Junior Swim Delft

Zou je ook willen zwemmen voor het goede doel, maar ben je nog te jong voor het Rijn-Schiekanaal? Je kunt toch meedoen! Op 7 september 2019 organiseert Swim to Fight Cancer Delft de Junior Swim!

In zwembad Kerkpolder gaan jullie met z’n allen het water in om 250, 500 of 1000 meter te zwemmen. Je kunt je individueel of als groep inschrijven.  

Voordat je het water in gaat, wordt een supergave warming-up gegeven door C.L.E. Dance Studio. Zo ga je goed voorbereid en met warme spieren het water in.

De belangrijkste voorwaarden om mee te mogen doen

  • Je bent tussen de 5-14 jaar én in het bezit van minimaal zwemdiploma A (of vergelijkbaar). Je hebt toestemming van je ouders/verzorgers nodig. Zonder toestemming kun je helaas niet meedoen, daarom dienen je ouder(s) of verzorger(s) bij de inschrijving een ouderverklaring in te vullen (zodat wij weten dat je aan de voorwaarden voldoet) en akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Als je niet aan deze voorwaarden voldoet, mag je helaas niet het water in. Dat klinkt wat onaardig, maar veiligheid staat voor ons op de allereerste plaats. Jouw inschrijving is pas definitief als deze verklaring bij de inschrijving is ingevuld.


Afstanden?

Je kunt verschillende afstanden zwemmen:

250 meter (10 baantjes, vereiste minimaal A-diploma ) 

500 meter (20 baantjes, vereiste minimaal B-diploma) 

1000 meter (40 baantjes, vereiste minimaal B-diploma)

Zwemmen en nog meer

Na het banen zwemmen heb je het verdiend om even te chillen. Dit kan op verschillende manieren. Als zwemmer mag je na het banen trekken nog even vrij zwemmen. Mocht je iets anders willen doen dan zwemmen, dan kan je buiten op het luchtkussen of in de speeltuin spelen, of je kunt een ballonnenfiguur aan de ballonnenman vragen.

Tijdens jouw zwemmen zijn deze activiteiten ook toegankelijk voor jouw broertje(s), zusje(s), vriendje(s) en vriendin(netjes) die meegekomen zijn om jou aan te moedigen.

Heb je een vraag over de Junior Swim? Neem dan contact op via E-mail.

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 en iedere deelnemer heeft een inspanningsverplichting om minimaal€ 25,00 aan donaties op te halen. Inschrijven voor de Junior Swim Delft doe je hier!

Voorbereiding

Je kunt je aanmelden om de 250m, 500m of 1.000m afstand te zwemmen. Daarom is het belangrijk om voorafgaand aan de Junior Swim Delft goed te oefenen. Zwembad Kerkpolder en Sportfondsenbad Delft bieden op vertoon van je (Junior) Swim Delft inschrijfbewijs 10% korting op een 12-badenkaart.

Tips voor het ophalen van donaties? 

Het behalen van jouw donatiebedrag voor de Junior Swim kan op vele manieren. 

  • Gebruik bijvoorbeeld je eigen Facebook- of Instagrampagina om de link naar je eigen donatiepagina te promoten en aandacht voor jouw prestatie te krijgen. 
  • Laat iedereen op jouw school, in de buurt en thuis zien dat je meedoet met één van de Fighter poster. We hebben een paar versies voor de deelnemers ontworpen, dus kies de poster die bij jou past en download deze:

  • Organiseer een ludieke actie, zoals een autowasdag, een taartenbakactie, een ’openbare training’ of iets dergelijks, schrijf een stukje in je schoolkrant of clubblad waarmee je aandacht vraagt voor de actie, met als doel geld in te zamelen, verzamel lege flessen in je buurt en haal het statiegeld op. 
  • Ben je lid van een (sport)vereniging of club kun je daar ook een speciale actie houden om je donatiegeld bij elkaar te krijgen. Vraag je teamgenoten om je te helpen bij jouw inzamelactie of nóg leuker...vraag ze om ook mee te zwemmen! 

Heb je zelf nog meer goede ideeën? Deel die met ons via Facebook (@SwimToFightCancer015) of Instagram (#swimtofightcancer015)! Dan zien andere kinderen die mee zwemmen ook jouw goede tips. 

En weet je? Het gaat jou gewoon lukken om al het geld bij elkaar te krijgen. En dat je meedoet aan deze Swim is al een groot applaus waard. 

Vergeet niet om gave foto’s te maken, bijvoorbeeld als je aan het trainen bent (wel oppassen dat je telefoon niet in het water valt)! Deel jouw foto’s via Instagram (#swimtofightcancer015), Facebook (@SwimToFightCancer015) en Twitter en tag ons. Of mail ons deze leuke zwem- en trainingsfoto’s, dan delen wij die op onze eigen social media.

Schrijf je hier nu in!