Het parcours

Walibi Holland heeft een geweldige 5km route uitgestippeld door het park en voor de Family Run een route van 2km. Om de finish te halen zal je als deelnemer HARDGAAN! Voor de Friends Run trotseer je de achtbanen UNTAMED, Express: Platform 13 en Goliath. De Family Run heeft Crazy River, Drako en de nieuwe familieachtbaan op de route. De Run zal plaatsvinden in de ochtend, zodat je met jouw team en je supporters nog de gehele middag kan genieten van de rest van het park. 

Alle deelnemers proberen wij naast de eigen de sportieve trainingen zo ideaal mogelijk voor te bereiden met donatie tips, onderstaande filmpjes en funfacts! 

Untamed  (Friends Run)

Ongetemd en niet te stoppen! Met zijn felgroene ogen schiet dit wezen in een woeste vlucht door de ongetemde Wilderness. Bizarre manoeuvres door een hybride wirwar van hout en staal. Ervaar de kracht van de natuur en doorbreek alle remmingen.

Facts

Untamed is de enige hybride coaster op de wereld waarbij je vijf keer ondersteboven hangt. Untamed heeft een first drop van 80 graden, dit is bijna recht naar beneden. Untamed is 1.085 meter lang en gaat 92km/u. Untamed is een achtbaan met een houten constructie en een stalen track, hierdoor kunnen bizarre elementen toegevoegd worden.

Minamale lengte = 1.20 meter

Xpress: Platform 13  (Friends Run)

Met spanning zit je te wachten op wat komen gaat en dan... uit het niets word je gelanceerd. Binnen 3 seconden bereik je een snelheid van 90 km/u.

Facts

Wist je dat Xpress: Platform 13 een extra stroomtoevoer heeft. Als hij dat niet had viel bij elke lancering de stroom even uit in Biddinghuizen. Xpress: Platform 13 gebruikt namelijk 2,5 megawatt per lancering, dat is gelijk aan het aanzetten van 1.200 stofzuigers! En daarmee trek je 4,9G... Spannend!

Minimale lengte = 1.20 meter

Goliath  (Friends Run)

Goliath is de langste achtbaan van de Benelux! Met zijn hoogte van 46 meter en zijn topsnelheid van 106 km/u, knal je door de horizontale looping en raas je over de 1214 meter lange baan in nét iets meer dan 1 minuut!

Facts

Wist je dat Goliath eigenlijk net niet over de kop gaat? Na de eerste twee airtimeheuvels raas je door de Stengel Dive. Een hoge bocht van 121 graden, die is vernoemd naar de ontwerper van dit element: Werner Stengel.

Minimale lengte = 1.40 meter

Crazy River  (Family Run)

In deze waterachtbaan van maar liefst 524 meter maak je in een boomstam een wilde tocht over het water. Hopelijk ben jij een avonturier die niet bang is om nat te worden! Of juist een verfrissende post tijdens de run van 2 kilometer? 

Facts

Wist je dat Crazy River de langste wildwaterbaan van de Benelux is? En wist je dat Flasback in Walibi Belgium exact dezelfde lay-out heeft? 

Minimale lengte = 0.90 meter (met begeleiding)

Drako  (Family Run)

Deze achtbaan zonder loopings en kurkentrekkers, maar met verrassende heuvels en bochten is dé familie-attractie in Walibi Holland. Spannend genoeg, maar nog even niet over de kop!

Facts
Wist je dat Drako de enige echte '8-baan' in Walibi Holland is? De baan heeft de vorm van een 8.

Minimale lengte = 0.90 meter (met begeleiding)

Nieuwste familieachtbaan  (Family Run)

Meer informatie volgt snel!