Het parcours

Walibi Holland heeft een geweldige 5km route uitgestippeld door het park. Om de finish te halen zal je als deelnemer HARD GAAN! gaan in de nieuwe "Untamed", "Lost Gravity" en "Xpress: Platform 13"!

Alle deelnemers proberen wij naast de eigen de sportieve trainingen zo ideaal mogelijk voor te bereiden met donatie tips, onderstaande filmpjes en funfacts! 

Untamed

Ongetemd en niet te stoppen! Met zijn felgroene ogen schiet dit wezen in een woeste vlucht door de ongetemde Wilderness. Bizarre manoeuvres door een hybride wirwar van hout en staal. Ervaar de kracht van de natuur en doorbreek alle remmingen.

Facts

Untamed is de enige hybride coaster op de wereld waarbij je vijf keer ondersteboven hangt. Untamed heeft een first drop van 80 graden, dit is bijna recht naar beneden. Untamed is 1.085 meter lang en gaat 92km/u. Untamed is een achtbaan met een houten constructie en een stalen track, hierdoor kunnen bizarre elementen toegevoegd worden.

Lost Gravity

Deze extreme ride neemt je neem naar een plek waar de zwaartekracht zoek is door een ingeslagen meteoriet. Zet je schrap voor intense bochten, 2 inversies en extreme airtime!

Facts

Wist je dat Lost Gravity 4 treinen heeft, je 4,3x zo zwaar bent als je lichaamsgewicht en dat bij de buitenste stoeltjes geen plateau onder de voeten zit waardoor je naast de rails hangt? 

Xpress: Platform 13

Met spanning zit je te wachten op wat komen gaat en dan... uit het niets word je gelanceerd. Binnen 3 seconden bereik je een snelheid van 90 km/u.

Facts

Wist je dat Xpress: Platform 13 een extra stroomtoevoer heeft. Als hij dat niet had viel bij elke lancering de stroom even uit in Biddinghuizen.

In Xpress: Platform 13 trek je 4,9G.

Xpress: Platform 13 is een kilometer lang.

Xpress: Platform 13 gebruikt 2,5 megawatt per lancering, dat is gelijk aan het aanzetten van 1.200 stofzuigers.