Programma

Swim to Fight Cancer Breda is een prachtig zwemevenement dat gaat plaats vinden op zondagmiddag 1 september 2019 in de bekende haven en singels van Breda. Als je met ons mee gaat zwemmen start je jouw memorabele 2 kilometer in je eigen tempo in de haven vanaf het Spanjaardsgat. Je zwemt vervolgens de Academiesingel op en passeert de vuurtoren tot onder de Willemsbrug. Daar ligt de keerboei. Je keert daar om en eindigt ook weer in de haven waar je bent vertrokken.

Zie je het al voor je?

Jij in het water, de DJ die lekkere muziek draait, jij met je gedachten bij de mensen waarvan je houdt, voor wie je zwemt? Het publiek dat langs de kant van het water jou aanmoedigt en joelt om het vooral nog even vol te houden? En dat jouw familie en vrienden klaar staan bij de finish om je te omhelzen? Wij weten het nu al. Deze dag wordt voor iedereen een dag die we niet snel gaan vergeten. Daar wil je gewoon bij zijn. En niet alleen de volwassenen zwemmen voor dit mooie doel maar ook voor de jeugd hebben we plek in het water. De Junior Swim vindt namelijk ook plaats die dag in de Haven van Breda maar vanwege de kortere afstand blijven deze zwemmers in de haven. 

Voor de Junior Swim hebben we twee afstanden namelijk die van 250 meter en van 500 meter. De deelnemers aan de Junior Swim start in de haven en de zwemmers blijven ook daar in het beschutte deel van de haven om hun rondje te zwemmen. Op de helft van de haven liggen keerboeien en vervolgens zwemmen ze door naar de finish. Dat is dezelfde finish als waar de volwassenen aankomen. Daar helpen vrijwilligers alle deelnemers veilig uit het water en kan iedereen warm douchen en krijgen ze iets lekkers te eten van ons. Je kunt voor zowel de Swim als voor de Junior Swim kiezen om het zwemmen in teamverband (4 - 8 deelnemers) te doen of als individuele deelnemer. Alle deelnemers (jong en oud) laten zich doneren. De opbrengst gaat 100% naar wetenschappelijk kankeronderzoek onder toezicht van KWF. Tijdens ons zwemevent staan er foodtrucks en is er muziek op en langs zwemroute die ervoor zorgen dat het event een ware belevenis wordt.

Weer en water

Het weer voor zondag ziet er redelijk goed uit, zo rond de 18-20? en 20% kans op een klein buitje. Prima weer om te zwemmen en je geliefde aan te moedigen! Onze kennispartner Brabantse Delta heeft het water deze week twee keer gekeurd. Beide keren was de omschrijving: "goed en veilig zwemwater". Daar zijn wij natuurlijk enorm blij mee. Voor de geïnteresseerde staan de metingen weer op onze website onder het kopje veiligheid.  

Vervoer
De Nieuwe Prinsenkade is afgesloten voor verkeer vanaf de Middellaan. De parkeergarage de Prins is gewoon bereikbaar. Ook de doorgang vanaf de Adriaan van Bergenstraat naar de (Nieuwe)  Prinsenkade en de Hoge Brug is afgesloten. Aan de andere kant is de Prinsenkade afgesloten vanaf de Tolbrug. De parkeergarage Barones is ook gewoon bereikbaar. Houd rekening met omgekeerd éénrichtingsverkeer in de binnenstad achter de Hoge Brug. Het is wel gewoon koopzondag in Breda dus druk. Vandaar dat wij adviseren om met openbaar vervoer of de fiets te komen. In de Adriaan van Bergenstraat hebben wij extra fietsenstallingen gesitueerd.

Programma  

Wave indeling junioren

Wave indeling senioren


Graag delen we het programma met jou: 

13.00 uur: Kleedruimten gaan open voor zwemmers
13.00 uur: Foodtrucks openen hun deuren
14.00 uur: Officiële opening event
14.05 uur: Optreden 
14.10 uur: 1 minuut stilte
14.15 uur: Startschot door Wethouder Daan Quaars
14.20 uur: Start Warming-Up Juniors en Volwassenen 
14.25 uur: De eerste fighters gaan het water in
15.15 uur: De laatste fighters gaan het water in
16.45 uur: Laatste fighters gaan finishen

16:50 uur: Optreden 
17.15 uur: Toespraak 
17.20 uur: Waterspektakel & Uitreiking cheque met eindbedrag Swim to Fight Cancer Breda 
17.45 uur: Einde programma