Trainingen

Iedere deelnemer kan meedoen aan een trainingsprogramma van 12 weken onder begeleiding van een hardlooptrainer / oncologiefysiotherapeut (face-to-face, digitaal en/of in een kleine groep). Voor (ex)kankerpatiënten is het vereist om mee te doen aan deze trainingen.

Je gaat lekker buiten trainen en daarbij komen allerlei facetten aan bod om zo goed mogelijk (en blessurevrij!) de 5km te kunnen hardlopen. Zo beginnen we met rek-en strekoefeningen, ademhaling, looptechniek en een stukje krachttraining. En dat allemaal in een gezellige groep. Wat wil je nog meer?!


De trainingen beginnen vanaf 28 maart 2024. We zijn verheugd te mogen vermelden dat Noordkop Athletiek zich bereid heeft gevonden deze trainingen te gaan verzorgen. Aan de hand van trainer Jan-Willem Schutte zullen de deelnemers worden klaargestoomd voor het evenement, wat op 2 juni 2024 plaats zal gaan vinden. Ook zal er contact zijn met een oncologisch fysiotherapeut van het NoordWest Ziekenhuis, zodat e.e.a. zo verantwoordelijk mogelijk verloopt.

Belangrijk is om te vermelden dat deze trainingen voor (ex-)kankerpatiënten in principe verplicht zijn! Daarnaast is deelname uiteraard op eigen risico. Andere deelnemers zijn uiteraard van harte welkom om aan te sluiten bij deze trainingen, waarbij wij wel de slag om de arm willen houden dat wanneer de deelnemers-aantallen te hoog worden (ex-)kankerpatiënten voorang krijgen. 


Waar: Marine Sportpark (athetiekbaan Den Helder), Ruyghweg 200, 1781 DR Den Helder
Wanneer: Elke donderdag (startend vanaf 28 maart 2024)
Hoe laat: starttijd 18:30
Duur: hou rekening met ongeveer een uur

Veiligheid & gezondheid

Dankzij de inzet van partijen zoals gediplomeerde EHBO-ers en verkeersregelaars proberen wij dit evenement zo veilig mogelijk te organiseren. LoveLife Run is geen hardloopwedstrijd en er zal dus ook geen tijdsregistratie zijn.

Houd er rekening mee dat deelname aan LoveLife Run op eigen risico is. Bekijk het deelnemersreglement voor de details. 

Overleg bij twijfel altijd met je (huis)arts.

Een zeer geoefende zwemmer doet rond de 30 minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar al gauw 60 minuten of zelfs langer over. Met schoolslag zwem je langzamer dan met de borstcrawl. Trainen voor deze Swim raden wij dus zeker aan. De organisatie is niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor trainingen. 

Dankzij de inzet van partijen zoals Rijkswaterstaat, de Reddingsbrigade, gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, ervaren zwembegeleiders, veiligheidsboten, duikers, suppers enzovoort proberen wij dit evenement zo veilig mogelijk te organiseren. Ook zullen er in het water boeien liggen, die het gedeelte markeren waar het veilig is om te zwemmen. Zwemmen buiten de boeien is niet toegestaan.

Houd er rekening mee dat deelname aan Swim to Fight Cancer verder altijd op eigen risico is. Indien de waterkwaliteit ten tijde van het evenement onvoldoende blijkt te zijn, dan behoudt de organisatie zich het recht om maatregelen te nemen, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement. Zie de algemene voorwaarden voor alle details.