichtbaar op je persoonlijke pagina en wordt met enige vertraging opgeteld bij de donatieteller.

Ik word doorverwezen naar een pagina van Girogate, klopt dat?

add remove

Ja, dat klopt. Alle betalingen worden gedaan via het payment platform van Girogate/Stripe.

Op mijn afschrift staat een Duits rekeningnummer, klopt dat?

add remove

Ja, dat klopt. Dit is het rekeningnummer van onze betaalprovider Stripe.

Oeps, ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat moet ik nu doen? 

add remove

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, kan je een mailtje sturen naar info@fightcancer.nl om het op te lossen. Vermeld hierin duidelijk op wie je gedoneerd hebt en naar wie het eigenlijk had gemoeten.  

Kan ik ook via mobiel inschrijven, betalen en/of doneren? 

add remove

Ja, er is ook een mobiele website. Deze kun je ook gebruiken om je in te schrijven en te doneren, mits je een mobiele app van je bank hebt geïnstalleerd die dit ondersteunt. 

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen? 

add remove

Je kunt doneren via iDeal, PayPal of met creditcard. Dit kan dus ook als je een buitenlands rekeningnummer hebt. We hebben gemerkt dat het vanuit Frankrijk en Duitsland soms niet altijd gemakkelijk lijkt te gaan. Kies in dit geval voor de optie betalen op factuur/EFT. Hiermee moet je handmatig een bedrag overboeken volgens de instructies die je vanuit ons per e-mail ontvangt.

Als je wilt doneren vanuit het buitenland maar je kunt dat niet d.m.v. overboeken, creditcard of PayPal, neem dan even contact met ons op, dan maken wij het voor jou in orde. 

Mogen bedrijven achter Businessteams acties op touw zetten om donatiegeld binnen te halen?

add remove

Graag zelfs! We omarmen alle initiatieven die donaties opleveren voor het goede doel. We vernemen graag welke acties jullie gaan houden. Dan kunnen we er namelijk op anticiperen en houden we het overzicht.

Swim to Fight Cancer is in geen geval verantwoordelijk voor acties die derden op touw zetten.

Hoe wordt de veiligheid van renners bewaakt? 

add remove

Dankzij de inzet van partijen zoals gediplomeerde EHBO-ers en verkeersregelaars proberen wij dit evenement zo veilig mogelijk te organiseren. LoveLife Run is geen hardloopwedstrijd en er zal dus ook geen tijdsregistratie zijn. (Ex)Kanker patiënten nemen deel aan een trainingsprogramma van 12 weken om zo te zorgen dat ze er helemaal klaar voor zijn om de 5km te voltooien.

Houd er rekening mee dat deelname aan LoveLife Run op eigen risico is. Bekijk het deelnemersreglement voor de details. 

Kan iedereen meedoen aan LoveLife Run?

add remove

Iedereen kan meedoen aan LoveLife Run. Naaste, collega's, verzorgers en iedereen die mee wilt doen rennen samen met (ex)kanker patiënten om de Run te voltooien. (Ex)Kanker patiënten vragen we om een vragenlijst te voldoen tijdens de inschrijving zodat we hun gezondheid zoveel mogelijk kunnen waarborgen. Zij zullen dan aan een trainingstraject van 12 weken meedoen om zo klaar gestoomd te worden voor de Run!

Wat ontvangt een individuele deelnemer?

add remove
Bekijk de 'Doe Mee' pagina om erachter te komen wat er inbegrepen zit in het inschrijfgeld dat je betaalt om mee te kunnen doen aan dit event.

Wat ontvangt een businessteam?

add remove
Bekijk de 'Doe Mee' pagina voor meer informatie over het inschrijfgeld dat Businessteams betalen om mee te kunnen doen aan dit event. Hier staat ook wat hierin inbegrepen is. 

 

Kan ik met één mailadres meerdere personen inschrijven?

add remove

Je kunt op ons platform niet met precies hetzelfde mailadres meerdere personen inschrijven. We hebben hier wel een trucje voor, maar let op want dit lukt niet bij alle providers. Zover bij ons bekend werkt dit trucje voor Gmail accounts, Hotmail en Icloud. 

Als je een plusteken (+) en een woord (in dit geval bijvoorbeeld naam van de 2e persoon van inschrijving) toevoegt vóór het @-teken in je huidige mailadres, komen de berichten nog steeds bij je huidige inbox terecht. Dit kun je oneindig vaak doen. 
 
Voorbeeld: vader Jan wil graag meezwemmen met zoon Piet en dochter Eva. Zijn mailadres is Jan.achternaam64@gmail.com. Hij kan Piet inschrijven door het mailadres jan.achternaam64+piet@gmail.com te gebruiken en voor dochter Eva jan.achternaam64+eva@gmail.com. Alle mails worden doorgestuurd naar het originele mailadres van Jan.
Ziggo heeft een andere route. Zie: https://www.ziggo.nl/klantenservice/e-mail/alias-toevoegen#/

Waarom kan ik mijn streefbedrag bij het inschrijven niet verlagen?

add remove
Omdat we graag zoveel mogelijk geld voor onderzoek willen ophalen, is er een inspanningsverplichting van €350 aan donaties per deelnemer. Voor kinderen bedraagt deze €100.

Vaak is een appje in je familie- of vriendengroep al genoeg om de inspanningsverplichting te halen. Gemiddeld haalt een Swim to Fight Cancer-deelnemer €600 op. Bekijk onder het kopje Deelnemers onze Donatiewerving tips!

Ik sta al ingeschreven, maar wil alsnog meedoen bij een Team. Kan dit nog?

add remove
Ja dit kan zeker! Als je rechtsbovenin op inloggen klikt, en je zoekt daarna – als je dus ingelogd bent – de teampagina op kun je simpelweg via de knop ‘sluit je bij mij aan’ (of Join Us) alsnog jezelf aan het Team toevoegen. 

Ik sta al ingeschreven, maar wil alsnog een een Team aanmaken? Kan dit?

add remove

Natuurlijk! Als je bent ingelogd klik op je op 'mijn account' in het dropdown menu onder je naam. vervolgens kan je daar kiezen voor de optie ''maak een team'', Als je wilt dat anderen zich bij jouw team kunnen aansluiten, zorg er dan voor dat je deze functie op ''ja'' zet. Klik vervolgens op ''Maak team'' om het proces af te ronden.

Waar vind ik het deelnemersreglement?

add remove

klik hier voor het deelnemersreglement.

Wat zijn de mogelijkheden tot omkleden en douchen na het rennen? 

add remove

Deelnemers ontvangen kort voor het evenement praktische informatie over mogelijkheden tot omkleden en douchen op het event. Houd er rekening mee dat de voorzieningen hiervoor vaak beperkt zijn.

Ik wil mij graag aanmelden als patiënt. Waarom moet ik (medische) gegevens achterlaten?

add remove

Samen met een (sport)arts brengen wij een advies uit over of het veilig genoeg voor je is om deel te nemen aan de LoveLife Run. Uiteraard gebruiken we je antwoorden op deze vragen alleen voor de Run en gaan we vertrouwelijk om met de gegevens. 

Wat is Fight cancer?

add remove

Fight cancer is een stichting die zich samen met jou inzet om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Wij hebben een duidelijk motto: Love life. Fight cancer. Vanuit de liefde voor het leven inspireren wij mensen om samen met ons in actie te komen. Dit kan door mee te doen aan onze evenementen, zelf een actie te starten, donateur te worden of ons als vrijwilliger te helpen. 

Waarom Fight cancer?

add remove

Fight cancer richt zich op het mogelijk maken van meer onderzoek voor jongvolwassenen. Onze missie is om samen bij te dragen aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte is. 

Dat doel willen we behalen door een beweging te creëren. Samen kunnen we aandacht vragen voor kankerbestrijding en extra inkomsten genereren voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. En dat is hard nodig: nog steeds krijgt 1 op de 2 mensen in zijn of haar leven kanker. 

Onze naam Fight cancer slaat niet op patienten die tegen de ziekte strijden, maar juist op onze gezamenlijke strijd om zoveel mogelijk geld op te halen zodat kanker niet meer dodelijk is in de toekomst. 

Welke onderzoeken steunt Fight cancer?

add remove

Fight cancer steunt baanbrekend onderzoek naar kanker waar talentvolle onderzoekers aan werken. We steunen zoveel mogelijk onderzoek voor jongvolwassenen. Klik hier voor meer informatie over de onderzoeken die Fight cancer steunt.

Waarom steunt Fight cancer deze onderzoeken?

add remove

1. Meer patiënten overleven
Dankzij onderzoek wordt de kans om kanker te kunnen overleven steeds groter. Op dit moment is ruim 65% van alle patiënten na vijf jaar nog in leven. In 1949 was dit nog maar 25%. We gaan dus al vooruit, maar we zijn er nog lang niet! Onze droom is dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is.

2. Preventie
Voorkomen is beter dan genezen. Toch is kanker niet altijd te voorkomen door gezond te leven. Wel toont onderzoek aan dat één derde van alle kanker te voorkomen is. Ook weten we steeds beter op welke risicofactoren we zelf invloed hebben. Een gezonde leefstijl speelt daarbij een zeer belangrijke rol. Roken, overgewicht, te weinig bewegen, ongezonde voeding, te veel alcohol en onverstandig zonnen zijn allemaal risicofactoren die de kans op diverse vormen van kanker vergroten. Daarom steunt Fight cancer ook preventieonderzoek.  

Is Fight cancer een onderdeel van KWF?

add remove

Fight cancer was tot 2013 onderdeel van KWF en is sindsdien een zelfstandige stichting. Wij verschillen zowel in doelgroep als activiteiten van KWF. Wij richten ons voornamelijk op de doelgroep jongvolwassenen en wij richten ons op fondsenwerving via lokale events met lokale projectteams, waarmee we verbondenheid én betrokkenheid creëren vanuit de kern van de regio. We werken wel met KWF samen: zij helpen ons met de besteding van onze donatiegelden en zij monitoren de hiervoor door ons geselecteerde kankeronderzoeken.

Hoe blijf ik op de hoogte van alle acties van Fight cancer?

add remove

Je kunt natuurlijk onze Facebook en Instagram liken. Daarnaast kan je je hier inschrijven voor onze nieuwsbrief. Geen zorgen over spam, we sturen ongeveer eens per kwartaal een nieuwsbrief!