De donaties gaan naar...

Met de donaties van Rollercoaster Run to Fight Cancer worden opgehaald kan Stichting Fight cancer baanbrekend kankeronderzoek financieren.

Voor Rollercoaster Run to Fight Cancer is een specifiek onderzoek geselecteerd in het Prinses Máxima Centrum, waarbij er wordt gekeken naar de ontwikkeling van een smartwatch voor hormoonbehandelingen. Kinderen met een tumor bij de hypothalamus, het hormooncentrum in de hersenen, hebben vaak een heel goede overlevingskans. Toch is de kwaliteit van leven na behandeling vaak slecht doordat de hormonen uit balans raken. Deze kinderen krijgen te maken met een verstoord honger- en dorstgevoel, warmteregulering en dag-nachtritme. Door het ontwikkelen van de zogenoemde Endowatch kan de kwaliteit van leven voor deze kinderen significant verbeterd worden!

Love life. Fight cancer.

In Nederland krijgen meer dan 124.000 mensen per jaar kanker, dit zijn er 14 per uur en meer dan 300 per dag. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer’ wil Fight cancer mensen inspireren om in actie te komen voor meer onderzoek naar kanker. Je kunt op verschillende manieren helpen. Zo kun je een eigen actie starten voor Fight cancer, deelnemen aan een van onze evenementen, donateur worden of je inzetten als vrijwilliger. Zo dragen we samen bij aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte is. 

Wetenschappelijk onderzoek én preventie zijn heel belangrijk om onze missie te realiseren. Om onderzoek naar kanker te kunnen blijven doen en om mensen de juiste voorlichting te geven, is nog steeds heel veel geld nodig. Wil jij meer weten over stichting Fight cancer en over de onderzoeken die wij steunen? Klik dan hier

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Fight cancer.