Hoe werkt het?

Schrijf je vast in voor deze spectaculaire run waarbij je onderweg een rit maakt in een aantal achterbanen. Deelnemers betalen inschrijfgeld om het evenement mogelijk te maken en laten zich sponsoren door vrienden, familie en collega’s om zo zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Fight cancer. Met dit geld steunen wij een onderzoek in het Prinses Máxima Centrum en UMC om immunotherapie in de toekomst geschikter te maken voor kinderen met kanker. Lees hier meer over dit onderzoek.

Waarom Fight? 1 op 3 mensen krijgt kanker. In totaal krijgen in Nederland meer dan 100.000 mensen per jaar kanker. Fight cancer wil vanuit de liefde voor het leven zoveel mogelijk mensen inspireren om samen onze wens te realiseren: een wereld waarin kanker niet meer dodelijk hoeft te zijn. Bekijk hier het filmpje van Fight.

filter_1

Stap 1:
Schrijf je in door hierboven op de blauwe "Doe Mee!" te klikken.

filter_2

Stap 2:
Je ontvangt een eigen pagina op deze website. Maak deze pagina zo persoonlijk mogelijk (voeg een profielfoto en je verhaal toe). 

filter_3

Stap 3:
Deel je pagina met zoveel mogelijk mensen, vertel waarom jij meedoet en vraag of mensen je voor jouw prestatie willen sponsoren. 

filter_4

Stap 4:
Maak optioneel een team aan waar al jouw naasten in mee kunnen rennen, om zo samen op een leuke manier geld op te halen voor meer onderzoek naar kanker.

filter_5

Stap 5:
Zorg dat je goed voorbereid bent. Denk bijvoorbeeld aan trainen van tevoren zodat je jouw afstand gaat halen.

filter_6

Stap 6:
Ren samen met honderden anderen mensen, zodat we gezamenlijk weer een stukje dichterbij onze wens kunnen komen: een wereld waarin kanker niet meer dodelijk hoeft te zijn!

Inschrijfmogelijkheden

Friends Run

Durf jij het aan om samen met honderden anderen 5 kilomter te rennen en tussendoor de UNTAMED, Express: Platform 13 én de Goliath te trotseren? Ben jij 13 jaar of ouder en minimaal 1.40 meter lang? 

Wacht dan niet langer en meld je alleen of met een team aan voor deze spectaculaire run, waarmee je bij kan dragen aan een wereld waarin kanker hopelijk niet meer dodelijk hoeft te zijn.

Het inschrijgeld is €38,- per persoon.

Family Run

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar, minimaal 1.20 meter lang en word jij een echte daredevil genoemd? Doe dan samen met je ouder of voogd mee aan de nieuwste editie van Rollercoaster Run to Figth Cancer: De Family Run.

De run is ongeveer 2 kilomter lang en tussendoor trotsser je de UNTAMED, Crazy River en Drako. Haal samen door middel van deze bijzondere run zoveel mogelijk geld op voor baanbrekend kankeronderzoek.

Het inschrijfgeld is €69,- voor beiden.

Business Run

Wil jij jouw medewerkers een bijzondere teambuilding activiteit bieden, waarmee zij tevens bijdragen aan baanbrekend kankeronderzoek? 

Doe dan mee als Business Team aan Rollercoaster Run to Fight Cancer. Alleen samen kunnen we toe naar een wereld waarin kanker hopelijk niet meer dodelijk hoeft te zijn. Klik hieronder voor meer informatie. 

Het inschrijfgeld is €500,- (exclusief BTW) per team. 

Wat krijg je als deelnemer terug voor je inschrijfgeld?

Naast dat je met het inschrijfgeld het evenement mogelijk maakt, krijg je er als deelnemer ook wat voor terug!

 • Funrun dwars door Walibi Holland en de gehele dag toegang tot het park
 • Herinnering bij de finish
 • Een eigen persoonlijke pagina op deze site
 • Versnaperingen op de route
 • Korting voor toegang tot Walibi Holland voor jouw toeschouwers
 • En felbegeerd Rollercoaster Run to Fight Cancer T-shirt!
 • Donatietips en de mogelijkheid om zo bij te dragen aan baanbrekend kankeronderzoek
 • En natuurlijk een onvergetelijke herinnering!

Als Business Team krijg je daarnaast ook:
 • Vermelding in social post
 • Vermelding en/of logo van jullie bedrijf op deze site en de site van Walibi
 • Logo vermelding op groot scherm bij de Main stage, waar ook de chequeuitreiking zal plaatsvinden
 • Teamfoto
 • Mogelijkheid om flyer en/of goodie in goodiebag voor alle deelnemers toe te voegen

Revolutionaire immunotherapie voor kinderen met kanker

De opbrengsten van Rollercoaster Run to Fight Cancer 2022 zullen specifiek worden besteed aan het onderzoek Dr. Friso Calkoen (Prinses Máxima Centrum en UMC). De onderzoekers willen een revolutionaire vorm van immunotherapie (CAR T-celtherapie) geschikt maken voor toepassing bij kinderkanker; en vervolgens bij 38 uitbehandelde patiënten onderzoeken of deze behandeling beter werkt dan de huidige mogelijkheden, die helaas niet altijd voldoende zijn.

Klik hieronder om meer te lezen op het onderzoek, of doneer! Want alleen met meer onderzoek kunnen we toe naar een wereld met minder kanker. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan eens per kwartaal nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail