Veelgestelde vragen

Hieronder tref je de meest voorkomende vragen over Rollercoaster Run to Fight Cancer.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar: 

info@rollercoasterrun.nl en wij beantwoorden jouw vraag dan zo snel mogelijk.

Wat is Rollercoaster Run to Fight Cancer?

add remove

Rollercoaster Run to Fight Cancer is een run, dwars door Walibi Holland, waarbij je naast de 5km ook nog eens in drie achtbanen gaat. Daarnaast bestaat er ook een speciale editie voor families: waarbij je ook 3 attracties trotseert en 2 kilometer rent.

Het inschrijfgeld wordt gebruikt voor de organisatie van de run en het donatiegeld dat de deelnemers ophalen gaat naar KWF Kankerbestrijding via stichting Fight cancer. 

Wanneer is Rollercoaster Run to Fight Cancer?

add remove

De Rollercoaster Run is op 8 juni 2024. Dit jaar rennen we nadat het park is gesloten. We verwachten om 18:30 te kunnen starten met rennen en zijn rond 20:45 klaar! 

Wat is de route van de run?

add remove

De route door Walibi Holland en Walibi Village loopt langs verschillende attracties. De 5 km run brengt je langs UNTAMED, Condor en Goliath. De 2 km run gaat via de Eat My Dust, Crazy River en Drako. Bekijk de praktische informatie pagina voor meer informatie.

Is het park open tijdens de run?

add remove

Nee, we organiseren Rollercoaster Run to Fight Cancer pas nadat het park gesloten is voor reguliere bezoekers. Extra gaaf dus dat je in je uppie door het park mag rennen (of nog leuker, met jouw Team!)

Hoe laat mag ik het park in en vanaf hoe laat kan ik mij als deelnemer aanmelden?

add remove

Je kunt het park in wanneer het park opent in de ochtend. Zo kun je de hele dag genieten van Walibi Holland voordat je gaat rennen!

De opening van het event zal plaatsvinden om 18:15 en rond 18:30 starten we met rennen. We verwachten rond 20:45 klaar te zijn. Als Deelnemer ontvang je uiteraard nog een mail met daarin alle praktische zaken.

Waar moet ik mij als deelnemer melden?

add remove

Je krijgt een mail met daarin alle praktische zaken! Uiteraard staan we vanaf de parkeerplaats ook klaar met medewerkers en signing om iedereen de juiste kant op te sturen.

Hoe zorg ik ervoor tegelijkertijd te kunnen starten met vrienden?

add remove

Als je je inschrijft met een team (dit kun je aangeven tijdens het inschrijven), zorgen wij dat je als team altijd in dezelfde startronde zit! 

Mag ik supporters meenemen?

add remove

Uiteraard! Elke runner heeft de mogelijkheid een aantal supporters met korting mee te nemen. Meer informatie over deze kortingstickets ontvang je een paar dagen voor aanvang van het evenement. Overigens zijn deze kortingstickets de gehele dag geldig voor toegang tot Walibi Holland, zodat je van alle attracties kan genieten.

Mogen supporters ook direct het park op?

add remove

Supporters kunnen direct met jou mee het park in, als dat willen, maar kunnen natuurlijk ook wat later komen. 

Hoe ontvang ik mijn tickets voor de supporters?

add remove

Per deelnemer mogen er maximaal 3 supporters mee. Kort voor het evenement ontvang je een unieke kortingscode om kortingstickets voor supporters aan te schaffen. De tickets worden daarna per mail naar de aankoper verstuurd. Meer informatie volgt later.

Is het mogelijk met het OV te komen?

add remove

Het OV zal niet meer rijden wanneer het evenement afgelopen is. Je dient met eigen vervoer naar de locatie te komen. Parkeerplaatsen zijn er genoeg!

Wanneer raden jullie het af om mee te doen aan Rollercoaster Run?

add remove

Wij raden het af om deel te nemen bij zwangerschap of bij gezondheidsproblemen die tot problemen kunnen leiden tijdens het rennen of tijdens het betreden van de attracties. Overleg bij twijfel met je (huis)arts. 

Waar vind ik de foto's van Rollercoaster Run to Fight Cancer 2023?

add remove
Klik hier om alle foto's te vinden van de vorige editie! 
 

Wie mogen er meedoen?

add remove

Iedereen is welkom, maar in verband met veiligheid dien je wel minstens 90cm lang te zijn voor de Family Run, en minstens 1.40m lang voor de Friends en Business Runs. 

De Rollercoaster Run is geen wedstrijd, dus ren, wandel, hinkel of dans de 2km of 5km.  

Help! Het evenement is uitverkocht, wat nu?

add remove

Helaas kunnen we niet teveel deelnemers toelaten vanwege capaciteiten van de attracties. Mocht jij toch echt heel graag mee willen doen, stuur dan een mailtje naar info@rollercoasterrun.nl om op de reservelijst te komen! 

Hoe oud moet je zijn om deel te nemen?

add remove

Voor de Friends Run geld geen minimale leeftijd maar je dient wel langer te zijn dan 1.40m. Voor de Family Run ben je langer dan 90cm en niet ouder dan 15 jaar. 

Met hoeveel mensen mag ik mij inschrijven voor de Rollercoaster Run?

add remove

Het inschrijven voor de Friends Run gaat per persoon. De inschrijving voor de Family Run is per 2 personen; 1 kind en 1 volwassenen. De inschrijving van de Business Run is per team waarbij een team bestaat uit 5 deelnemers.

Is het een wedstrijd?

add remove

De Rollercoaster Run is geen wedstrijd. Er is dan ook geen tijdwaarneming. Het draait om plezier. Het belangrijkste doel van de Rollercoaster Run is natuurlijk zoveel mogelijk geld ophalen voor Fight cancer, hierbij is iedere deelnemer een winnaar! 

Ik kan helemaal niet 5km hardlopen, maar wil wel meedoen, Wat nu?

add remove

Geen nood! Omdat het geen wedstrijd is kan je ook gerust 5KM wandelen.

Je kunt ook meedoen aan de Family Run. Deze is open voor een volwassene plus een kind van maximaal 15 jaar oud en minimaal 90cm lang.

Hoe schrijf ik me in?

add remove

Inschrijven kan door hierboven op "DOE MEE" te klikken of via deze link

Hoe ontvang ik mijn ticket?

add remove

Je ontvangt je toegangsticket van Walibi Holland in de week voor aanvang van het evenement. Dit ticket geeft ook toegang tot de Rollercoaster Run to Fight Cancer.

Kan ik ook in andere achtbanen?

add remove

Jazeker! Je bent de gehele dag welkom om de van de rest van het park te genieten. Je kan echter tijdens de Run zelf geen andere achtbanen kiezen.

Kan ik me omkleden?

add remove

Ja er is een omkleedmogelijkheid, maar houd er rekening mee dat je niet kunt douchen!

Zijn er kluisjes aanwezig?

add remove

Er zijn een beperkt aantal kluisjes aanwezig. Zorg dus dat je deze deelt met jouw gezelschap zodat iedereen een kans heeft om een kluisje te gebruiken.

Ik durf helemaal niet in de achtbanen, maar ik wil toch graag mee lopen, help!

add remove

Ondanks dat wij de achtbanen geweldig vinden, kunnen wij ons voorstellen dat je misschien het net iets te spannend vindt. Geen nood, in dat geval mag je de achtbaan overslaan en het parcours verder vervolgen.

Waar kan ik het deelnemersreglement terugvinden?

add remove

Wanneer je je aanmeldt voor ons evenement dien je aan te vinken dat je akkoord gaat met het deelnemersreglement, die via een link is in te zien. Klik hier om het deelnemersreglement nogmaals te bekijken.

Kan ik ook mobiel inschrijven, betalen en/of doneren?

add remove

Ja, de website werkt ook op mobiel. Deze kun je ook gebruiken om je in te schrijven en te doneren.

Ik heb een abbonement van Walibi Holland, betaal ik dan nog steeds inschrijfgeld?

add remove

Je betaalt als deelnemer inschrijgeld voor de organisatie van het evenement, niet enkel voor de toegang tot het park. Daarom betaalt iedere deelnemer inschrijfgeld, dus ook als je al een abonnement voor Walibi hebt. Je krijgt hier natuurlijk veel voor terug! Denk aan een T-shirt, herinnering bij de finish, versnaperingen en natuurlijk het evenement zelf.

De donaties die je in jouw omgeving gaat ophalen, worden gebruikt om kankeronderzoek mogelijk te maken. Inschrijgelden worden dus niet gebruikt voor onderzoek (ook niet als je een abonnement voor Walibi hebt). Help jij mee een recordbedrag op te halen dit jaar?

Ik wil graag een donatie doen, maar niet op een deelnemer. Waar kan ik een eenmalige donatie achterlaten? 

add remove

Wat leuk dat je een donatie wil achterlaten! Je kunt dat doen door op onze mascotte Walibi te doneren. Klik hier.

Wat gebeurt er met het inschrijf- en sponsorgeld?

add remove

Jouw inschrijfgeld en geld van sponsoren wordt gebruikt om het evenement van te bekostigen.

Zo kunnen we ervoor zorgen dat het donatiegeld dat jij in je omgeving hebt opgehaald naar onderzoek kan gaan (met aftrek van transactiekosten). Met dit evenement halen we specifiek geld op voor een onderzoek. Welk onderzoek dit is maken we later bekend!

 

Waarom is het streefbedrag €350,- per deelnemer en wat als ik dat niet haal?

add remove

Omdat we graag zoveel mogelijk geld voor onderzoek willen ophalen, hebben we een inspanningsverplichting/streefbedrag bepaald van €350,- aan donaties per deelnemer. Vaak is een appje in je familie of vriendengroep al genoeg om de inspanningsverplichting op te halen. Bekijk de pagina 'donatiewervingtips' wat je kunt doen om zoveel mogelijk donaties op te halen.

Iedere euro die we samen ophalen is van belang!

Wat gebeurt er met alle donatiegelden? 

add remove

De donatiegelden gaan, met aftrek van enige transactiekosten naar belangrijk onderzoek naar de behandeling en genezing van kanker. Lees hier meer over de onderzoeken die Fight cancer steunt.

 

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren? 

add remove

Stuur een e-mail, een Facebook bericht via jouw eigen pagina of tag mensen via onze Facebook pagina, Instagram of een tweet via Twitter met de link naar je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina, onder jouw foto en motivatie op de knop 'doneer' drukken, dan doneren ze direct aan jou. Daarnaast kun je via jouw persoonlijke Tikkie link, die je ontvangt in een SMS ook zorgen dat mensen nog makkelijker een donatie aan je doen. Stuur de link door naar je gehele netwerk en laat ze simpelweg een tikkie betalen als donatie. 

 

Waarom wordt er € 0,89 in rekening gebracht bij een donatie? 

add remove

Om onze vaste IT kosten zo laag mogelijk te houden, maken wij voor al onze evenementen gebruik van het fondsenwerf platform Funraisin en het betaalplatform Stripe. Zij rekenen hosting- en transactiekosten. Fight cancer probeert zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Als iedereen €0,89 extra bijdraagt, kunnen wij daarmee de kosten van het platform zoveel mogelijk wegstrepen, zodat er meer naar onderzoek kan gaan. Uiteraard hebben zowel deelnemers als donateurs de keuze om wel of niet bij te dragen aan deze kosten.

 

Ik wil een donatie doen, maar ik wil handmatig het geld overmaken of pas later betalen. Kan dat? 

add remove

Ja dat kan. Je kunt bij het doen van een donatie bij de tweede stap een betaalmethode kiezen. Als je hier de optie ‘factuur’ kiest, ontvang je een factuur per mail die je dan binnen 14 dagen betaalt. In verband met de financiële administratie kan het wel tot uiterlijk 10 werkdagen duren voordat jouw donatie zichtbaar wordt

 

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen? 

add remove

Je kunt doneren via iDeal, PayPal of met creditcard. Dit kan dus ook als je een buitenlands rekeningnummer hebt. Als je wilt doneren vanuit het buitenland maar je kunt dat niet met creditcard of PayPal, neem dan even contact met ons op, dan maken wij het voor jou in orde. 

 

Oeps, ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat moet ik nu doen? 

add remove

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, kan je een mailtje sturen naar info@rollercoasterrun.nl om het op te lossen. Vermeld hierin duidelijk op wie je gedoneerd hebt en naar wie het eigenlijk had gemoeten.  

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Fight cancer