Nieuws

Vanaf dinsdag 25 juni mogen alle geregistreerde deelnemers aan de Swim in Amersfoort gratis terecht in het Bosbad om te trainen tussen 18.00 en 19.00 uur op de dinsdag- en donderdagavond. Daarbij zullen wij proberen dat er een trainer aanwezig is, maar jullie kunnen uiteraard zelf ook beginnen met het maken van ‘meters’. Mocht je zelf willen trainen dan mag dit al vanaf donderdag 13 juni!

Het Bosbad is ideaal om je voor te bereiden op de Swim in de Eem immers het is buiten en de watertemperatuur is vergelijkbaar met die in de Eem. Het Bosbad sluit voor reguliere gasten officieel om 18.00 uur. De normale entree is dan al gesloten en de ingang is dan via de horeca. Wij zorgen ervoor dat de lijst met deelnemers bekend is bij het Bosbad, maar zorg dat je je inschrijving ook kunt laten zien. 

Houd er overigens rekening mee dat het Bosbad vanwege slechte weersomstandigheden kan worden/zijn gesloten. Zie https://sro.nl/zwembad-bosbad/ voor openingstijden Bosbad en meldingen dat het bad dicht is ivm slecht weer.  

Heel veel succes met trainen!

Inspiratieavond Swim to Fight Cancer Amersfoort

Op 19 juni 2019 organiseren wij een inspiratieavond voor (potentiële) deelnemers, ambassadeurs, sponsors en vrijwilligers die Swim to Fight Cancer Amersfoort een warm hart toedragen. Op deze avond neemt niemand minder dan tophockeyer Dennis Warmerdam ons mee in zijn inspirerende verhaal. Dennis Warmerdam is speler van Pinoké Heren 1 en voormalig aanvoerder van Jong Oranje. Verder praat het bestuur de aanwezigen bij over wat er nog aankomt en vinden we het leuk om met elkaar een toast uit te brengen op het samen neerzetten van de eerste editie van Swim to Fight Cancer Amersfoort.

Wil je graag aanwezig zijn op deze bijzondere avond? Vul dan dit formulier in. We zouden het leuk vinden als je erbij kan zijn!  

______________________________________________________

Een fragment uit het verhaal van Dennis van vorig jaar:

4 mei 2018

Als Warmerdam in een ziekenhuisbed de operatiekamer wordt binnengereden valt hem opnieuw de enorme belangstelling op. De OK staat vol met artsen en co-assistenten. Geen wonder: zo vaak krijgen ze de kans niet om getuige te zijn van de uiterst zeldzame operatie die op het programma staat.

Er is namelijk een chirurg die toch nog een mogelijkheid ziet om de arm van Warmerdam te sparen. Al kan hij dat op voorhand niet met zekerheid zeggen. De kans is reëel dat er alsnog veel functies verloren gaan.

Ruim tien uur later ontwaakt Warmerdam uit de narcose. Nog een beetje dizzy uiteraard, maar zijn gedachten gaan meteen naar die arm. Die ligt onder de dekens, dus hij kan hem niet zien. Voorzichtig probeert hij zijn vingers te bewegen. En... dat lukt!

Een dag later beseft hij pas echt hoe bijzonder dat eigenlijk is. Want als het verband eraf wordt gehaald, ziet Warmerdam dat er een gigantische hap uit zijn onderarm is genomen. Van zijn elleboog tot aan zijn hand, over de volledige breedte van zijn arm; vrijwel alles is weggesneden. De leegte is opgevuld met een spier en huid uit zijn bovenbeen.

Lees verder

Volg jij ons al op Facebook en Instagram?? Op onze Social Media plaatsen wij regelmatig een bericht over ons event.

Facebook    Instagram

Nieuws Magneetstickers Amersfoort Swim

Heb jij er al een gespot? Een auto in Amersfoort met een magneetsticker?

20-05-2019

Sinds begin mei rijden er in Amersfoort tientallen auto’s, rijschoolauto’s en taxi’s rond met een Swim to Fight Cancer magneet. Zo maken zij reclame om mensen te enthousiasmeren om mee te doen op 8 september. Spot jij een auto met magneetsticker? Maak een selfie mét de auto erop en mail m naar info@amersfoort.swimtofightcancer.nl dan doen wij er in social media wat leuks mee.

Teller Swim to Fight Cancer na eerste maand op 40 deelnemers

17-05-2019

De eerste 40 deelnemers hebben zich aangemeld voor Swim to Fight Cancer, later dit jaar in de Amersfoortse Eemhaven. De teller voor het goede doel staat op 11.207 gesponsorde euro’s.

De organisatie is een maand na de start van de inschrijving nog lang niet waar het wil zijn op zondag 8 september. Het evenement is volgens haar pas geslaagd als er 500 mensen of meer het water in gaan om samen het richtbedrag van 250.000 euro bij elkaar te zwemmen. De opbrengst van de gesponsorde zwemafstand gaat in het geheel naar onderzoek tegen kanker.

Lees verder

Twee kilometer zwemmen voor goede doel in Amersfoortse Eem

Reis je met de trein? Dan zie je deze commercial op het station!

01-05-2019

Stichting Fight cancer heeft samen met Exterion media een uiting ontwikkeld voor op de treinstations. In de maand juni kan je die zeker in Amersfoort maar ook in andere steden in Nederland zien. Samen met heel Nederland maken we een vuist tegen kanker.

Twee kilometer zwemmen voor goede doel in Amersfoortse Eem

17-04-2019

De oude Eemhaven in Amersfoort is zondag 8 september de start- en finishplek van Swim to Fight Cancer, een sportief evenement voor het goede doel.

De door familie, vrienden en bekenden gesponsorde deelnemers zwemmen tot de Kwekersbrug en terug over een afstand van twee kilometer. De jongste deelnemers van 10 tot 15 jaar zwemmen 500 meter.

Lees verder

Twee kilometer zwemmen voor goede doel in Amersfoortse Eem