Swim to Fight Cancer Amersfoort 2024 wordt verplaatst

10 Jul 2024
Swim to Fight Cancer 2024 wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum.
WATERKWALITEIT
Zoals je in eerdere berichtgeving hebt kunnen lezen, hebben we de afgelopen tijd diverse testen uitgevoerd om de waterkwaliteit te monitoren. 
Het water in de Eem is geen officieel zwemwater en hoewel de testen van de afgelopen tijd geen problemen opleverde, wordt in de laatste week voor het event een leidende test uitgevoerd door de Vallei Veluwe (onderdeel van Het Waterschap). Helaas kregen we vandaag een negatief zwemadvies. Er bevindt zich op dit moment een te hoge waarde E.coli in de Eem. 
Uiteraard gaat de gezondheid van de zwemmers voorop, hierdoor kunnen we zaterdag niet zwemmen en geen doorgang geven aan het evenement. 
We hebben de afgelopen tijd met man en macht aan dit evenement gewerkt, helaas zijn er omstandigheden die we niet in de hand hebben. 
Wij, we begrijpen ook jullie, balen hier ontzettend van. 
HOE NU VERDER?
Het is helaas te laat om een nieuwe locatie te zoeken, waarbij we de waterkwaliteit wel kunnen waarborgen.
Daarom zetten we alles op alles op een nieuwe datum te vinden voor Swim to Fight Cancer Amersfoort 2024. 
Daarover lopen nu al gesprekken bij de gemeente. Omdat hier veel partijen en instanties bij zijn geboeid gaat dit helaas niet over één nacht ijs. 
Van jou kunnen we helaas niet meer vragen dan je mail nauwlettend in de gaten te houden de komende tijd. 
We hopen snel een nieuwe datum aan te kunnen kondigen. 
Mocht het zo voorkomen dat jij niet (meer) beschikbaar bent op deze datum dan bieden we je uiteraard de mogelijkheid om je inschrijf geld terug te vorderen of te doneren. 
De reeds gedoneerde bedragen blijven staan en zullen hoe dan ook ten goede komen voor onderzoek naar de genezing van kanker. 
We willen iedereen onwijs bedanken voor de mooie prestaties en opgehaalde donaties die afgelopen tijd al zijn opgehaald. 
Dit is nu al een ongelooflijke presentatie en we begrijpen dat dit een enorme teleurstelling is, die wij absoluut met jou delen. 
Alvast bedankt voor jullie geduld en begrip.