Programma 12 september 2021

Swim to Fight Cancer Breda werd voor de allereerste keer in 2019 georganiseerd met succes. Het bleek een prachtig zwemevenement dat past bij een stad als Breda. Daarom gaat de organisatie aan de slag om er in 2021 wederom een succesvolle editie van te maken. Samen opstaan tegen kanker.
Op zondag 12 september 2021 vindt de 2e editie plaats. Dit jaar wijken wij uit naar Zwembad De Kuil in Breda-Prinsenbeek. Een prachtige plas met alle voorzieningen waar wij zeker een mooi evenement kunnen houden. Natuurlijk blijven de Haven en de singels van binnenstad Breda onze “thuishaven”. De huidige situatie dwingt ons echter te kiezen voor een overzichtelijke en controleerbare omgeving. En wat zijn we blij en dankbaar dat we dit jaar van de gastvrijheid van De Kuil gebruik mogen maken! En...in 2022 zijn we weer terug naar de binnenstad van Breda. Beloofd! 

Eén event, voor jong en oud. Samen tegen kanker!
Zie jij het al voor je? Zwemmend in het water, de DJ met zijn lekkere beats, jij met je gedachten bij de mensen waarvan je houdt, voor wie je zwemt? Het publiek dat langs de kant van het water jou aanmoedigt en joelt om het vooral nog even vol te houden? En dat jouw familie en vrienden klaar staan bij de finish om je te ontvangen? Wij hebben het gezien en mogen ervaren bij de eerste editie. Het is echt een event met een lach en een traan. En ook deze 2e editie wordt voor iedereen een dag die je niet snel gaat vergeten. Daar wil je toch gewoon bij zijn?

Kinderen zwemmen niet gelijk met de volwassenen
En niet alleen de volwassenen krijgen de kans te zwemmen tegen kanker maar ook de jeugd krijgt wederom een plek in het water. De Junior Swim vindt ook plaats in de Kuil. Echter dit keer zwemt de jeugd niet gelijktijdig met de volwassenen en kunnen zowel ouders als hun kinderen mee doen aan Swim to Fight Cancer Breda. Voor de Junior Swim hebben we twee afstanden namelijk die van 250 meter en van 500 meter.  Bij de finish helpen vrijwilligers alle deelnemers veilig uit het water en kan iedereen  lekker douchen en krijgen ze iets lekkers te eten van ons. Je kunt voor zowel de Swim als voor de Junior Swim kiezen om het zwemmen in teamverband (4 - 8 deelnemers) te doen of als individuele deelnemer. Alle deelnemers (jong en oud) laten zich doneren. De opbrengst gaat 100% naar wetenschappelijk kankeronderzoek geselecteerd door Fight Cancer onder toezicht van KWF. Tijdens ons zwemevent kan je wat eten en drinken kopen en is er muziek en een DJ op het evenemententerrein die ervoor zorgen dat het event een ware belevenis wordt.

Weer en water
Het is qua weer altijd afwachten in Nederland. In 2019 hadden we geluk. De zon scheen, het water was op goede temperatuur en het was veilig zwemwater. We gaan weer samenwerken met de kennispartners van 2019 die ons hierin adviseren richting het event toe.

Programma 12 september 2021
Het programma is bekend en ziet er als volgt uit:  

12.00 uur De bussen gaan rijden vanaf het parkeerterrein P5 van het NAC stadion
12.00 uur De poorten van Zwemplas de Kuil gaan open
13.00 uur Openingsceremonie
13.20 uur  De warming-up voor de JuniorSwim begint en de eerste kids gaan het water in voor hun Swim. Wat een bikkels!
13.40 uur De warming-up voor de volwassenen starten en de eerste Fighters gaan te water. Zij zwemmen dan 1 of 2 rondjes in de Kuil, 1 of 2 kilometer
16.20 uur De laatste Fighter komt aan. Luid toegejuicht door het publiek zwemt hij/zij de laatste meters en neemt de medaille in ontvangst.
16.25 uur Sluitingsceremonie met bekendmaking donatiebedrag
17.30 uur Het evenemententerrein gaat sluiten. Moe maar voldaan gaat iedereen naar huis. De laatste bussen gaan weer richting P5

Dit programma is onder voorbehoud van wijzigingen!