Voorbereiding

Een zeer geoefende zwemmer doet rond de 30 minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar al gauw 60 minuten of zelfs langer over. Met schoolslag zwem je langzamer dan met de borstcrawl. Trainen voor deze swim raden wij dus zeker aan. Er zijn diverse trainingsmogelijkheden. Houd daarom deze pagina en onze social media in de gaten voor de verschillende initiatieven. De organisatie is niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de trainingen. 

WETSUIT

Het dragen van een wetsuit en waterschoenen zijn tijdens de swim sterk aan te raden. Als de temperatuur onder de 18 graden komt is een wetsuit zelfs verplicht. 

TRAINEN

Natuurlijk zijn er meerdere zwembaden in de regio waar je je kunt voorbereiden. Maar mocht je gezellig willen trainen in groepsverband, dan bieden wij jou die mogelijkheid aan. Houd onze website in de gaten. Zodra hier meer over bekend is, publiceren wij dat op onze website en via onze social media kanalen. Er zijn ook zwemmers die regelmatig oefenen in buitenwater. Kijk voor de mogelijkheden op de site van de Nederlandse Openwater Web. Daar vind je meer informatie over trainings- en wedstrijdmogelijkheden en zijn er fora waarin informatie over buitentrainingen wordt gedeeld.