Training opties bekend!

18 Apr 2024

Wat fijn dat jij dit jaar de Eem induikt met ons om geld op te halen voor Fight Cancer. Samen met jou gaan wij op 13 juli 2024 voor een recordbedrag voor het mooiste goede doel van Amersfoort.

 

Omdat we willen dat jij je als een vis in het water voelt, hebben we de mogelijkheid om je helemaal lekker voor te bereiden. Zodat het voor jou straks appeltje eitje is om 500 meter, 1 kilometer of 2 kilometer af te leggen.  

 

Bij alle trainingen in Hoogland, in het Bosbad en in de Eem is de organisatie van Swim to Fight Cancer aanwezig. Heb je nog prangende vragen of wil je hulp jouw donatie bedrag te verhogen? We hebben bijvoorbeeld flyers, posters en polsbandjes beschikbaar maar denken ook graag mee met jouw idee. Kortom, we zijn er voor je!

 

 

 1. Trainen in zwembad Hoogland

Op de volgende donderdagen kan van 18-19 uur worden getraind in het zwembad in Hoogland.

Dit is gratis; het water wordt aangeboden door ZV Hoogland.

Trainers zijn daarbij aanwezig.

 • 2, 16 en 23 mei

 

 1. Trainen in de Amerena

Voor de periode van 1 mei tot en met 12 juli 2024:

 • Deelnemers mogen op vertoon van hun inschrijving op woensdagmiddag van 16.00 uur – 17.00 uur gratis deelnemen aan het banenzwemmen. Er wordt tussen 16.00 – 17.00 uur gezwommen in de breedte. Dus 25 meterbanen.

 

 • Zaterdag van 11.00 – 12.00 uur is er onder begeleiding van gecertificeerde trainers Trimzwemmen. Deelnemers van Swim to fight cancer kunnen hier met een los toegangsbewijs à € 6,30 of een 12- badenkaart à € 63,-  Normaliter is dit een uur waar er ook een lidmaatschap richting ZPC verplicht is om deel te kunnen nemen aan dit product; die verplichting is er nu niet. Bij deze training is het in principe de bedoeling om borstcrawl te zwemmen en naast zwemconditie opbouwen deze slag te verbeteren.
 • ZPC Amersfoort biedt de deelnemers aan deze training de mogelijkheid lid te worden van de club met twee maanden gratis lidmaatschap (waarbij men zich wel vanaf 1 juli aanmeldt als lid).

 

Daarnaast heeft de SRO het zomerabonnement in de aanbieding welke geldig is van 1 mei t/m 1 september 2024. Deze geeft onbeperkt toegang tot het banenzwemmen voor € 96,- (even ter vergelijking: een regulier kwartaal abonnement kost € 112,90 met een geldigheidsduur van 3 maanden).

 

Let op: tijdens de NK lange baan van woensdag 12 juni tot en met zondag 16 juni en de nationale feestdagen is de Amerena overigens gesloten!

 

Vanuit de KNZB worden borstcrawlcursussen georganiseerd: https://www.knzb.nl/knzb/producten/mijnzwemcoach

Op een groot aantal locaties in Nederland kunnen deze cursussen worden gevolgd.

 

 1. Trainen in het Bosbad

Het Bosbad wordt vanwege renovatie later dan normaliter geopend (de planning is eind mei/begin juni). Zodra het Bosbad opengaat zal er de mogelijkheid zijn om op donderdagavond van 18.00-19.00 uur te trainen. Daar is een trainer bij aanwezig om aanwijzingen te geven. Nadere berichtgeving hierover volgt nog.

 

 1. Trainen in de Eem

Op een tweetal dagen is het mogelijk om te trainen in de Eem, te weten op de zaterdagen 22 en 29 juni. Verzamelen bij Keistad Kano (De Stuw 1) om 10 uur; we gaan om 10.15 uur te water.

 

Voor wat betreft het dragen van een swimsuit gelden de volgende regels als in buitenwater wordt gezwommen:

 • Onder de 16 graden niet zwemmen;
 • Verplicht bij een watertemperatuur tussen 16 en 18 graden;
 • Optioneel bij een watertemperatuur van 18 tot 20 graden;
 • Niet dragen bij een watertemperatuur boven 20 graden.

Deze regels gelden niet als in het Bosbad wordt gezwommen.

 

Het Bosbad gaat namelijk alleen open boven een bepaalde temperatuur waarbij zonder swimsuit en onder toezicht wordt gezwommen.

 

 

Veiligheid voorop!

 

Swimsuits zijn te koop in sportzaken zoals Decathlon.

Mogelijkheden om deze te huren via de organisatie worden momenteel onderzocht.

 

Bij alle trainingen wordt toezicht gehouden en is iemand met een EHBO-diploma aanwezig.

Bij de open water trainingen in de Eem vaart er ook een boot mee.