Veel gestelde vragen

Algemeen

Hebt u een vraag over Swim to Fight Cancer Delft?

Bekijk dan eerst of u hieronder uw antwoord kunt vinden. Staat uw vraag met het antwoord er niet, dan ontvangen we uw vraag graag per mail.

 

Met hoeveel deelnemers houden jullie rekening bij de Swim to Fight Cancer Delft 2019?

We streven ernaar om maximaal 700 deelnemers te ontvangen.
Het bestuur van de Swim to Fight Cancer Delft behoudt zich het recht voor om dit aantal aan te passen.

 

Bestuur

Het bestuur van de Swim to Fight Cancer Delft bestaat enkel en alleen uit vrijwilligers. Wel huren wij een evenementenbureau in die zorg draagt voor de vergunningen, het veiligheidsplan en de technische productie van de Swim Delft.

Spelregels

Algemene voorwaarden

Voor deelname aan de Swim to Fight Cancer Delft gelden de volgende Algemene Voorwaarden.

 

Is het toegestaan om met flippers aan te zwemmen?

Nee, het gebruik van flippers is niet toegestaan.

Donaties

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren?

Stuur een mail, Facebookbericht of Tweet met de link van uw persoonlijke deelnamepagina (dat is normaal gesproken www.delft.swimtofightcancer.nl/voornaamachternaam). Uw familie en vrienden komen dan op uw deelnamepagina en kunnen onder uw foto en motivatie op de knop “doneer” klikken, zodoende doneren ze aan u.

 

Donatie doen, maar via een factuur betalen. Kan dat?

Als een bedrijf een donatie doet van meer dan € 250,00 excl. BTW, dan kunt u een factuur ontvangen die u dan binnen 14 dagen dient te betalen. Ga hiervoor naar de donatiepagina; zodra u € 250,00 of meer én een bedrijfsnaam hebt ingevuld, komt de mogelijkheid (onder iDeal) “factuur” tevoorschijn. Klik hierop en geef aan dat je later wilt betalen.

 

Ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat nu?

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie u wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd kunnen wij dat NIET oplossen.

 

Kan ik ook mobiel inschrijven, betalen en/of doneren?

Ja, er is een mobiele website. Deze kunt u ook gebruiken om in te schrijven en te doneren, mits u een mobiele app van uw bank hebt geïnstalleerd die dit ondersteunt.

 

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen?

Nee, de betalingssystemen van onze website ondersteunen dit niet. Als u wilt doneren vanuit het buitenland, neem dan even contact met ons op en dan maken we het in orde.

 

Mogen de bedrijven achter businessteams acties op touw zetten om donatiegeld binnen te halen?

Ja natuurlijk! We omarmen alle initiatieven die geld opleveren voor het goede doel, namelijk KWF Kankerbestrijding. We vernemen als bestuur van de Swim to Fight Cancer Delft echter graag van tevoren welke acties worden ondernomen. Dan kunnen we er namelijk op anticiperen en houden we het overzicht.

 

Hoe houden jullie het inschrijfgeld en de donaties gescheiden?

Het inschrijfgeld en de donaties houden wij strikt gescheiden doordat wij werken met twee verschillende bankrekeningnummers. Op de ene rekening komen inschrijfgeld en eventuele sponsorgelden binnen, op de andere rekening de donaties.

De donaties komen 100% ten goede aan de Stichting Fight cancer (na aftrek van de transactiekosten). Na afloop van het evenement wordt de eerste stand doorgegeven. Eind september wordt het definitieve totale donatiebedrag openbaar gemaakt.

De inschrijfgelden en een gedeelte van de sponsorgelden worden gebruikt om de organisatiekosten van Swim to Fight Cancer Delft te dekken en voor eventuele opstartkosten voor de volgende editie. Mocht na aftrek van deze organisatie- en opstartkosten een bedrag overblijven, dan zal ook dit bedrag na aftrek van transactiekosten aan de Stichting Fight cancer worden overgemaakt.

Inschrijven

Wie kunnen er deelnemen aan de Swim to Fight Cancer Delft in het Rijn-Schiekanaal?

Een deelnemer is minimaal 14 jaar; mag geen gezondheidsproblemen hebben en mag niet zwanger zijn. Tevens is een deelnemer minimaal in het bezit van zwemdiploma A. Aan elke deelnemer zal voor de start worden gevraagd om dit te verklaren.

Deelnemers tussen de 14-17 jaar kunnen alleen meedoen met een schriftelijke goedkeuring van hun ouder en/of verzorger. Hiertoe dient een “ouderverklaring” te worden ingevuld.

 

Wie kunnen er deelnemen aan de junior Swim Delft in zwembad Kerkpolder?

Een deelnemer aan de Junior Swim Delft is minimaal tussen de 5-14 jaar en mag geen gezondheidsproblemen hebben. Tevens is een deelnemer minimaal in het bezit van zwemdiploma A. Aan elke deelnemer zal voor de start worden gevraagd om dit te verklaren.

Deelnemers tussen de 5-14 jaar kunnen alleen meedoen met een schriftelijke goedkeuring van hun ouder en/of verzorger. Hiertoe dient een “ouderverklaring” te worden ingevuld.

 

Kan ik ook mobiel inschrijven, betalen en/of doneren?

Zie donaties voor het antwoord op deze vraag.

 

Hoe houden jullie het inschrijfgeld en de donaties gescheiden?

Zie donaties voor het antwoord op deze vraag.

Faciliteiten

Hoe organiseren jullie de mogelijkheden tot het omkleden en douchen?

Alle deelnemers kunnen zich omkleden in de daarvoor speciaal ingerichte ruimten rondom de registratielocatie. De deelnemers ontvangen hierover ruim van tevoren meer informatie. Ook kunnen de deelnemers hier hun spullen in een bewaakte ruimte achterlaten.

Bij de finish is er de mogelijkheid om (weliswaar met koud water) te douchen. Bij deze faciliteit worden ook de handdoeken en slippers uitgedeeld.

Veiligheid & gezondheid

Wat is de kwaliteit van het water tijdens Swim to Fight Cancer Delft?

Het water in het Rijn-Schiekanaal is geen officieel zwemwater. Hoogheemraadschap Delfland spant zich in om het water rondom Delft zo schoon mogelijk te houden, maar kunnen geen invloed uitoefenen op de uiteindelijke kwaliteit. Omdat het Waterschap ons initiatief bijzonder sympathiek vindt, zullen ze de komende tijd bij uitzondering de waterkwaliteit van de route van Swim to Fight Cancer Delft meten en uiteindelijk een advies geven voor het evenement op 1 september 2019.

In samenwerking met de gemeente wordt extra drijvend en niet drijvend vuil en andere obstakels uit het water gehaald.

 

Wat doet de organisatie als de metingen een negatief resultaat opleveren?

Indien de waterkwaliteit op 1 september 2019 een onverantwoord risico dreigt op te leveren voor de gezondheid (bijvoorbeeld door zeer hevige weersomstandigheden), behoudt de organisatie zich het recht voor om maatregelen te nemen voor de veiligheid van de deelnemers, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement. Zie de algemene voorwaarden voor meer details.

 

Wat adviseert de organisatie ten aanzien van het zwemmen met of zonder wetsuit?

Voor je eigen veiligheid is het op zondag 1 september 2019 verplicht om een wetsuit te dragen. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. 

 

Hoe wordt de veiligheid in en op het water bewaakt?

Dankzij de inzet van partijen zoals Brandweer en de Delftse Reddingsbrigade zijn wij op het water voorzien van gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, duikers, ervaren zwembegeleiders en security-boten.

Voorbereiding

 

Vrijwilligers