Veelgestelde vragen

Hieronder tref je de meest voorkomende vragen over de Rollercoaster Run.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar: 

info@fightcancer.nl en wij beantwoorden jouw vraag dan zo snel mogelijk.

Wat is de Rollercoasterrun?

De Rollercoaster Run is een 5KM run, dwars door Walibi Holland, waarbij je naast de 5km ook nog eens in drie achtbanen gaat. Het inschrijfgeld wordt gebruikt voor de organisatie van de run en het sponsorgeld dat de deelnemers ophalen gaat naar kankeronderzoek van Fight cancer en KWF Kankerbestrijding.

Mag ik supporters meenemen?

Uiteraard! Per runner mogen er maximaal 3 supporters meegenomen worden. Jouw cheerleaders en toejuichers zijn vanaf 18.30 uur gratis welkom bij de hoofdpoort van Walibi Holland. Let op: de toeschouwers dienen in het bezit te zijn van een Supporter ticket. Deze kunnen gedownload worden tijdens de verzilvering van je Runner ticket.  

De attracties van Walibi zijn gesloten tijdens de run. Wil je samen met je supporters overdag een spectaculaire dag beleven in het park? Dat kan! Bij je inschrijving krijg je een code waarmee je een dag ticket kan kopen voor slechts €22,50,-.

Wat is de route van de run?

De nieuwste achtbaan Untamed kan niet worden overgeslagen voordat de finish wordt bereikt. De volledige route van de run wordt binnenkort bekend gemaakt. Je rent het parcours dat speciaal is afgezet door de medewerkers van Walibi. Hierbij kom je langs drie achtbanen waarin je een ritje maakt om jouw run af te ronden.  

Is het park nog open tijdens de run?

Het park is uiteraard geopend voor iedereen die wil komen aanmoedigen, helaas zijn de attracties verder wel gesloten. Allen de drie achtbanen die in de Rollercoaster Run zitten, zijn voor de deelnemers éénmalig geopend.

Mag ik al eerder het park in?

Absoluut! Bij je inschrijving krijg je een kortingscode waarmee je voor jezelf én je supporters een ticket voor Walibi kan bestellen voor slechts €22,50,- per persoon. Dit ticket is alleen geldig op 13 juli 2019.

Is het mogelijk met het OV te komen?

Dat is mogelijk. Echter zijn er 's avonds geen mogelijkheden meer terug te gaan met het OV. Dus kom voornamelijk met eigen vervoer. Een eventuele heenreis kan dus met het OV, maar houd dus rekening met je terugreis. 

Vanaf hoe laat kan ik mij als deelnemer aanmelden?

Deelnemers kunnen zich vanaf 18.00 uur melden bij de hoofdingang van Walibi Holland. Vanaf hier volg je de instructies op de borden voor registratie en omkleden.  Ouders en- of begeleiders mogen direct mee.

Supporters kunnen vanaf 18.30 uur, op vertoon van een geldig Supporter ticket, het park betreden via de hoofdingang. 

Waar moet ik mij als deelnemer melden?

Deelnemers die al de hele dag in het park aanwezig zijn kunnen zich vanaf 18.00 uur melden bij Club W.A.B.

Deelnemers die nog niet in het park waren kunnen zich bij de hoofdingang melden. Vanaf hier volg je de instructies op de borden voor registratie en omkleden.

Mogen supporters ook gelijk het park op?

Supporters kunnen vanaf 18.30 uur, op vertoon van een geldig Supporter ticket, het park betreden via de hoofdingang. 

Wie mogen er meedoen?

Iedereen mag mee doen! De Rollercoaster Run is geen wedstrijd, dus ren, wandel, hinkel of dans de 5KM. Hou er wel rekening mee dat de achtbanen in het parcours een minimale lengte-eis hebben van 1.40 m. Mocht je net te klein zijn mag je helaas om veiligheidsredenen niet in de achtbanen.

Hoe oud moet je zijn om deel te nemen?

Er is geen minimum leeftijd. Wel is er een voor beide achtbanen een minimale lengte-eis van 1.40 m

Is het een wedstrijd?

De Rollercoaster Run is geen wedstrijd. Hou er rekening mee dat de achtbanen in het parcours een minimale lengte-eis hebben van 1.40 m. Mocht je net te klein zijn mag je helaas om veiligheidsredenen niet in de achtbanen.

Er is geen tijdwaarneming. Het draait om plezier. Het belangrijkste doel van de Rollercoaster Run is natuurlijk zoveel mogelijk geld ophalen voor Fight cancer, hierbij is iedere deelnemer een winnaar! 

Ik kan helemaal niet 5km hardlopen, maar wil wel meedoen, Wat nu?

Geen nood! Omdat het geen wedstrijd is kan je ook gerust 5KM wandelen.

Hoe schrijf ik me in?

Inschrijven kan via de website van de Rollercoaster RUn of via deze link. Het inschrijfgeld voor de run is 35 euro.

Kan ik ook in andere achtbanen?

Nee, Helaas. De run vindt plaats na sluitingstijd, het park en daarmee ook alle andere achtbanen zijn dan gesloten. Je kan natuurlijk wel eerder op de dag komen om gebruik te maken van andere attracties!

Kan ik me omkleden?

Ja er is een omkleedmogelijkheid, maar houd er rekening mee dat je niet kunt douchen!

Zijn er kluisjes aanwezig?

Ja, in Club Wab kan er gebruik gemaakt worden van kluisjes. Dit zal kosteloos zijn voor de deelnemers.

Ik durf helemaal niet in de achtbanen, maar ik wil toch graag mee lopen, help!

Ondanks dat wij de achtbanen geweldig vinden kunnen wij ons voorstellen dat je misschien het net iets te spannend vindt. Geen nood, in dat geval mag je de achtbaan overslaan en het parcours verder afgaan.

Kan ik ook mobiel inschrijven, betalen en/of doneren

Ja, de website werkt ook op mobiel. Deze kun je ook gebruiken om je in te schrijven en te doneren.

Wat gebeurt er met het inschrijf- en sponsorgeld?

Al het sponsorgeld gaat direct naar Fight cancer. Dit geld wordt gebruikt voor onderzoek naar kanker en de genezing ervan. Wil je meer informatie over de projecten van Fight cancer? Neem dan vooral een kijkje op de website.