access_time

Wanneer

Op zaterdag 8 juni 2024 kan je meedoen aan Rollercoaster Run to Fight Cancer! De opening van het event zal plaatsvinden om 18:15 en om 18:30 starten we in fases met rennen! We verwachten om 20:45 klaar te zijn.  

location_on

Locatie


De Run vindt plaats in Walibi Holland. Let op: het event zal plaatsvinden na sluitingstijd van het park en het OV zal dan niet meer rijden. Deelnemers kunnen na afloop van het event gratis uitrijden.
accessibility

Voor wie

Rollercoaster Run to Fight Cancer is toegankelijk voor jong en oud. Bekijk de 'Doe mee' pagina voor alle deelnamemogelijkheden.

Waarom


Omdat 1 op de 2 mensen kanker krijgt. Met alle donaties die deelnemers ophalen financieren wij baanbrekend kankeronderzoek.

Parcours

Walibi Holland heeft een geweldige 5km route uitgestippeld door het park en voor de Family Run een route van 2km. Om de finish te halen zal je als deelnemer HARDGAAN! Voor de Friends Run trotseer je de achtbanen UNTAMED, Condor en Goliath. De Family Run heeft Crazy River, Drako en Eat my Dust op de route. De Run zal plaatsvinden in de avond. Je kunt dus overdag al genieten en alle attracties even proberen!

Alle deelnemers proberen wij zo ideaal mogelijk voor te bereiden met donatiewervingtips en onderstaande funfacts! 

Untamed  (Friends Run)

Ongetemd en niet te stoppen! Met zijn felgroene ogen schiet dit wezen in een woeste vlucht door de ongetemde Wilderness. Bizarre manoeuvres door een hybride wirwar van hout en staal. Ervaar de kracht van de natuur en doorbreek alle remmingen.

Facts

Untamed is de enige hybride coaster op de wereld waarbij je vijf keer ondersteboven hangt. Untamed heeft een first drop van 80 graden, dit is bijna recht naar beneden. Untamed is 1.085 meter lang en gaat 92km/u. Untamed is een achtbaan met een houten constructie en een stalen track, hierdoor kunnen bizarre elementen toegevoegd worden.

Condor  (Friends Run)

Condor neemt je mee in haar klauwen voor een duizelingwekkende vlucht. Hangend aan de onderkant van de baan, vliegen je benen door de lucht en zoeft de grond onder je door.

Condor is een hangende achtbaan. Het verschil met een normale achtbaan is dat de trein bij dit type onder de baan hangt. Condor neemt je mee naar een hoogte van 32 meter en slingert je met een topsnelheid van 80 kilometer per uur vijf keer over de kop. De 662 meter lange achtbaan leg je af in iets meer dan anderhalve minuut.

Facts

Wist je dat de Condor in 1994 de eerste hangende achtbaan op het Europese vasteland was? En dat de Condor zelfs de eerste hangende achtbaan ter wereld was met 2 stoeltjes naast elkaar ipv 4?

Minimale lengte = 1.40 meter.

Goliath  (Friends Run)

Goliath is de langste achtbaan van de Benelux! Met zijn hoogte van 46 meter en zijn topsnelheid van 106 km/u, knal je door de horizontale looping en raas je over de 1214 meter lange baan in nét iets meer dan 1 minuut!

Facts

Wist je dat Goliath eigenlijk net niet over de kop gaat? Na de eerste twee airtimeheuvels raas je door de Stengel Dive. Een hoge bocht van 121 graden, die is vernoemd naar de ontwerper van dit element: Werner Stengel.

Minimale lengte = 1.40 meter

Crazy River  (Family Run)

In deze waterachtbaan van maar liefst 524 meter maak je in een boomstam een wilde tocht over het water. Hopelijk ben jij een avonturier die niet bang is om nat te worden! Of juist een verfrissende post tijdens de run van 2 kilometer? 

Facts

Wist je dat Crazy River de langste wildwaterbaan van de Benelux is? En wist je dat Flasback in Walibi Belgium exact dezelfde lay-out heeft? 

Minimale lengte = 0.90 meter (met begeleiding)

Drako  (Family Run)

Deze achtbaan zonder loopings en kurkentrekkers, maar met verrassende heuvels en bochten is dé familie-attractie in Walibi Holland. Spannend genoeg, maar nog even niet over de kop!

Facts
Wist je dat Drako de enige echte '8-baan' in Walibi Holland is? De baan heeft de vorm van een 8.

Minimale lengte = 0.90 meter (met begeleiding)

Eat my Dust  (Family Run)

Ontdek dit seizoen in Walibi Holland de nieuwste family area Speed Zone – OFF ROAD. Maak een rit in de stoere familieachtbaan ‘Eat my Dust’ en beleef hoe het is om op een quad te racen!

Scheur door de bochten en laat het stof opwaaien...