Programma 12 september 2021

Swim to Fight Cancer Breda werd voor de allereerste keer in 2019 georganiseerd met succes. Het bleek een prachtig zwemevenement dat past bij een stad als Breda. Daarom gaat de organisatie aan de slag om er in 2021 wederom een succesvolle editie van te maken. Samen opstaan tegen kanker. Op zondag 12 september 2021 vindt de 2e editie plaats in de bekende haven en singels van onze stad. Als je dit jaar mee gaat zwemmen start je jouw 2000 meter in je eigen tempo vanaf het Spanjaardsgat richting de Willemsbrug. Daar ligt de keerboei. Je keert om en eindigt na een ereronde in de haven bij de finish. Hoe gaaf is dat? 

Eén event, voor jong en oud. Samen tegen kanker!

Zie jij het al voor je? Zwemmend in het water, de DJ met zijn lekkere beats, jij met je gedachten bij de mensen waarvan je houdt, voor wie je zwemt? Het publiek dat langs de kant van het water jou aanmoedigt en joelt om het vooral nog even vol te houden? En dat jouw familie en vrienden klaar staan bij de finish om je te omhelzen? Wij hebben het gezien en mogen ervaren bij de eerste editie. Het is echt een event met een lach en een traan. En ook deze 2e editie wordt voor iedereen een dag die je niet snel gaat vergeten. Daar wil je toch gewoon bij zijn?

Kinderen zwemmen niet gelijk met de volwassenen

En niet alleen de volwassenen krijgen de kans te zwemmen tegen kanker maar ook de jeugd krijgt wederom een plek in het water. De Junior Swim vindt in de Haven van Breda en vanwege de kortere afstand blijven deze jonge zwemmers ook in de haven. Echter dit keer zwemt de jeugd niet gelijktijdig met de volwassenen en kunnen zowel ouders als hun kinderen mee doen aan Swim to Fight Cancer Breda. Voor de Junior Swim hebben we twee afstanden namelijk die van 250 meter en van 500 meter. Op de helft van de haven liggen keerboeien en vervolgens zwemmen ze door naar de finish. Dat is dezelfde finish als waar de volwassenen aankomen. Daar helpen vrijwilligers alle deelnemers veilig uit het water en kan iedereen warm douchen en krijgen ze iets lekkers te eten van ons. Je kunt voor zowel de Swim als voor de Junior Swim kiezen om het zwemmen in teamverband (4 - 8 deelnemers) te doen of als individuele deelnemer. Alle deelnemers (jong en oud) laten zich doneren. De opbrengst gaat 100% naar wetenschappelijk kankeronderzoek geselecteerd door Fight Cancer onder toezicht van KWF. Tijdens ons zwemevent staan er foodtrucks en is er muziek op en langs zwemroute die ervoor zorgen dat het event een ware belevenis wordt.

Weer en water

Het is qua weer altijd afwachten in Nederland. Vorig jaar hadden we geluk. De zon scheen, het water was op goede temperatuur en het was veilig zwemwater. We gaan weer samenwerken met de kennispartners van 2019 die ons hierin advsieren richting het event toe. Voor de geïnteresseerde komen alle metingen weer op onze website te staan onder het kopje veiligheid.  

Programma 12 september 2021

Om 13.00 uur gaan de eerste zwemmers het water in. De dag eindigt om 18.00 uur. Het volledige programma volgt binnenkort op deze pagina.