Junior Swim 2021

Kinderen kunnen ook dit jaar weer meedoen aan de Junior Swim (8 tot en met 15 jaar). Het is ontzettend bijzonder om mee te maken en zo kan ook jij geld inzamelen voor onderzoek naar kanker! Er wordt voordat je het water in gaat een warming-up gegeven, zodat je goed voorbereid en met warme spieren het water ingaat. Houd deze pagina in de gaten voor het actuele nieuws rondom de Junior Swim op zondag 12 september 2021. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden om mee te mogen doen: 

  • Je bent tussen 8 en 15 jaar én in het bezit van diploma’s A en/of B (of vergelijkbaar).
  • Je hebt toestemming van je ouders/verzorgers nodig. Zonder toestemming kun je helaas niet meedoen. Bij de inschrijving wordt daarnaar gevraagd.

Belangrijke informatie: afstanden en leeftijden
Er zijn voor kinderen tussen 8 en 15 jaar verschillende afstanden die zij mogen zwemmen en waar de organisatie in verband met de veiligheid niet van af gaat wijken. Alle kinderen t/m 15 jaar zwemmen met een SaferSwimmer. Een SaferSwimmer is een soort meedrijvende boei. Je merkt er zelf niets van bij het zwemmen maar je bent goed zichtbaar èn ... je kunt er even op drijven om een beetje uit te rusten. Voor alle duidelijkheid, de SaferSwimmer is géén vervanging voor toezicht en reddingsbrigade. Beide zijn gewoon volop aanwezig.

Route Junior Swim
Dit jaar zwemmen wij in zwembad de Kuil in Breda-Prinsenbeek. Je start bij het strandje, zwemt een ronde en dan finish je ook weer op het strandje . Daar helpen vrijwilligers jou veilig uit het water, mag je je  gaan douchen, krijg je van ons een handdoek en een paar gave Fight slippers die je ook nog eens mag houden en je ontvangt iets lekkers. Daarna kun je gaan genieten van jouw mooie prestatie.

Voor kinderen van 8 en 9 jaar jaar is er de 250 meter Junior Swim.
Vereist diploma: minimaal A (of vergelijkbaar).
Zij krijgen een Safer Swimmer aan zodat wij altijd weten waar zij zwemmen en zij kunnen deze 'boei' gebruiken om uit te rusten.

Kinderen tussen 10 en 15 jaar zwemmen 500 meter.
Vereist diploma: minimaal B (of vergelijkbaar).
Zij krijgen een Safer Swimmer aan zodat wij altijd weten waar zij zwemmen en zij kunnen deze 'boei' gebruiken om uit te rusten.

Twijfel je of heb je een vraag over de Junior Swim? Neem dan contact op via de contactpagina. Het zwemmen van 2 km is alleen voor deelnemers vanaf 16 jaar vanwege de veiligheid. Voor leden van een zwemvereniging kunnen we een uitzondering maken. Neem daarvoor contact op via de contactpagina.

Tips voor het ophalen van donaties
Het behalen van jouw donatiebedrag voor de Junior Swim kan op vele manieren. 

  • Gebruik bijvoorbeeld Facebook, Instagram of TikTok om de link naar je eigen donatiepagina te promoten en aandacht voor jouw prestatie te krijgen.
  • Laat iedereen op jouw school, op je werk, in de buurt en thuis zien dat je meedoet met de Fighter poster. Die kun je hier downloaden. We hebben een paar versies voor de deelnemers ontworpen dus kies de poster die bij jou past. 
  • Klik hier voor de donatieposters die je gratis kunt downloaden en gebruiken voor jouw Fighterscampagne. 
  • Organiseer een ludieke actie, zoals een autowasdag, een taartenbakactie, een ’openbare training’ of iets dergelijks. Schrijf een stukje in je schoolkrant of clubblad waarmee je aandacht vraagt voor de actie. Of verzamel lege flessen in je buurt en haal het statiegeld op.
  • Ben je lid van een (sport)vereniging of club kun je daar ook een speciale actie houden om je donatiegeld bij elkaar te krijgen. Vraag je teamgenoten om je te helpen bij jouw inzamelactie of nóg leuker...vraag ze om ook mee te zwemmen!
  • Heb je zelf nog meer goede ideeën? Deel die met ons via Social media! Dan zien andere kinderen die mee zwemmen ook jouw goede tips.

We zien je graag zondag 12 september 2021 in zwembadede Kuil in Breda-Prinsenbeek!