Wat is het?

Swim to Fight Cancer is een zwemevenement dat in 2021 voor de tweede keer wordt gehouden in Maastricht. Initiatiefnemer van Swim to Fight Cancer (StFC) is Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Zoals benoemd zal de 2e editie van de Swim Maastricht plaats vinden op 5 september 2021. 

Op 5 september 2021 bieden wij de deelnemers vanaf 12 jaar (nieuw ten opzichte van de Swim editie 2019) aan om vanaf Watersportvereniging Treech de Maas in te duiken en hiermee geld te generen voor kankeronderzoek & preventie. Natuurlijk vindt het zwemmen plaats onder strenge voorwaarden. Kijk voor de voorwaarden in het menu onder veiligheid en gezondheid

Het uiteindelijke doel van StFC is geld dat door donaties is binnen gekomen over te dragen ten faveure van de zorgvuldig geselecteerde doelen. Na afloop van de Swim 2019 kon de afdeling Maastricht ruim 186.000 Euro overdragen aan de toen geselecteerde doelen.

Hierbij willen wij nadrukkelijk vermelden dat de inschrijfgelden en donatiegelden strikt van elkaar gescheiden blijven. Zie in het menu onder veel gestelde vragen voor meer details. 

We willen verder benadrukken dat de Swim een familie-evenement is en geen zwemwedstrijd. Iedereen zwemt naar eigen kunnen de afstand die bij hem past. Kijk voor de afstanden in het menu onder parcours