Veelgestelde vragen

Hoe ziet het programma eruit op 4 juni 2023?

add remove

Het programma zal in ieder geval pas in de middag starten. Zodra we meer weten, zal het programma op de site gepubliceerd worden.

Wat is de route van de LoveLife run Breda?

add remove

De route van de LoveLife run Breda loopt door de binnenstad, langs revalidatiecentrum Revant en langs het Amphia Ziekenhuis Molengracht. De exacte route wordt nog bekend gemaakt via deze website.

Hoe lang doe ik erover? 

add remove

Hoe lang je rent over 5km is afhankelijk van je conditie, leeftijd, training, loopervaring en allerlei andere factoren. Daarom is er niet te spreken van een ‘normale tijd’, het is persoonlijk. Meedoen is bij de LoveLife run bovendien veel belangrijk dan de tijd die je erover doet om de 5km te volbrengen! We verwachten dat de deelnemers er tussen het half uur en het uur voor nodig hebben om te finishen.

Wie organiseert de LoveLife run Breda?

add remove

De organisatie van de LoveLife run Breda is in handen van een enthousiast team vrijwilligers en Stichting Fight cancer. 

Wanneer is de LoveLife run Breda?

add remove

Het evenement vindt plaats op zondag 4 juni 2023.

Hoe kan ik LoveLife run Breda bereiken? 

add remove

Houd deze site in de gaten voor een update van deze informatie. 

Waar kan ik mijn auto parkeren? 

add remove

In en rondom de binnenstad van Breda kun je op straat parkeren en betalen bij de parkeerautomaten, in de parkeergarages en op de parkeerterreinen. Parkeergarages De Prins en De Barones en parkeerterrein Beyerd-Vlaszak zijn de dichtstbijzijnde gelegenheid vanaf het startpunt van de Run. Zie de website van de gemeente Breda voor alle actuele parkeermogelijkheden. 

Hoe schrijf ik me in?

add remove

Klik hierboven op de oranje button "Doe Mee" en doorloop alle stappen. Na afronding zie je direct jouw persoonlijke actiepagina, waarmee jij fondsen kunt gaan werven. Deel deze met zoveel mogelijk mensen om zoveel mogelijk geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek!

Kan ik met één mailadres meerdere personen inschrijven?

add remove

Je kunt op ons platform niet met precies hetzelfde mailadres meerdere personen inschrijven. We hebben hier wel een trucje voor, maar let op dat lukt niet bij alle providers. Zover bij ons bekend werkt dit trucje voor Gmail accounts, Hotmail en Icloud. 
Als je een plusteken (+) en een woord (in dit geval bijvoorbeeld naam van de 2e persoon van inschrijving) toevoegt vóór het @-teken in je huidige mailadres, komen de berichten nog steeds bij je huidige inbox terecht. Dit kun je oneindig vaak doen. 
 
Voorbeeld: vader Jan wil graag meezwemmen met zoon Piet en dochter Eva. Zijn mailadres is Jan.achternaam64@gmail.com. Hij kan Piet inschrijven door het mailadres jan.achternaam64+piet@gmail.com te gebruiken en voor dochter Eva jan.achternaam64+eva@gmail.com. Alle mails worden doorgestuurd naar het originele mailadres van Jan.
Ziggo heeft een andere route. Zie: https://www.ziggo.nl/klantenservice/e-mail/alias-toevoegen#/

Waarom kan ik mijn streefbedrag bij het inschrijven niet verlagen?

add remove

Omdat we graag zoveel mogelijk geld voor onderzoek willen ophalen, hebben we een inspanningsverplichting bepaald van €350,- aan donaties per deelnemer. Voor kinderen is die inspanningsverplichting € 100,- aan donaties. Vaak is een appje in je familie of vriendengroep al genoeg om de inspanningsverplichting op te halen. Het gemiddelde dat door deelnemers van van Fight-evenementen wordt opgehaald is ongeveer €600,- per persoon. Bekijk onder het kopje het event > donatietips wat je kunt doen om zoveel mogelijk donaties op te halen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn naasten zich kunnen inschrijven in mijn team?

add remove

Als je je hebt ingeschreven als patiënt, ontvang je een e-mail met daarin een specifieke link die je kan delen met al je naasten die samen met jou deze uitdaging willen aangaan. Belangrijk dat je ook even vermeldt wat jouw teamnaam is, zodat zij deze bij inschrijven kunnen selecteren! 

Ik wil mij graag aanmelden als patiënt. Waarom moet ik (medische) gegevens achterlaten?

add remove

Samen met een sportarts brengen wij een advies uit over of het veilig genoeg voor je is om deel te nemen aan de LoveLife run. Uiteraard gebruiken we je antwoorden op deze vragen alleen voor de run en gaan we vertrouwelijk om met de gegevens. 

Waar kan ik het deelnemersreglement terugvinden?

add remove

''Wanneer je je aanmeld voor ons evenement dien je aan te vinken dat je akkoord gaat met het deelnemersreglement, en is deze via een link in te zien. Klik hier om het deelnemersreglement nogmaals te bekijken.

Ik wil een donatie doen, maar ik wil pas later betalen. Kan dat?  

add remove

Als je als bedrijf een donatie doet van meer dan € 250,00, dan kun je een factuur ontvangen die je dan binnen 14 dagen betaalt. Ga hiervoor naar de donatiepagina. Zodra je € 250,- of meer als donatiebedrag én de bedrijfsnaam hebt ingevuld, komt de mogelijkheid (naast iDeal) ‘Factuur’ tevoorschijn. Klik daarop en geef aan dat je later wilt betalen, middels de factuur die je per mail krijgt.

Naar welke onderzoeken gaat de opbrengst van LoveLife Run Breda?

add remove

Bekijk hier meer informatie over welke onderzoeken wij voor deze editie van LoveLife Run Breda hebben geselecteerd!

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren?  

add remove

Stuur een e-mail, een Facebook bericht via jouw eigen pagina of tag mensen via onze Facebook pagina, Instagram of een tweet via Twitter met de link naar je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina, onder jouw foto en motivatie op de knop 'doneer' drukken, dan doneren ze direct aan jou. Je kunt ook een tikkie sturen. 

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen? 

add remove

Je kunt doneren via iDeal of met creditcard. Uiteraard kun je ook vanuit het buitenland doneren alleen ondersteunen de betalingssystemen van onze website dit niet. Als je wilt doneren vanuit het buitenland maar je kunt dat niet met creditcard, neem dan even contact met ons op via de e-mail, dan maken wij het voor jou in orde.

Waarom wordt er € 0,89 in rekening gebracht bij een donatie? 

add remove

Om onze vaste IT kosten zo laag mogelijk te houden, maken wij voor al onze evenementen gebruik van het fondsenwerf platform Funraisin en het betaalplatform Stripe. Deze platformen rekenen een (variabele) fee op de betaaltransacties. Omdat het onmogelijk is om het aantal deelnemers/donaties en de hoogte ervan vooraf in te schatten, hebben wij ervoor gekozen om hiervoor een vrijwillige bijdrage van € 0,89 aan de deelnemer/donateur te vragen. Deze heeft bij het afrekenen de keuze om wel of niet bij te dragen aan die kosten. 

Oeps, ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat moet ik nu doen? 

add remove

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, kunnen wij dat namelijk helaas NIET voor je oplossen. 

Ik word doorverwezen naar een pagina van Girogate, klopt dat?

add remove

Ja dat klopt. Alle betalingen worden gedaan via het payment platform van Girogate/Stripe.

Op mijn afschrift staat een Duits rekeningnummer, klopt dat?

add remove

Ja dat klopt. Dit is het rekeningnummer van onze betaalprovider Stripe.

Wat is Fight cancer?

add remove

Fight cancer is een jonge en eigentijdse stichting die zich samen met jou inzet om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Dit doen wij door fondsen te werven voor KWF Kankerbestrijding. Wij hebben een duidelijk motto: Love life. Fight cancer.
Fight cancer draagt niet alleen bij aan bewustwording, maar stimuleert ook iedereen die zich betrokken voelt bij kankerbestrijding om zelf in actie te komen. Dat kan op allerlei verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld merchandise-artikelen kopen, donateur worden, deelnemen aan evenementen of acties van Fight cancer of zélf een actie organiseren voor Fight cancer.

Waarom Fight cancer?

add remove

Fight cancer wil jongvolwassenen betrekken bij kankerbestrijding in Nederland. Fight cancer stelt dat je ook op een positieve en eigenzinnige manier kan bijdragen, op welke manier dan ook. Hiermee richten wij ons primair op jongvolwassenen, van 18 tot 45 jaar.
Wij hebben een helder doel: dat kanker in de toekomst hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.
Dat doel willen we behalen door een beweging te creëren. Samen kunnen we aandacht vragen voor kankerbestrijding en extra inkomsten genereren voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. En dat is hard nodig: nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in zijn of haar leven kanker. Middels het doen van meer onderzoek kan kanker beter bestreden worden. En middels preventie wordt men bewuster van de risicofactoren waardoor kanker in vele gevallen voorkomen kan worden.

Wat doet Fight cancer?

add remove

Vanuit de liefde voor het leven willen wij mensen inspireren om in actie te komen voor meer onderzoek naar kanker. z Met de fondsen die wij werven, financieren we via KWF Kankerbestrijding wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Om onderzoek naar kanker te kunnen blijven doen, én om mensen goed voor te lichten is nog steeds heel veel geld nodig. Daarom roept Fight cancer iedereen op om in actie te komen. Samen kunnen we het verschil maken! Van het organiseren van een benefietparty of hardloopwedstrijd, tot het verkopen van eigen gemaakte armbanden of een donateurschap. Alles kan en alles helpt. Want wat je ook doet, met jouw actie steun je de onderzoek naar kanker.

Welke onderzoeken steunt Fight cancer en waarom?

add remove

Door middel van meer onderzoek hopen wij onze droom te verwezenlijken: een wereld waarin kanker niet meer dodelijk hoeft te zijn. Dankzij onderzoek wordt de kans om kanker te kunnen overleven steeds groter. Op dit moment is ruim 65% van alle patiënten na vijf jaar nog in leven. In 1949 was dit nog maar 25%. We gaan dus al vooruit, maar we zijn er nog lang niet! Onze droom is dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is.

Klik HIER voor een overzicht van alle onderzoeken die Fight cancer steunt met alle opgehaalde donaties. 

Krijgt Fight cancer subsidie van de overheid?

add remove

Nee, wij krijgen geen overheidssubsidie. Wij zijn volledig afhankelijk van donaties en acties van jullie!

Is Fight cancer een onderdeel van KWF?

add remove

Fight cancer was tot 2013 onderdeel van KWF en is sindsdien een zelfstandige stichting. Wij verschillen zowel in doelgroep als activiteiten van KWF. Wij richten ons voornamelijk op de doelgroep jongvolwassenen, maar wij sluiten niemand uit. En wij focussen ons op fondsenwerving via lokale events samen met lokale projectteams, waarmee we verbondenheid én betrokkenheid creëren vanuit de kern van de regio. We werken wel met KWF samen: zij helpen ons met de bestedingen van de fondsen die wij werven en zij monitoren de hiervoor door ons geselecteerde kankeronderzoeken. 

Hoe blijf ik op de hoogte van alle acties van Fight cancer?

add remove

Je kunt natuurlijk onze Facebook en Instagram liken. Daarnaast kan je je hier inschrijven voor onze nieuwsbrief. Geen zorgen voor spam, we sturen ongeveer eens per kwartaal een nieuwsbrief!

Hieronder tref je de meest voorkomende vragen over de LoveLife run.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar: 

info@breda.loveliferun.nl en wij beantwoorden jouw vraag dan zo snel mogelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan eens per kwartaal nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail