Swim to Fight Cancer
Alkmaar

9 juni 2024

Opgehaalde bedrag €112.075. Iedereen Bedankt!

173 Deelnemers

4.544

Donaties

26

Teams

Swim to Fight Cancer Alkmaar

Doe met ons mee op 9 juni 2024 en zet jouw onmacht om in kracht. Zwem mee en haal donaties op bij familie, vrienden, collega's en buren, zodat we gezamenlijk baanbrekend kankeronderzoek mogelijk kunnen maken. Alleen samen kunnen we toewerken naar een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is.

De donaties gaan naar...

Met de opbrengsten van Swim to Fight Cancer maakt Stichting Fight Cancer verschillende onderzoeken naar kanker mogelijk. 

Onderzoek is hard nodig. Nog steeds krijgen in Nederland zo'n 14 mensen per uur de diagnose kanker, dat zijn 300 mensen per dag. We weten dat onderzoek werkt: de kans dat iemand vijf jaar na diagnose nog leeft, is in de afgelopen vijftig jaar met maar liefst 90% gestegen. We zijn er alleen nog niet.

Ook heeft Swim to Fight Cancer Alkmaar twee lokale goede doelen gekozen waar een deel van de donaties naartoe gaat: de Heart Pillows die gemaakt worden in 't Praethuys aan de Westerweg en comfortmanden voor de verpleegafdeling Oncologie bij de Noordwest Ziekenhuisgroep.

Om deze belangrijke doelen te kunnen steunen, hebben we jouw hulp hard nodig. Kom jij ook in actie? Via de buttons hieronder kun je meer lezen over het onderzoek of een donatie doen.
Bedankt voor je betrokkenheid!

Route STFC Alkmaar

Zwemmers gaan het water in bij de Rotorenbrug, zwemmen over het Luttik Oudorp en de Zijdam naar het Waagplein. Het keerpunt van de 1.000 én 2.000 meter is ter hoogte van het Waagplein, vlak voor de Schapenbrug. Zij zwemmen dan via dezelfde route terug naar de Rotorenbrug. Zwemmers van de 2000 meter leggen deze route daarna nogmaals af. Het keerpunt voor de 500 meter (Kids Swim) ligt halverwege het Luttik Oudorp.

Alle voorzieningen voor deelnemers en toeschouwers (aanmeldbalie, kleedruimten, uitgifte medailles, foodtrucks, podium bekendmaking cheque). 

Zij gingen je voor...

"Door met een team uit het ziekenhuis mee te doen aan een Swim doe je iets met z’n allen. Je gaat samen geld ophalen, trainen, en daar krijg je energie van. Perfecte teambuilding, dus, en belangrijk voor kankeronderzoek!

Hans Westgeest - Oncoloog-internist Amphia

"Al jarenlang zet ik me in voor Swim to Fight Cancer. Zolang kanker nog een dodelijke ziekte is, is niet meedoen immers geen optie. Kortom; Love Life! Fight cancer." 

Joost de Koning - Partner EJP Accountants & Adviseurs

"Ik ben na mijn ziekte ook meer mijn hart gaan volgen. Ik geniet oprecht van elke dag en inspireer anderen graag dit ook te doen. Ik draag mijn steentje bij aan meer onderzoek en vond het extra bijzonder om samen met mijn behandelend arts mee te doen."

Rosa Kelly - Plezier & relatie coach

Steun een deelnemer

Doneren als je geen deelnemer kent?

Wil je graag doneren, maar ken je geen deelnemers van de Swim to Fight Cancer Alkmaar persoonlijk? 
Dan kun je zelf een deelnemer uitkiezen die je graag sponsort op basis van diens verhaal of je kunt doneren aan de Vrienden van Alkmaar hierboven - dat is een algemeen account waar willekeurige donaties naartoe kunnen.

Nieuws

Social media

Onze sponsoren

Nh1816 Swim Alkmaar
Dé Verzekeringswinkel
Landman Assurantiën
Otterlo Financieel Advies
hoogheemraadschap
knuwer advocaten
Eendracht in 't IJkgebouw

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan eens per kwartaal nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail