Praktische zaken

date_range
Locatie: vijver van Emiclaer, De Oversteek te Amersfoort
Datum: Zondag 11 september 2022
Tijd: van 11:45 tot 18:30
train

Bereikbaarheid: 

 • Fiets: We vragen zoveel mogelijk op de fiets te komen. Er is voldoende stalling voor jullie fietsen volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers en dan komt het goed!  Klik hier voor de locatie fiets parkeren. 
 • Auto: Kom jij met de auto, navigeer dan naar Emiclaer, rijd deze straat helemaal door en parkeer op de parkeerplaats. Klik hier voor de locatie auto parkeren. 
 • OV: Met het OV reis je met buslijn 4 vanaf Station Amersfoort naar halte Amersfoort, Morielje. Dan is het nog ongeveer 4 minuten lopen. Navigeer naar De Oversteek, Amersfoort. 
add_alert

Heb jij een dringende vraag? Stuur ons dan alvast een mail. 
info@amersfoort.swimtofightcancer.nl

Programma

11.45

Start aanmelding afhankelijk van de tijden die je van ons in deze mail ontvangen hebt.

12.20

Opening

12.30

Startschot Ben van Koningsveld

12.30-16.00

Swim (2.000 meter)

16.00-17.15

Junior Swim (500 meter)

z.s.m. als de laatste zwemmer het water uit is → Afsluiting & chequeoverhandiging aan Fight Cancer

17.30- 18.30

Quiz on Tour Band met een spetterend optreden

Belangrijke info voor deelnemers

Wat je moet meenemen naar de Swim:

Hieronder wordt een kleine paklijst beschreven met wat je moet meenemen naar de Swim. Daarnaast is het erg belangrijk dat ouders van minderjarige zwemmers het vrijwaringsformulier invullen en meenemen naar de Swim. Deze is toegevoegd in de bijlage.

 • Zwemkleding en/of Wetsuit (niet verplicht wordt wel aangeraden) 
 • Duikbril (niet verplicht)
 • Droge kleding
 • slippers of waterschoenen
 • Je krijgt een handdoek, maar neem er zelf ook 1 mee! (altijd handig een extra handdoek!)
 • Neem geen waardevolle spullen mee of laat ze achter wij familie/vrienden
 • Ingevuld vrijwaring formulier voor kids
 • Goede sfeer voor de afsluiting en cheque overhandiging
Hoe het aanmelden werkt op locatie: 
 1. Zoek het deelnemers registratiepunt (zie plattegrond → deelnemersregistratie).
 2. Geef je wave nummer (zie mail laatste info) en naam op (of je badmutsnummer (deze ontvang je een aantal dagen voor de swim per mail) .
 3. Ontvang een tasje met daarin je badmuts, handdoek en iets extra’s (voor de Early duck inschrijvers ligt er ook een badjas klaar). Tevens wordt hier je aanmeldtijd van het deelnemersgebied vermeld.
 4. Meld je op de aangegeven tijd bij de stand van het deelnemersgebied (zie plattegrond → aanmelden startgebied).
 5. Kleed je om en zorg dat je 5 minuten voor je starttijd klaar staat in je badkleding.
 6. Zwem de Swim en ontvang je medaille 
 7. Na ontvangst medaille meld je je weer bij deelnemersgebied en kan je je weer omkleden
 8. Blijf lekker hangen want om 17:30 gaan we de cheque uitreiken en sluiten we af met een spetterend optreden!

Tot zondag 11 september!

Zie hiernaast nog even de plattegrond! Deze heb je als zwemmer ook in je mailbox ontvangen.

 
Wie er nog meer komen naar Swim to Fight Cancer Amersfoort 2022 < 3 

Hans Buytelaar, Ben van Koningsveld en Gaston Starreveld.

13.00-16.00 DJ

13.00-16.00 Het Zeemannenkoor (diverse optredens)

13.00-16.00 De Amerblaozers (diverse optredens)

13.30-17.15 Quiz on Tour interactief programma

17.30-18.15 Quiz on Tour Band

Voorbereiding

Een zeer geoefende zwemmer doet rond de 30 minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar al gauw 60 minuten of zelfs langer over. Met schoolslag zwem je langzamer dan met de borstcrawl. Trainen voor deze Swim raden wij dus zeker aan. De organisatie is niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de trainingen. 

Trainingen

Wij bieden jou als deelnemer van Swim to Fight Cancer de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een open water Zwem mee-training in jouw stad, georganiseerd door onze partner KNZB. Deze training is gericht op borstcrawl en bestaat uit een droog gedeelte op de kant en aansluitend een meezwemgedeelte in het water. Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:

 • Veiligheid in het openwater
 • Tips om de eerste keer het openwater in te gaan
 • Het verschil tussen binnen zwemmen in het zwembad en buitenzwemmen in het open water
 • Veilig voelen in het openwater
 • Oriënteren kun je leren
 • Tempowisselingen, verschil ervaren met hoog en laag beentempo

Alle Swim to Fight Cancer-deelnemers ontvangen per mail een uitnodiging voor de Zwem mee-training. Er kunnen maximaal 50 deelnemers per stad meedoen.

Mocht je na de Zwem mee-training gezellig willen trainen in groepsverband, dan bieden wij jou waarschijnlijk die mogelijkheid aan. Houd onze website in de gaten. Zodra hier meer over bekend is, publiceren wij dat op onze website en via onze social mediakanalen.

Wil je zelfstandig aan de slag om je conditie en/of techniek te verbeteren? Dan zijn de trainingsschema’s van Mijnzwemcoach iets voor jou! Onze partner KNZB biedt alle deelnemers van Swim to Fight Cancer drie maanden kosteloos toegang tot Mijnzwemcoach ter waarde van EUR 12,50, een platform waarop trainingsschema’s, tips en tricks te vinden zijn over zwemmen (in open water). Je kunt gebruik maken van meer dan 200 trainingsschema's gericht op jouw doel en niveau.

Wetsuits

Het dragen van een wetsuit is tijdens de Swim sterk aan te raden. Als de temperatuur onder de 18 graden komt is een wetsuit zelfs verplicht. Je kunt op deze kaart altijd de watertemperatuur volgen, maar indien een wetsuit verplicht wordt gesteld zullen wij je als organisatie daar ook van op de hoogte stellen. 

Wil je een wetsuit kopen, kun je denken aan Marktplaats, maar natuurlijk ook aan (web)winkels. Vrij betaalbare wetsuits vind je bijvoorbeeld bij Decathlon, maar let er dan goed op dat deze geschikt is voor jouw zwemslag en voor de juiste temperatuur. We begrijpen dat voor deelnemers de aanschaf van een wetsuit voor eenmalig gebruik te kostbaar is. Om deze reden zijn wij in overleg met een mogelijke verhuurder van wetsuits. Hou deze pagina en onze socials goed in de gaten voor de mogelijkheden van het huren van een wetsuit!

local_hospital

Veiligheid & gezondheid

Dankzij de inzet van partijen zoals Rijkswaterstaat, de Reddingsbrigade, gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, ervaren zwembegeleiders, veiligheidsboten, duikers, suppers enzovoort proberen wij dit evenement zo veilig mogelijk te organiseren. Ook zullen er in het water boeien liggen, die het gedeelte markeren waar het veilig is om te zwemmen. Zwemmen buiten de boeien is niet toegestaan.

Houdt er rekening mee dat deelname aan Swim to Fight Cancer verder altijd op eigen risico is. Indien de waterkwaliteit ten tijde van het evenement onvoldoende blijken te zijn, dan behoudt de organisatie zich het recht om maatregelen te nemen, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement. Zie de algemene voorwaarden voor alle details.